满分5 > 初中英语试题 >

The favorite food in the United States i...

The favorite food in the United States is the hamburger. The favorite place to buy a hamburger is a fast food restaurant. At fast food restaurant, people order their food, wait a few minutes, and carry it to their tables themselves. People also take their food out of the restaurant and eat it in their cars or in their homes. At some fast food restaurant, people can order their food, pay for it and pick it up without leaving their cars. There are many kinds of fast food restaurant in the United States. The greatest in number sell hamburger, French fries and so on. They are popular among Americans. Besides, fast food restaurant that serve Chinese food, Mexican food, Italian food, chicken, seafood and ice-cream are very many. The idea of a fast food restaurant is so popular that nearly every kind of food can be found in one.

Fast food restaurant are popular because they reflect(反映) American life style. Customer can wear any type of dress when they go to a fast food place. Second, they are fast. People who are busy do not want to spend time preparing their own food or waiting while someone prepares it. In fast food restaurant, food is not expensive. Therefore, people often buy and eat at a fast restaurant, while they may not be able to go to a more expensive restaurant very often.

1.In the United States the favorite food is ____.

A. Chinese food      B. Mexican food

C. French fries     D. the hamburger

2.Americans like to fast food restaurant because_____.

A. they can easily find fast food restaurant

B. they like to eat hamburger and French fries

C. they are too busy to want to spend time preparing or waiting

D. they are so rich that they don’t want to do cooking themselves

3. _____ of fast food restaurant sell hamburger, French fries.

A. All     B. Most    C. Few     D. None

4.The food in fast food restaurant is ____ ready before the customers order it.

A. always   B. usually    C. seldom     D. never

5.The best title for the passage is _____.

A. The Fast Food Restaurant in the U.S.A.

B. The Hamburger in the U.S.A.

C. American Life Style

D. All Kinds of Food in the U.S.A.

 

1.D 2.C 3.B 4.B 5.A 【解析】 试题分析:这篇文章的主要内容是有关美国的快餐店,在美国最让人喜欢的食物是汉堡,美国人喜欢快餐店是因为他们太忙不想花费时间准备或等待,大多数快餐店卖汉堡和炸薯条。 1.D细节理解题。据The favorite food in the United States is the hamburger. 可知 在美国最喜欢的食物是汉堡。故正确答案为D. 2.C细节理解题。根据People who are busy do not want to spend time preparing their own food or waiting while someone prepares it.可知美国人喜欢快餐店是因为他们太忙不想花费时间准备或等待,故选C。 3.B细节理解题。据There are many kinds of fast food restaurant in the United States. The greatest in number sell hamburger, French fries and so on.可知,大多数快餐店卖汉堡和炸薯条。故正确答案为B. 4.B细节理解题。据At fast food restaurant, people order their food, wait a few minutes, and carry it to their tables themselves.和上下文可知,快餐店的食物在顾客订购之前通常是准备好了的。故正确答案为B. 5.A主旨大意题。通读全文且据The favorite food in the United States is the hamburger. The favorite place to buy a hamburger is a fast food restaurant.可知,这篇文章的最佳题目是美国的快餐店。故正确答案为A. 考点:社会文化类短文阅读
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Do you feel you have enough time to do all the things you have to do or want to do? How do you think you could plan your day better? A daily schedule (时间表) will help you plan every part of it. If you learn to manage (安排) your time, you will probably feel less worried. Here is how to do it. 1. Take out a piece of paper and a ruler. Draw a form of your waking hours, using one square (正方形) for each half an hour. If you’re awake for 16 hours each day, you will need 32 squares: 8 across, 4 down.2. Sit down and examine your day. Make a list of all the things you need to do. Think about when you should do them. 3. Fill out your schedule. 4. Remember to give yourself breaks. If doing all of your homework at one time is too much, schedule a little bit of free time in the middle of it. 5. If you have an important thing to do but it’s not on your schedule, adjust other activities around it. 6. Think about using different colored pens for your different activities. In this way, you’ll clearly know how your day is planned out.

1. The underlined word "adjust" means _________ in the article.

A. 忽略   B. 遵守   C. 执行   D. 调整

2. If the writer is awake for 14 hours each day, he will need _______ squares in his schedule.

A. 14     B. 28    C. 32    D. 36

3.The writer thinks that __________.

A. nobody has enough time to do everything he should do

B. people can use time better by making a daily schedule

C. it’s good to have dinner before homework

D. students should finish all of their homework at one time

4.In the writer’s opinion, if something unexpected(意外的) takes place, you should ______.

A. not mind it

B. work according to your schedule

C. adjust your other activities

D. forget about your schedule

5.The passage is mainly about how to _______.

A. make a daily schedule    B. get good study habits

C. make a form       D. live happily

 

查看答案

How do you feel when your parents are not at home with you? Here is what Daniel and Laura said.

Daniel:

Well, I’ve had the experience of having to take care of my younger brother by myself. Sometimes it’s scary, but there are a lot of things making being at home alone fun. My favorite thing to do is to watch television. It is like having another person to talk to. And if my brother and I are arguing, we make a deal (达成协议). We play his game first, then he has to play mine, and both of us get what we want. When I get a little scared, I just remember that there is always someone to call on the phone. I can call my parents and I have my next door neighbors, too.

Laura:

When I started staying at home alone, I found that keeping the television or the radio on helped to make me feel easy. I also always had the phone numbers of my parents and the neighbors. When babysitting my younger brothers, I would play games with them, and leave more lights on than usual. I would also keep the phone number of the hospital nearby.

根据所给材料选择最佳选项。

1. The two kids are talking about their experiences of_________.

A. getting along with others

B. staying at home without their parents

C. studying by themselves

D. looking after younger brothers or sisters

2. What does Daniel think of his experience?

A. Awful.    B. Great.  C. Funny.   D. Scary but fun.

3. How does Daniel often deal with his fear?

A. He does what he likes to do.

B. He fights with his brother.

C. He eats a lot of food.

D. He talks with his neighbors.

4.What does Laura do when she is alone at home?

A. She asks her friend to come.

B. She waits outside the door.

C. She turns on the radio.

D. She finds another person to talk to.

5. Daniel and Laura both agree that it’s necessary to_________ when they’re alone at home.

A. have the phone numbers of their parents

B. stay with a brother or sister

C. watch TV or listen to the radio

D. make sure that the house is clean

 

查看答案

--- May I go swimming now?

--- No, you ______. You must finish your homework first.

A. mustn’t   B. may not

C. couldn’t      D. needn’t

 

查看答案

_____ middle school students allowed to use mobile phone at school ?

A. Do     B. Did      C. Are      D. Can

 

查看答案

Great changes _____ in my hometown since 1980.

A. have been taken place           B. have taken place

C. took place                    D. were taken place

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.