满分5 > 初中英语试题 >

I am Bill.I am an English teacher.My wif...

I am Bill.I am an English teacher.My wife(妻子) is Linda.She is a nurse. We have a daughter and a son.

Look! These are my friends.This is Mr Black.He’s a worker.He works in a shoe factory(工厂).He makes shoes.That’s Mrs Black.She works in a supermarket(超市).The girl is their daughter.She’s a student.She’s thirteen.The boy is their son.He is only seven years old.His name is Carl.

We are good friends.

1. What is Bill?

A.He’s Mr Black’s friend.

B.He’s Linda’s husband.

C.He’s an English teacher.

D.He’s a worker.

2. How old is Mr.Black’s daughter?

A.She’s a student.      B.She’s thirteen.

C.She’s seven.          D.We don’t know.

3.How many people are there in Bill’s family?

A.Two. B.Three.  C.Four.   D.Five.

4.Where does Mr Black work?

A.He works in a school.      B.He works in a shoe factory.

C.He works in a shop.       D.He works at home.

5.Who is Carl?

A.He’s Bill’s son.        B.He’s Linda’s son.

C.He’s a worker.            D.He’s Mrs Black’s son.

 

1.C 2.B 3.C 4.B 5.D 【解析】 试题分析:这篇短文中Bill给我们介绍了他的家庭,他家里有四口人。他还介绍了他的朋友Black一家,Black先生在一家鞋厂工作,他的妻子在超市上班,他有一个儿子和一个女儿。 1.C 细节理解题。What is…?是询问某人职业的一个句型,根据短文的开头I am Bill.I am an English teacher.可知,Bill是一名英语老师。故应选C。 2.B 细节理解题。根据短文第二段中The girl is their daughter.She’s a student.She’s thirteen可知,Black先生的女儿今年13岁了。故应选B。 3.C 细节理解题。根据短文的开头I am Bill.I am an English teacher.My wife(妻子) is Linda.She is a nurse. We have a daughter and a son.可知,Bill的家里有他和他的妻子,以及他的儿子和女儿。由此可知他家里有四口人,故选C。 4.B 细节理解题。根据短文第二段中This is Mr Black.He’s a worker.He works in a shoe factory可知,Black先生在一家鞋厂工作。故应选B。 5.细节理解题。根据短文的最后The boy is their son.He is only seven years old.His name is Carl可知,Black先生的儿子叫Carl,故应选D。 考点:日常生活类短文。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

完形填空(共10小题,每小题l分, 共10分)

阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。

I’m Tony.I’m a student.I’m glad to meet you here.First let me say something about my       .There’re five people in      family, my mother, my father, my sister, my brother and I.My father is an      worker.My mother is a      .She teaches English.My sister is eighteen and my brother is sixteen.I’m fourteen.We      are in the same school.We all study hard.

We live at the foot of West Hill.There’s a big river near our      .Behind it there is a hill.There’s a big tree and some small      around our house, the big tree is a pear tree(梨树) and the small trees are apple trees,       there aren’t any pears or apples on them.

     a photo of my house.In the photo, you can see three cats are in my bedroom, one is white, and the other two are black and white.We like      very much.

1.A.family    B.school    C.friend    D.everyone

2.A.his       B.her       C.my        D.your

3.A.big       B.small     C.young    D.old

4.A.teacher   B.doctor    C.cook      D.work

5.A.two       B.four      C.three     D.five

6.A.bedroom   B.house     C.room      D.home

7.A.trees     B.rivers    C.houses    D.schools

8.A.but       B.and       C.so       D.or

9.A.He’s     B.She’s    C.Here’s   D.They’re

10.A.it       B.him       C.me        D.them

 

查看答案

---My favourite(最喜欢的) teacher is my Chinese teacher.______________?

---I like my English teacher best.

A.What about you           B.What’s wrong?

C.How old are you          D.What’s your teacher like

 

查看答案

假设我们现在伦敦,通常我们不宜问Mrs.Wang:

A.Who’s this boy?          B.How are you?

C.How old are you?         D.What’s your name?

 

查看答案

---Boys and girls , sit down ,please.

---___________________________.

A.That’s OK     B.No.Stand up

C.Thank you      D.That’s all right

 

查看答案

---What’s your sister like?

---_____________________.

A.She’s short and small          B.She’s four

C.She’s a nurse                  D.She likes yellow

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.