满分5 > 初中英语试题 >

Mr. and Mrs. Green were going on their v...

Mr. and Mrs. Green were going on their vacation with their children, and they had to arrive at the airport before 11:40 the next morning. “It takes us thirty minutes to get there in a car,” Mr. Green said, “so we must get ready before eleven o'clock. Don't be late.”

At ten fifty, all of them were busy doing something, but Mrs. Green wasn't. She sat quietly in a chair in the garden and enjoyed the good weather.

Mr. Green and the children were surprised, but Mrs. Green said, “Don't worry! Before I went to bed last night. I made all our clocks and watches twenty minutes ahead(提前). Now we can get to the airport early.”

1.Why did the Greens have to be ready before eleven o'clock?

A. Because they were going to a party.

B. Because they didn't go to the airport.

C. Because they had to go to the airport by bus.

D. Because they must arrive at the airport before 11:40.

2.How long does it take from Mr. Green's house to the airport by car?

A. Thirty minutes.     B. Twenty minutes.

C. Fifty minutes.     D. Forty minutes.

3.How did Mr. Green and the children feel when they saw Mrs. Green sitting in the garden.

A. They felt sad.                   B. They felt happy

C. They felt surprised              D. They felt interested.

4.Why did Mrs. Green sit quietly?

A. Because she was sick.

B. Because she didn't like to spend her vacation.

C. Because she wanted to stay at home.

D. Because she made all the clocks and watches ahead and they wouldn't be late.

5.What time was it when Mr. Green and the children were busy doing things?

A. It was ten fifty.        B. It was eleven ten.

C. It was ten thirty.       D. It was eleven forty.

 

1.D 2.A 3.C 4.D 5.C 【解析】 试题分析:短文大意:格林夫妇要带孩子们去度假。他们11:40前必须赶到机场,而坐车去机场要花三十分钟。十点五十的时候,所有的人都在忙着做事,但是格林夫人坐在花园里享受好的天气。格林先生和孩子们感到诧异,但是格林夫人说,昨天晚上她把所有的钟和表调快了二十分钟,因此他们到机场还早。 1.D 细节理解题。题意:为什么格林一定必须在十一点前准备好?A. Because they were going to a party.因为他们要去参加晚会;B. Because they didn't go to the airport.因为他们不去机场;C. Because they had to go to the airport by bus.因为他们必须坐公交去机场;D. Because they must arrive at the airport before 11:40.因为他们必须在11:40前到达机场。根据第一段格林先生的话可知:他们必须在11:40到机场,而坐本去机场要30分钟,所以他们必须在11:00以前作好准备。故选D。 2.2】A 细节理解题。题意:从格林先生的家到机场坐小车要花多长时间?A. Thirty minutes三十分钟;B. Twenty minutes.二十分钟;C. Fifty minutes五十分钟;D. Forty minutes.四十分钟。由第一段的:“It takes us thirty minutes to get there in a car,可知坐车从家里去机场要花三十分钟时间,故选A。 3.3】C 细节理解题。题意:当格林先生和孩子们看到格林夫人坐在花园里时,感觉怎样?A. They felt sad他们感到伤心;B. They felt happy他们感到高兴;C. They felt surprised他们感到惊异;D. They felt interested.他们感到有趣。由第三段第一句:Mr. Green and the children were surprised可知他们感到惊异。故选C。 4.4】D 细节理解题。题意:为什么格林夫人静静地坐着?A. Because she was sick.因为她病了;B. Because she didn't like to spend her vacation.因为她不喜欢度假;C. Because she wanted to stay at home.因为她想呆在家;D. Because she made all the clocks and watches ahead and they wouldn't be late.因为她把所有的钟表调快,他们不会迟到。根据短文最后一段格林夫人的话:Before I went to bed last night. I made all our clocks and watches twenty minutes ahead可知,她把所有的钟表时间调快了二十分钟,因此她不急。故选D。 5.5】C 推理判断题。题意:当格林先生和孩子们忙着做事时,是几点钟?A. It was ten fifty.10:50; B. It was eleven ten. 11:10;C. It was ten thirty. 10:30;D. It was eleven forty.11:40.根据短文,格林夫人把时间调快了二十分钟,当时表上时间是10:50,故实际时间是:10:30.故选C。 【考点定位】 考查故事类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

补全对话。

根据对话内容,从下面方框中选出能填入空白处的最佳选项,完成51-55题,(其中有两项是多余的)。并将所选的答案填入答题表内,并用2B铅笔把答题卡对应题目的答案标号涂黑,每小题2分,共10分。

M: Hey. Yuanyuan. Would you like to watch a TV play this evening?

W: I'd love to. 1.

M: Yes. It's said that Brothers is tragic(悲剧的) but meaningful.  2.

W: I'm afraid not. I don't like sad stories.

M:   3.

W: Zhao Wei's TV play Tiger Mother and Cat Father makes me so happy.

M: Oh, I see. But I think you should try a different style which is moving.

W:   4.

M: No, I haven't. But some of my friends have watched it and they all said it was very educational.

W: 5. So, let's watch it this evening.

M: Sounds good.

A. I think you must be interested.

B. That's very nice of you.

C. Do you have any good ideas?

D. It has been on since last week.

E. In that case, it is worth watching.

F. Well, what kind of plays do you like ?

G. Then, have you watched Brothers ?

 

查看答案

The word “blog”is a short way of       web log (网络日志). A“blogger” is a person who writes a blog on the Internet.       can start a blog. and they can write about anything they like.

There are a lot of blogs on the Internet today. They give information, news and ideas to many people         read them. And they give people a place       their ideas and talk about other people's ideas. If you want to open a biog. the first step is to link(链接) to the website. Then you can surf the Internet, find interesting articles and write comments about each one. This is called an online diary of links. Also there are personal diaries. The writers talk about their lives and       there. Sometimes these blogs can be very personal.

Blogs are growing very fast. Compared            other websites, blogs are special in many ways. Most          , they are updated (更新) more often. Many blogs are updated every day, and some are updated several times a day. Also, there are many special websites for blogs, so you don't need to be a computer expert (专家) to start        blog.

Many people think that as blogs become more common, news reporting will depend         on TVs or radios, and more on people posting news to the Internet. They think that then the news will be less like a lesson, but more like a conversation, which anyone can         .

1.A. saying         B. speaking        C. talking      D. telling

2.A. No one           B. Nothing         C. Anyone       D. Someone

3.A. where            B. which          C. who          D. when

4.A. to write         B. writing        C. to look       D. reading

5.A. feel             B. feels          C. feeling      D. feelings

6.A. with             B. for             C. on             D. at

7.A. important        B. importantly     C. difficult     D. difficultly

8.A. my own          B. your own        C. her own      D. own your

9.A. few             B. fewer           C. little         D. less

10.A. join in        B. join            C. attend       D. attend in

 

查看答案

My father is badly ill. We must send for a doctor at once.

A. ask a doctor to come       B. look after a doctor

C. go to see a doctor         D. hear from a doctor

 

查看答案

Why are you walking to school, Miss Lin ?

Because my car broke down on the way.

A. stopped to work            B. didn't work

C. slowed down                D. wanted to run slowly

 

查看答案

I have never been to Hong Kong. Me, neither.

A. So have I         B. So I do

C. Neither do I       D. Neither have I

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.