满分5 > 初中英语试题 >

Gladys Holm was a secretary . She worked...

Gladys Holm was a secretary . She worked in an office all her life. Gladys made about $15,000 a year. She died when she was 86 years old. And she left a big surprise—$18 million! She gave the money to a children’s hospital.

Gladys Holm never got married or had any children. But she always liked children, and she wanted to help them. When her friend’s daughter was ill in hospital, Gladys brought her a toy bear. After that, she visited the hospital many times. Every time she visited, she brought toy bears for those children. After that, people started to call Gladys the “Toy Bear Lady”.

Gladys always gave toys and other presents to her friends but no one knew she had a lot of money. She lived in a small house outside Chicago. Everyone was very surprised when they learned that she was a millionaire. One of her friends said, “She always gave us nice presents and things, but we didn’t know she was rich.”

How did Gladys get so much money? She asked her boss how to make more money, and she listened to what he said. She bought the stocks (股票) that he told her to buy, and she got very rich. Before she died, she talked to her friends about “giving something to the children’s hospital”. No one knew that the “something” was $18 million!

1.Gladys Holm often visited the hospital and gave children toy bears because______.

A. she had too much money

B. she had a lot of toy bears

C. she liked children very much

D. she had never got married and had no children

2.People started to call Gladys the “Toy Bear Lady”_______.

A. after she died

B. after she visited the children in hospital many times

C. before her friend’s daughter was ill

B. before she worked with his boss

3.Everyone was surprised that________.

A. Gladys lived such a long life

B. Gladys had so much money

C. Gladys lived in a small house outside Chicago

D. Gladys always gave her friends nice presents

4. ________, so she got rich.

A. Gladys made $15,000 a year as a secretary

B. Gladys did another job in the hospital

C. Gladys got the money from the boss

D. Gladys did what the boss told her to do

5.When Gladys Holm became a millionaire,________.

A. she spent most of the money on nice presents and things

B. she stopped working

C. she still lived in the same way

D. she could hardly wait to tell her friends and family

 

1.C 2.B 3.B 4.D 5.C 【解析】 试题分析:这篇文章主要讲述了Gladys Holm是一个百万富翁,但是她的一生从没有结婚,也没有孩子,但是她非常的喜欢孩子,所以她到医院去帮助那些孩子们,她死后把她的钱都捐了医院去帮助那些生病的孩子们。 1.C细节理解题。由文章第二段的第二句“But she always liked children, and she wanted to help them.”可知答案为C。 2.B细节理解题。根据由文章第二段的后半部分“After that, she visited the hospital many times. Every time she visited, she brought toy bears for those children. After that, people started to call Gladys the ‘Toy Bear Lady’.”可知,答案为B。 3.B细节理解题。由文章第三段的第三句“Everyone was very surprised when they learned that she was a millionaire.”可知,人们惊讶的是Gladys是一个百万富翁,也就是说,她非常有钱,故答案为B。 4.D细节理解题。由文章最后一段的第二、三句“She asked her boss how to make more money, and she listened to what he said. She bought the stocks that he told her to buy, and she got very rich.”可知,因为 a初中Net化学czhx.cooco.net.cne Gladys听从了老板的建议,所以她变得富有了。故答案为D。 5. 考点:人物类短文阅读
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

In 1638, John Harvard donated some money and about four hundred books to a new university. This was the beginning of the library at Harvard University. The gift was so important that the university was named for John Harvard.

Thomas Bray began the first free lending library in the late 1600s. He set up more than 30 libraries in the American colonies. However, the idea for this kind of free library ended when Bray died in 1730. In 1731, Benjamin Franklin and some friends started the first subscription library in the United States. In a subscription library people pay money to become members, but they may borrow the books without paying again.

In the United States, every child had a free education. This idea soon led to free libraries. One of the first libraries that used tax money to buy books was a library in Peterborough, New Hampshire. This library was set up in 1833.

1.The main idea of the second paragraph is________.

A. Franklin started the first subscription library

B. Bray and Franklin were important in the history of public libraries

C. in a subscription library people pay money to become members

D. Bray died in 1730 and Franklin died in 1833

2.The underlined word “borrow” means_______.

A. use for a short time and then return

B. read and write with no help from another person

C. like very much

D. lend

3.The passage does not say it, but we can guess that_______.

A. free schools and free libraries in the United States began at about the same time

B. there were free schools in the United States before there were free libraries

C. the library in New Hampshire also had a free school in it

D. there were free libraries in the United States before there were free schools

4.Harvard University began_______.

A. in 1731         B. in 1730     C. in 1638     D. in 1833

5. At the library that Franklin started, ________.

A. people could use books for no money at all

B. people paid a little money in the beginning but none after that

C. people paid a lot of money in the beginning but none after that

D. both A and B

 

查看答案

Hello, everyone! I’ m Caitlin. I’d like to tell     something about my story. Four years ago, I needed to pay for university     my parents couldn’t pay for it all. My teacher told me about Student Aid(助学金). I felt very excited, but I knew it wasn’t        to get the aid. After several minutes’        , I decided to have a try. But I failed. I     a plan for my university. I asked my parents to pay for the first year. Then I tried my best to make     to pay for the rest.

When I was a little girl, I wanted to be a         . I often asked my friends to do their homework and acted          a teacher. To make my dream       , I worked hard at university. Now , I become a     teacher. I want to tell you that there must be a way. You just have to find it.

1.A. him    B. you     C. her    D. it

2.A. although   B. so    C. because   D. or

3.A. easy       B. useful    C. hard    D. enough

4.A. sleeping      B. resting    C. crying   D. thinking

5.A. wanted   B. asked    C. told    D. made

6.A. time    B. money    C. food    D. advice

7.A. pilot      B. nurse     C. doctor   D. teacher

8.A. to       B. as        C. with    D. for

9.A. come in   B. turn up         C. come true   D. turn on

10.A. serious   B. poor     C. kind    D. real

 

查看答案

—You look pale! ________?

—Nothing serious. I’m just feeling a bit uncomfortable.

A. What’s the matter              B. How are you

C. Why not                        D. What about you

 

查看答案

You shouldn’t ____ your daughter at home. She can receive better ____ at school.

A. educate; educate                B. education; education

C. educate; education              D. education; educate

 

查看答案

—Did Jack come to your birthday party yesterday?—No, he ________.

A. hasn’t invited       B. didn’t invite

C. isn’t invited    D. wasn’t invited

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.