满分5 > 初中英语试题 >

One day a farmer ’s donkey(驴) fell into ...

One day a farmer ’s donkey(驴) fell into a well(井). The donkey cried for hours as the farmer tried to find a way to get it out. Finally, he decided to give up the donkey, because it was old, and the well was needed to be covered up.

He invited all of his neighbors to come over and help him. They all began to fill the well with dirt(土). The donkey realized what was happening and began to cry. Then, to everyone ’s surprise, it became quiet. A few minutes later, the farmer finally looked down the well. He was surprised at  what he saw. With each shovel(铲) of the dirt that hit its back, the donkey shook(摇晃) it off and took a step up.

As the farmer ’s neighbors went on to shovel dirt on top to the donkey, he still shook it off and took a step up. Pretty soon, the donkey happily got out.

Life is going to shovel dirt on you, all kinds of dirt. Each of our troubles is a stepping stone. You  can get out of the deepest well just by not stopping and never giving up.

Shake it off and take a step up.

1.The farmer couldn t get the donkey out and decided to give it up at last.

2.The donkey cried again because it didn t like the dirt.

3.The donkey found a way to save itself so it became quiet.

4.The donkey saved itself by asking the neighbors  for help.

5.From this story we know we should make the trouble a stepping stone.

 

1.A 2.B 3.A 4.B 5.A 【解析】 试题分析:这篇短文是一则富有哲理的小故事,一头驴掉进了井里,驴的主人尝试了许多办法都无法将其救出,于是就放弃了。当主人找来邻居帮忙把井填平时,他惊奇的发现他的驴利用填进去的土得救了。人生中的有许多不如意,只要永不放弃,所有的困难与挫折都是成功的垫脚石。 1.A 细节理解题。句意:农民无法救出驴并最终决定放弃它。文章第一段第三句说“最终,他决定放弃驴,因为驴太老了,而且井也需要被填平”,因此本句话是正确的,答案应是A。 2.B 推理判断题。句意:因为驴不喜欢土,所以它又叫了。“The donkey realized what was happening and began to cry .”是说这头驴意识到将要发生什么并开始大叫,而不是因为不喜欢土才叫的,故本题说法是错的,答案为B。 3.A 推理判断题。句意:驴找到了一个自救的方法,所以它安静下来。根据第二段最后四句可知,过了一会儿,农民看向井里,他惊奇的发现,每当邻居向井里填一次土,他的驴就会把头上的土抖落下来,并踩在上面,利用这个方法,驴自己走出了井。因此,答案为A。 4.B 推理判断题。句意:驴通过寻求邻居帮忙而得救。根据前文可知,农民请邻居帮忙把井填平而非救驴出来,驴自己利用填井的土得救,所以驴寻求邻居帮助是错的,故答案是B。 5. 考点:故事类短文阅读
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

阅读下面一篇短文,理解大意,然后从各小题的四个选项中选出一个最佳答案,使短文连贯完整。

My friend Mr. Smith is a famous doctor and has a hospital. So he has enough money to ___   all over the world. And he’s been to a lot of places of interest. He likes to ____   _ children and has a lot of little friends. They often ask him to tell them all kinds of funny things he _____. It makes them happy and his room is always full of children when he’s free.

It was my little son’s seventh birthday yesterday. The boy wanted to invite  (邀请) his old friend Mr. Smith to the party. He ____   Mr. Smith for himself and tol d him about it. The doctor accepted his invitation ____   _. At half past seven the boy was waiting for his coming at the gate. ______ he saw his car, he ran towards him. Mr. Smith came on time, with a nice present in his hand. After dinner the children sat around the traveler and asked him to tell them some funny stories. Mr. Smith agreed and his stories made them ____   again and again. At last he told them the funniest story. He said, “Once I reached a city _____   _ a foggy(雾的)  day. The fog was the thickest in the world …”

Please wait a ___   , Mr. Smith,” said my son. “it’s said that the fog in London is the thickest in the world.”

You’re _____   , my clever boy,”  said the funny doctor. “The city had much fog that day …” “What was it, then?” the boy couldn’t wait to ask again.

The fog was so thick that I couldn’t see it at all,” the funny doctor said with a smile.

1.A.work          B.fight      C.live        D.travel

2.A.wait for     B.look over   C.play with  D.look after

 

3.A.read          B.wrote      C.thought     D.saw

4.A.knew          B.caught     C.taught      D.called

5.A.sadly         B.happily    C.surprised   D.interested

6.A.as long as    B.as soon as  C.as far as   D.as well as

7.A.think        B.laugh       C.cry         D.fear

8.A.with          B.in          C.at         D.on

9.A.moment       B.day        C.week       D.year

10.A.sorry        B.sad         C.wrong      D.right

 

查看答案

______ a long holiday early ?

A. Why not expect to take

B. Why not expect taking

C. Why don ’ t you to expect to take

D. Why don t you expect taking

 

查看答案

The furniture in the other shop will be ______, but ______.

A. cheaper; not as better

B. more cheaper; not as better

C. cheaper; not as good

D. more cheap; not as good

 

查看答案

Hello, Tim. What gift ______ for Lily s birthday?

A. you think  I should send her

B. you think should  I  send her

C. do you think should  I  send her

D. do you think  I  should send her

 

查看答案

--- You can t understand this  grammar , can you?

--- ______. How  I  wish to get some help from the teacher!

A. Yes,  I can             B. Yes,  I  can ’t

C. No,  I  can             D. No,  I  can t

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.