满分5 > 初中英语试题 >

All students need to have good habits(好习...

All students need to have good habits(好习惯).When you have good study habits, you learn things quickly. You also remember them easily.

Do you like to study in the living room? This is not a good place because it is usually too noisy. You need to study in a quiet place, like your bedroom. A quiet place will help you only think about one thing, and you will learn better.

Before you begin to study, do not forget to clean your desk. A good desk light is important, too. You’ll feel tired easily if there is not enough light.

1.When you have good study habits, you will__________.

A.learn things quickly     B.remember things easily

C.think about one thing    D.both A and B

2.The living-room is not a good place for study because it is too__________ .

A. quiet       B. noisy          C. good           D. clean

3.You’ll feel tired easily if the light is__________ .

A. good  B. enough      C. bad            D. wonderful

4.You should remember to          before you study.

A.clean the desk  B.tidy the room

C.turn on the light D.go to the bedroom

5.The best title(标题) for this passage(文章) is__________ .

A. Study in the bedroom   B. Good habits

C. How to study           D. Desk light is important

 

1.D 2.B 3.C 4.A 5.B 【解析】 试题分析:这篇短文中作者讲述的是一个好的学习习惯对于我们的学习来说是非常重要的,有了好的习惯,我们就可以学得更快,记忆也会简单。例如我们学习时应该有一个安静的环境、有充足的光线、学习之前先擦干净桌子等等。 1.D 细节理解题。根据短文的第一段中When you have good study habits, you learn things quickly. You also remember them easily.可知,当你有了好的学习习惯,你学习东西就会快,你也可以容易地记住。由此可知A和B都对,故选D。 2.B 细节理解题。根据短文第二段中Do you like to study in the living room? This is not a good place because it is usually too noisy.可知,作者认为客厅不是一个学习的好地方,因为这里通常比较吵闹。故选B。 3.C细节理解题。根据短文最后一句话You’ll feel tired easily if there is not enough light.可知,如果光线不够的话,我们就会很容易感到疲惫。故选C。 4.A 细节理解题。根据短文最后一段中Before you begin to study, do not forget to clean your desk. A good desk light is important, too可知,作者建议我们在开始学习之前,应该先擦干净桌子,这对学习也是很重要的。由此可知选A。 5. 考点:教育类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

  Many people like to travel during their vacations(假期). Some people travel in tour groups because they think it is safe and cheap. A tour guide takes care of the group and makes sure the group can see a lot of interesting and beautiful sights. Other people like traveling alone or with friends. If you travel by yourself, you are free to see what you want to see.

People travel for many reasons. Some people travel to learn more about other countries’ people, culture, food and languages. Some people travel for adventure(冒险). They want to do some different things, such as skiing, bungee jumping(蹦极跳) and mountain climbing. Other people like to shop when they travel. They look for new things or cheap ones.

There are different ways to travel. Some people take trains, boats or buses, some fly, and others drive cars. Some people like to travel slowly and spend a long time in each place, while others like to take quick tours and visit more places in a short time.

1.What does “sights” mean in Chinese in the first paragraph?

A. 视力   B. 看见    C. 风景     D. 情景

2.Why do some people like traveling alone ?

A.Because they want to see interesting sights.

B.Because they have different ways to travel.

C.Because they are free to see what they want to see.

D.Because they want to learn more about people from other countries.

3.According to the passage, people travel for_______.

A. adventure     B. learning more about another country

C. Shopping     D. all of the above

4.Some people take quick tours because_______.

A. they travel by car.

B. they like to visit many places in a short time

C. they have much time for travelling

D. they want to spend a long time in each place.

5.If a person travels for adventure, he may choose ______ to get a different experience.

A. eating        B. shopping

C. bungee jumping     D. sleeping

 

查看答案

Last Sunday the Browns went to the park. They got home very late. Mr Brown opened the front door and they all went ____ the house. It ____ dark, so Mrs Brown ___ the light. On the way ____ their bedroom, Mrs Brown said, “____, John! I can hear someone in the bedroom.” They all stood ____ outside the bedroom. They could ____ some voice(声音)in the room. “You are right,” said Mr Brown. “There're two men here. They are ____.” Then he shouted(高喊),“____ is there?” But no one answered. Mr Brown opened the door quickly and turned on the light. The room was empty. Then Mr Brown found something and laughed. “The radio was still on! I___ turn it off this morning,” Mr Brown said. “Because I forgot it.”

1.A. at   B.to    C.onto    D.into

2.A. was   B.is    C.are    D.were

3.A.turned down B.turned on   C.turned off   D.turned up

4.A. with   B.for    C.to    D.about

5.A. Hear   B.Heard   C.Listened   D.Listen

6.A. quiet   B.quick    C.soon    D.quietly

7.A. listen   B.listen to   C.heard    D.hear

8.A. talking  B.talk    C.tell    D.speaking

9.A. Who   B.What    C.Which   D.Whose

10.A. don't  B.didn't    C.doesn't   D.not

 

查看答案

—It’s sunny today. How about going riding?

—________

A. Don’t worry! B. Never mind!

C. Not at all.  D. Good idea!

 

查看答案

Tom is       to go to school .

A. old enough  B. enough old

C.  very enough    D.  so enough

 

查看答案

Steve isn’t as__________ as Kelly.He often makes mistakes in his writing.

A.careless   B. tidy    C.careful  D. difficult

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.