满分5 > 初中英语试题 >

Animals are our friends. We can find dif...

Animals are our friends. We can find different kinds of animals on Earth. Some animals are living in big forests. And some animals are living with man.

Animals are very important to man. For example, people can train the elephants to do some heavy work. And they can also train the dogs to look after the house. A police dog is clever. It can help people in danger. And it can also help the policeman to catch the thieves or murderers. The children like dogs very much.

Everyone knows sheep and pigs very well. Man eats their meat almost every day. People can make coasts and shoes with their skins. From cows, we can get milk. It’s good for our health. And horses can take us to other places. In some places, horses and camels are instead of car and buses. It’s clear that man can’t live comfortably without these animals.

1.What does “train” mean in the passage?

A.锻炼      B.训练     C.火车   D.瞄准

2._______can be used to look after the house.

A. Only sheep and pigs   B. Horses and cows

C. Dogs                 D. All the above

3.We can get milk from______.

A. dogs      B. pigs       C. hens   D. cows

4.Life will be difficult without________.

A. animals

B. sheep and pigs

C. the animals which live in the forest

D. the animals which live with man

5.If you want to go to other places, you can take_______.

A. horses or camels   B. buses

C. cars              D. all the above

 

1.B 2.A 3.D 4.D 5.D 【解析】 试题分析:这篇短文中作者讲述了人和动物的关系,动物是人的朋友,很多人都很喜欢各种动物,他们还可以帮助人类做很多事情,离开了动物人类也无法生存。 1.B 词义猜测题。根据文意和这个单词所在的句子“train the elephants to do some heavy work”和 “train the dogs to look after the house”可知,大象可以干重活,狗可以看门,但动物本不会做,是人类锻炼这些动物,使他们能够帮助人类,因此推测train的意思为“锻炼”,选B。 2.A 细节信息题。根据文章第二段中“they can also train the dogs to look after the house.”可知狗可以看门。故选A。 3.D 细节信息题。从第三段“From cows, we can get milk.”这句话我们可知,从奶牛身上可以得到牛奶,故选D。 4.D 推理判断题。最后一句话说“man can’t live comfortably without these animals.”其中these animals指的是上文提到的狗、牛及羊等动物,而这些动物都是人类日常生活中能够见到或喂养的,C. the animals which live in the forest指生存在森林的动物;D. the animals which live with man指与人类一起生活的动物,故选D。 5.D 细节信息题。文中说“And horses can take us to other places. In some places, horses and camels are instead of car and buses.”意思是:马可以带我们到其他地方。在某些地方,马和骆驼代替了小汽车和公共汽车。从这句话可知,如果想要去其他地方,可以乘坐A马或骆驼、B公共汽车、C小汽车,故选D all the above以上都是。 考点:科普类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Jack is a twelve-year-old boy. One day, he was playing football. The ball went into the street and Jack ran for it. Unfortunately, a car hit him. Jack’s parents took him to the hospital at once. Jack woke up after a month. When he woke up, he asked, “Who am I? Who are you? Why am I here?” He even didn’t know his parents. The doctor said, “Jack’s head was badly hurt. Maybe he can remember all the things he has lost one day. Maybe he will forget them forever.” Every day Jack’s parents told Jack something about himself, his friends and so on. But Jack still couldn’t think of anything. One day, when his father talked about his dog, Tidy, Jack seemed to think of something. Then Jack’s father had an idea. He took Jack back home. Jack and Tidy played together happily. After a year, with the help of Tidy, Jack’s memory came back.

1. What happened to Jack one day?

A. A car hit him.    B. His ball was missing.

C. He was ill.       D. He was lost.

2. What was Jack’s problem?

A. He couldn’t get to sleep.

B. He couldn’t wake up.

C. He lost his memory.

D. He couldn’t move.

3.Who helped Jack remember the things?

A. His father.      B. The doctor.

C. His mother.      D. His dog.

4.How long did it take Jack to remember the things?

A. A year.        B. A month.

C. A week.        D. We don’t know.

5. Which of the following is Not True?

A. Jack is twelve years old.

B. Jack’s parents took Jack to the hospital immediately.

C. When his father talked about Tidy, Jack thought of something.

D. The doctor was sure that Jack could be cured one day.

 

查看答案

完形填空(15分, 1.5分一题)

In western countries, many people buy lots of presents just before Christmas. __   some people think they shouldn’t buy too many things. They have started a ___   day called Buy Nothing Day. They hope that nobody goes __   on that day.

Buy Nothing Day __   on November 29. It is after Thanksgiving Day. Often, in western__   , before Christmas, there are so many advertisements in the newspapers and __   TV to tell people to buy something. The idea for Buy Nothing Day__   in Canada. Now people all over the world celebrate Buy Nothing Day. In California, America, parents and children get together to__   stories, sing songs and draw pictures. The children talk about__   they can’t get many toys.

Can you buy __   just for one day? Have a try!

1.A. But        B. And          C. So

2.A. bad         B. special      C. cold

3.A. washing    B. fishing      C. shopping

4.A. is         B. was         C. are

5.A. city        B. cities       C. countries

6.A. at         B. for         C. on

7.A. got        B. thought      C. started

8.A. read        B. look         C. see

9.A. what        B. why         C. where

10.A. something  B. anything     C. nothing

 

查看答案

短文填空,根据上下文意思填入所缺单词。共10小题,每小题1分。

The word “encyclopaedia” comes from Greek. It 1._____(mean) “general education”. An encyclopaedia is _2.__ kind of reference book(参考书) and it contains the information from either all branches of knowledge ___3.__ a special branch of knowledge.

People ___4.___(begin) to use it about 2,000 years ago. The __5.___(old) one is natural historian. __6._ was written by Pliny the Elder. The modern encyclopaedias developed from dictionaries around the 17th century. Some encyclopaedias are made up __7.__ only one volume(册), but _8.____ may have lots of volumes. There _9.____(be) also some online encyclopaedias, such as Wikipedia. They are often free for people _10.___(look) for information.

 

查看答案

My grandmother worked as a doctor when she was young.

A .liked    B. was      C. had

 

查看答案

Miss Liu often tells us some funny stories.

A. interesting        B. boring       C. strange

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.