满分5 > 初中英语试题 >

Mrs. Brown is a worker. She works in a b...

Mrs. Brown is a worker. She works in a big factory. She gets up at five every morning. She often has breakfast at six fifty. After that she goes to the factory by bus at half past seven. She cleans the machines when she gets there very early. Then her workmates come. They begin to work at 8:00. They all work very hard. She goes home at five. Then she does some cooking. After supper she usually helps his son Tom with his homework. Sometimes she reads books. She usually watches TV with her family on weekends.

1.What time does Mrs. Brown get up?

A.5:00 a.m.  B.5:30 a.m.  C.6:00 a.m.   D.6:30 a.m.

2.What’s Mrs. Brown’s job?

A.A teacher.  B.A worker.  C.A farmer.   D.A driver.

3.What does Mrs. Brown usually do at six fifty?

A.She has breakfast.    B.She brushes her teeth.

C.She takes a shower.    D.She goes to work.

4.What does she usually do after supper?

A.She helps her son with homework.

B.She watches TV with her son.

C.She goes shopping.

D.She takes a walk.

5.When does Mrs. Brown usually watch TV with her family?

A.On weekdays.     B.On weekends.

C.In the morning.    D.In the afternoon.

 

1.A 2.B 3.A 4.A 5.B 【解析】 试题分析:本文介绍了布朗太太的生活工作情况。她在一家工厂上班,每天早上五点起床,吃了早饭,早早的就去上班。下午五点回家,做饭。晚饭后,她经常帮助她儿子做作业。 1.A细节理解题。根据She gets up at five every morning. 可知布朗太太每天早上五点起床,故选A。 2.B 推理判断题。根据She works in a big factory. “他在一家大工厂上班”和She cleans the machines when she gets there very early.“他早到达那里,擦机器”,故推断她是一名工人。故选B。 3.A细节理解题。根据She often has breakfast at six fifty.可知她经常在六点半吃早饭,故选A。 4.A细节理解题。根据After supper she usually helps his son Tom with his homework.可知晚饭后,她经常帮助她儿子做作业。故选A。 5. 考点:日常生活类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Bob and Jim are students. They are good friends. They want to join some clubs. There are many clubs this year. They are the swimming club, math club, art club, music club and chess club. Bob wants to join the swimming club.“I know I can’t swim very well but I want to join the swimming club. I want to learn how to swim well. What club do you want to join, Jim?”“Well, I want to join many clubs. I want to join the art club and the chess club. I can draw very well and I play chess every day,”answers Jim.

根据短文内容判断正误,正确的填T,错误的填F。

1.Bob and Jim are good friends.

2.There are four clubs this year.

3.Bob doesn’t want to learn how to swim well.

4. Jim can draw very well and he plays chess every day.

5.Jim wants to join two clubs.

 

查看答案

Many students like     very much. But     Monday to Friday,they must go to school. So on Saturday and Sunday they stay at home and      TV from morning to night. They don’t know it’s bad for their eyes(眼睛). Usually children like to eat fish, meat and chicken, but they don’t like vegetables    fruit. They don’t know eating more     and fruit is better than(比···好) eating meat.

At school the children only do a few minutes of     or     do any sports. The teachers must know it isn’t good for     health.

We always think of ways to keep     . We must eat     vegetables and fruit,do enough (足够的) sports every day. And we should watch TV and read in right ways.

1.A. watch TV   B. watch the TV     C. watching TV    D. watching the TV

2.A. on          B. from            C.and            D. to

3.A. watch       B. see             C. read           D. look

4.A. and         B. with            C. or             D. but

5.A. fish         B.meat            C. vegetables      D. chicken

6.A. homework   B. housework       C.sports           D. exercise

7.A. never       B. sometimes       C. usually         D. often

8.A. them        B. they            C. their           D. theirs

9.A. health       B. healthy          C. busy           D. free

10.A. more     B. much           C. a lot           D. many

 

查看答案

—Are you good at________English?

—No, I’m good________my teachers.

A.telling, at     B. saying; at

C. speaking; with    D. talking; with

 

查看答案

—______do you like pandas?   — ______they are cute.

A. Why, So    B. Why, Because

C. What, Because   D. How, So

 

查看答案

I have _____rules in my home. We have_____ homework to do today.

A. too many ,too much      B. too much, many too

C. too many,  much too     D. much too, many too

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.