满分5 > 初中英语试题 >

Mrs. Smith is an unusual teacher. Once s...

Mrs. Smith is an unusual teacher. Once she told each student to bring along a few potatoes in plastic bag. On each potato the students had to write a name of a person that they hated And the next day, every child brought some potatoes. Some had two potatoes;some three;some up to five.

Mrs. Smith then told the children to carry the bags everywhere they went, even to the toilet, for two weeks. As day after day passed, the children started to complain(抱怨)about the awful smell of the rotten(腐烂的)potatoes.

Those children who brought five potatoes began to feel the weight trouble of the bags. After two weeks, the children were happy to hear that the game was finally ended. Mrs. Smith asked,“How did you feel while carrying the potatoes for two weeks?” The children started complaining about the trouble loudly.

Then Mrs. Smith told them why she asked them to play the game. She said,“This is exactly the situation when you carry your hatred(仇恨)for somebody inside your heart. The terrible smell of the hatred will pollute your heart and you will carry something unnecessary with you all the time. If you cannot stand the smell of the rotten potatoes for just two weeks, can you imagine how heavy it would be to have the hatred in your heart for your lifetime? So throw away any hatred from your heart, and youll be really happy.

根据短文内容,选出最佳选项。

1.Mrs.Smith asked her students to write  _____on the potatoes.

A. numbers    B. names    C. time      D. places

2.How did the students feel while carrying the potatoes for two weeks?

A. Unhappy.    B. Happy.    C. Hungry.   .D Emb arrassed

3.The children complained about_______besides the weight trouble.

A. their classmates  B. the plastic bag

C. the smell        D. their parents

4.Which of the following is True according to the passage?

A. The teacher just wanted to play a game with her students.

B. If a kid hated four people,he or she had to carry four potatoes.

C. The kids ate all the rotten potatoes.

D. The game went on for two months.

5.We can learn from the passage that we should____.

A. forget the names of those we hate

B. complain about the names of those we hate

C. throw away the rotten potatoes

D. throw away the hatred inside

 

1.B 2.A 3.C 4.B 5.D 【解析】 试题分析:本文讲述了史密斯夫人作为一位独特的老师,通过让孩子们把自己憎恨的人的名字写在西红柿上,并把西红柿背两星期的方法,让孩子们明白背负仇恨的害处,教育孩子们放下心中的所有仇恨,过上真正快乐的生活。 1.B细节理解题。题意:史密斯夫人叫她的学生们把什么写在西红柿上面?A numbers数字;B names名字;C time时间;D places地点。根据第一段第三句: On each potato the students had to write a name of a person that they hated 可知在每个西红柿上写的是学生憎恨的人的名字。故选B。 2.2】A 推理判断题。题意:背着西红柿两个星期,学生们感到怎样?A Unhappy不高兴;B Happy高兴; C Hungry饿;D Embarrassed尴尬。根据文中的:After two weeks, the children were happy to hear that the game was finally ended.可知,两周后,当孩子们听说游戏终于结束了时,高兴了。可以推测出游戏未结束时,他们不开心,故选A。 3.3】C 细节理解题。题意:学生们除了抱怨重之外,还抱怨什么?A their classmates他们的同学;B the plastic bag塑料袋;C the smell气味;D their parents他们的父母。根据第二段最后一句:As day after day passed, the children started to complain(抱怨)about the awful smell of the rotten(腐烂的)potatoes.可知,随着一天一天地过去,孩子们开始抱怨西红柿腐烂的气味。故选C。 4.4】B推理判断题。题意:根据短文下面哪一个是对的?A The teacher just wanted to play a game with her students.老师只是想和学生做一个游戏; B If a kid hated four people,he or she had to carry four potatoes.如果学生恨四个人,他(她)必须背四个西红柿;C The kids ate all the rotten potatoes.孩子们吃了所有的腐烂的西红柿; D The game went on for two months.游戏进行了两个月。根据第一段后面的句子:On each potato the students had to write a name of a person that they hated And the next day, every child brought some potatoes. Some had two potatoes;some three;some up to five.可知:他们恨一个人就在一个西红柿上写上这个人的名字,恨几个人就写几个西红柿。故B正确。 5.5】D主旨推断题。题意;从短文中我们学会了,我们应该怎么办?A forget the names of those we hate忘掉那些我们憎恨的人的名字;B complain about the names of those we hate抱怨那些我们恨的人的名字; C throw away the rotten potatoes扔掉烂西红柿;D throw away the hatred inside抛弃心中的仇恨。根据短文最后一句:So throw away any hatred from your heart, and you’ll be really happy.可知本文的中心是叫人们扔掉心中的仇恨,过上真正快乐的生活。故选D。 【考点定位】 考查故事类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Now teachers are beginning to worry about students English handwriting(书写).They write carelessly and make the words or sentences ugly to look at. Is your English handwriting beautiful?

