满分5 > 初中英语试题 >

Hello, I’m Linda. This is Jen. She’s my ...

Hello, I’m Linda. This is Jen. She’s my mum. She’s 38 years old. She’s wearing a red coat, a pair of red shoes and a pair of blue pants. She often wears a big hat, too. She is a teacher. And the students in her school like her very much. She likes singing (唱歌). But she doesn’t like (不喜欢) playing sports. On Sundays, she goes shopping with me.

根据短文内容,选择正确答案。

1.Jen is Linda’s     .

A. friend  B. mum   C. classmate   D. sister

2.What is the colour of Jen’s shoes?

A. Red.    B. Blue.   C. Green.  D. Black.

3.Jen is a     .

A. nurse   B. doctor  C. teacher  D. manager (经理)

4. Jen likes     .

A. painting   B. reading   C. writing   D. singing

5.What can you learn from the passage (短文)?

A. Jen is 48 years old.

B. Jen likes playing sports.

C. Jen is wearing a pair of red pants.

D. Jen goes shopping on Sundays.

 

1.B 2.A 3.C 4.D 5.D 【解析】 试题分析:本文叙述了Linda的妈妈是一名老师,她喜欢唱歌,学生都喜欢她,在周日的时候,她喜欢去购物。 1.B细节理解题。根据This is Jen. She’s my mum.可知Jen是Linda的妈妈。故选B。 2.A细节理解题。根据She’s wearing a red coat, a pair of red shoes穿着一双红色的鞋。故选A。 3.C细节理解题。根据She is a teacher.她是一名老师。故选C。 4.D细节理解题。根据She likes singing (唱歌)她喜欢唱歌。故选D。 5.D细节理解题。根据On Sundays, she goes shopping with me.可知在周日她去购物。故选D。 考点:日常生活类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Let’s have a look at some students’ clothes in Class Five today.

Name

Clothes

Colour

New or old

Danny

shorts

blue

old

Qin Gang

pants

green

new

Jenny

a skirt

red

new

Chen Hong

a dress

pink

old

Mike

a shirt

blue

old

 

根据表格内容,选择最佳答案。

1.What colour are Qin Gang’s pants?

A. Blue.       B. Green.    C. Red.     D. Pink.

2.What does Jenny wear today?

A. Old blue shorts.           B. Green pants.

C. A new red skirt.          D. An old dress.

3.Who wears a pink dress today?

A. Danny.       B. Qin Gang.

C. Jenny.       D. Chen Hong.

4.What class are these students in?

A. In Class One.      B. In Class Three.

C. In Class Five.      D. In Class Seven.

5.Whose clothes are in the same (相同的) colour?

A. Danny’s and Mike’s.

B. Danny’s and Jenny’s.

C. Qin Gang’s and Mike’s.

D. Jenny’s and Chen Hong’s.

 

查看答案

This is my friend, Chen Hong. She           a student. She        Xi’an. What colour are       eyes?       are black. And they     big. She likes pants. Her favourite colour is      .     , she’s wearing a red sweater and     of white shoes. Her legs are very     . So(所以) her pants are very long. Where     she now? She is in the classroom.

1.A. be        B. am          C. is            D. are

2.A. is from    B. are from    C. am from       D. be from

3.A. her      B. she         C. he            D. his

4.A. It         B. He        C. She           D. They

5.A. be       B. am          C. is           D. are

6.A. red      B. green      C. brown       D. gray

7.A. Watch      B. Know       C. Look          D. Call

8.A. a         B. pair        C. a pair       D. pairs

9.A. short      B. long        C. big           D. heavy

10.A. be        B. is          C. does          D. are

 

查看答案

选择方块中的短语并用其适当形式填空。

满分5 manfen5.com

1.It’s 7:00 a.m. now. We         breakfast.

2.I don’t want to            your phone number. Can you write it down?

3.Don’t go outside without a jacket. You may                 .

4.Her new dress doesn’t             her old shoes.

5.             your coat. It’s cold outside.

 

查看答案

用所给词的适当形式填空

1.He_________ (like ) eating eggs .

2.He wants________(take) his box home.

3.Jenny goes back and ________(put) on his coat.

4.What colour _______ ( be ) your eyes ?

5.Let’s ______(go)to the school library.

 

查看答案

句型转换:根据要求改写句子,每空一词。 (10分)

1.His name is Tom,(划线部分提问)

              name?

2.The coat is Jack’s. (对划线部分提问)

Coat      it?

3.He can wear his favourite shoes. (改为否定句)

He                               his favourite shoes.

4.How about going shopping? (改为同义句)

going shopping?

5.Liu Xia’s dress is pink. (对划线部分提问)

              is Liu Xia’s dress?

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.