满分5 > 初中英语试题 >

How do you feel when your parents are no...

How do you feel when your parents are not at home with you? Here is what Daniel and Laura said.

Daniel:

Well, I’ve had the experience of having to take care of my younger brother by myself. Sometimes it’s scary, but there are a lot of things making being at home alone fun. My favorite thing to do is to watch television. It is like having another person to talk to. And if my brother and I are arguing, we make a deal (达成协议). We play his game first, then he has to play mine, and both of us get what we want. When I get a little scared, I just remember that there is always someone to call on the phone. I can call my parents and I have my next door neighbors, too.

Laura:

When I started staying at home alone, I found that keeping the television or the radio on helped to make me feel easy. I also always had the phone numbers of my parents and the neighbors. When babysitting my younger brothers, I would play games with them, and leave more lights on than usual. I would also keep the phone number of the hospital nearby.

根据所给材料选择最佳选项。

1. The two kids are talking about their experiences of_________.

A. getting along with others

B. staying at home without their parents

C. studying by themselves

D. looking after younger brothers or sisters

2. What does Daniel think of his experience?

A. Awful.    B. Great.  C. Funny.   D. Scary but fun.

3. How does Daniel often deal with his fear?

A. He does what he likes to do.

B. He fights with his brother.

C. He eats a lot of food.

D. He talks with his neighbors.

4.What does Laura do when she is alone at home?

A. She asks her friend to come.

B. She waits outside the door.

C. She turns on the radio.

D. She finds another person to talk to.

5. Daniel and Laura both agree that it’s necessary to_________ when they’re alone at home.

A. have the phone numbers of their parents

B. stay with a brother or sister

C. watch TV or listen to the radio

D. make sure that the house is clean

 

1.B 2.D 3.A 4.C 5.A 【解析】 试题分析:两个孩子正在谈论他们没有父母呆在家里的经历,丹尼尔认为他的经历是让人害怕但有趣的,丹尼尔做他喜欢做的事来对付他的恐惧,劳拉独自一人在家时他打开收音机。 1.B细节理解题。据How do you feel when your parents are not at home with you? 可知,这两个孩子正在谈论他们没有父母呆在家里的经历。故正确答案为B. 2.D细节理解题。根据Sometimes it’s scary, but there are a lot of things making being at home alone fun.可知丹尼尔认为他的经历是让人害怕但有趣,故正确答案为D。 3.A细节理解题。据Sometimes it’s scary, but there are a lot of things making being at home alone fun. My favorite thing to do is to watch television. 可知,丹尼尔做他喜欢做的事来对付他的恐惧。故正确答案为A. 4.C细节理解题。据When I started staying at home alone, I found that keeping the television or the radio on helped to make me feel easy.可知,劳拉独自一人在家时他打开收音机。故正确答案为C. 5.A细节理解题。通读全文,据I can call my parents and I have my next door neighbors, too. 与 I also always had the phone numbers of my parents and the neighbors.可知,丹尼尔和劳拉都同意当他们独自一人在家时有父母的电话号码是必要的。故正确答案为A. 考点:日常生活类短文阅读
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

--- May I go swimming now?

--- No, you ______. You must finish your homework first.

A. mustn’t   B. may not

C. couldn’t      D. needn’t

 

查看答案

_____ middle school students allowed to use mobile phone at school ?

A. Do     B. Did      C. Are      D. Can

 

查看答案

Great changes _____ in my hometown since 1980.

A. have been taken place           B. have taken place

C. took place                    D. were taken place

 

查看答案

About      of the students in our class come from the countryside.

A. two- five   B. two- fifth

C. two - fifths      D. second fifth

 

查看答案

I had a little trouble      English grammar.

A. to learn    B. learning     C. learned   D. of learning

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.