If not, here are four steps that really work!

Use paper with lines

Using paper that has lines can keep you writing well when you write English words or sentences. Those lines on the paper can help you to write words in the right size. Be sure to fill the lied space completely.

Slow down

If your writing is hard to read, try slowing down a little. For some kids, writing slowly makes handwriting clear. If you write too fast, it is hard for you to stop where you should, and even worse you may make more mistakes.

Hold your pen right

When you hold your pen in the correct way, writing is much easier .Some students press(按压)down really hard when they write. That makes the handwriting not nice. Try to relax yourself and dont hold the pen so hard. Let your writing appear nice and clean. If you do so, people will guess you are a student with a good habit.

Draw more pictures

Drawing can improve your handwriting. You need to use the skills to control your pencil better when you are drawing pictures. Even though you have no chance to draw at school, you can practice by yourself at home.

根据短文内容,判断以下句子的正误。你认为正确的句子请在答题卡的相应位置内涂“T,错误的句子涂“F”。(共5小题,每小题2分,满分10分)

1.Students handwriting i s making their teachers worried.

2.There are five steps in this passage.

3.Lines on the paper can help you write fast.

4.Its easier to write if you hold your pen right.

5.Drawing is also good way to make your handwriting better.

 

查看答案

Do you know how to play a game called“Musical Chairs”? It is         to play and most people enjoy it.You only need some chairs,some people and a kind of way of           music.

Find someone who can play music. You may use a drum or a piano. Put the                 in a line.The chairs may be put in twos,back to back,too.There is always one more person than the number         chairs.For example,if there        ten players,you can only put nine chairs.If there are nine players.only eight chairs…The game is easy. When the music starts, the players walk around the chairs.Everyone goes in the same direction.Of course,they should walk to music.       the music is fast, they should walk fast.If the music is slow,they should walk        .The person playing music can’t         the people in the game.When the music stops , the players try to sit on the chairs.If a person cannot find a chair to sit on, he is out.Then,someone takes one chair away before the        starts again.When the music stops,One more player will be out.

At last,there will be        players and one chair.When the music stops again,the one who sits on the chair is the winner.

1.A.hard       B.easy      C.boring      D.harmful

2.A.making    B.make      C.to make     D.made

3.A.desks    B.tables    C.books       D.chairs

4.A.in       B.with    C.of          D.at

5.A.was       B.were    C.is          D.are

6.A.If       B.Unless   C.Before       D.After

7.A.quickly  B.slowly   C.carefully    D.clearly

8.A.1ook       B.bear     C.See          D.fee1

9.A.class     B.TV        C.direction    D.music

10.A.One       B.two      C.three      D.four

 

查看答案

-The Chinese government has started to teach good manners to tourists travelling abroad.

-Very necessary. Good manners will    .

A.win respect(尊重)    B. take you far

C.never go out of style  D.A, B and C

 

查看答案

-Dont smoke here,please. Its No-smoking area.

      .

A.Sorry, I wont   B.Sorry, I will

C.Here you are     D.Yes,I do

 

查看答案

When did you    going bike riding as your hobby?

-One year ago.

A.show up    B.take up   C.make up   D.put up

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.