满分5 > 初中英语试题 >

Ted and Susan are good friends. Last Sat...

Ted and Susan are good friends. Last Saturday, Ted asked Susan to go with him to watch a movie or take a walk down by the lake. Susan really wanted to go, but she was really busy all Saturday. First, her mom asked her to help clean the house in the morning, and then she had to go to the dentist’s at 12:30. Two hours after that, she met Julia to help her with her science. Then she had to go to soccer practice with her brother at 4:30, and her mom asked her to cook dinner for the family at 5:30. Then, she had to do her history homework.

Ted knew that Susan was going to have a full day. So he asked her to watch a video at home. Susan thought that was great, but something was wrong with their video player. So they had to just play a game.

1. What did Susan have to do on Saturday morning?

A. Watch a movie.             B. Clean the house.

C. Go to the dentist’s.     D. Take a walk.

2. What was wrong with Susan?

A. She had a fever.        B. She had a sore throat.

C. She had a toothache.    D. She had a stomachache.

3.What time did Susan meet with Julia?

A. At 12:00 p.m.      B. At 1:00 p.m.

C. At 2:00 p.m.       D. At 2:30 p.m.

4. How many things did Susan have to do on Saturday?

A. 3.     B. 4.    C. 5.    D. 6.

5.Which of the following is TRUE?

A. Susan couldn’t watch the video because the video player didn’t work.

B. Susan’s Saturday was not busy.

C. Susan can’t cook diner.

D. Ted couldn’t play a game with Susan in the evening.

 

1.B 2.C 3.D 4.D 5.A 【解析】 试题分析:这篇短文给我们介绍了Susan的星期六非常的忙碌,她有很多事情做,如打扫房间、看牙医、跟Julia见面、练习足球、做晚饭、做作业等。 1.B细节理解题。根据短文中…she was really busy all Saturday. First, her mom asked her to help clean the house in the morning可知,Susan的星期六非常忙,早上她要打扫屋子。故选B。 2.C推理判断题。根据短文中and then she had to go to the dentist’s at 12:30可知,Susan在12点半的时候要去看牙医,由此我们可以推断,她的牙出现了问题。故选C。 3.D细节理解题。根据短文中Two hours after that, she met Julia to help her with her science.可知,Susan 12点半去看牙医,两个小时之后,和Julia见面,也就是下午2点半。故选D。 4.D推理判断题。根据短文中的描述可知,在星期六的时候,Susan要打扫屋子、看牙医、和Julia见面、练习足球、做晚饭、做历史作业,一共是六件事情,故选D。 5.A推理判断题。根据but something was wrong with their video player.可知,Susan家的录像机坏了,所以她不能看录像,故A是正确的。根据短文的意思可知,在星期六Susan有很多事情要做,所以她很忙,B不对;根据her mom asked her to cook dinner for the family可知Susan会做饭;根据Ted knew that Susan was going to have a full day. So he asked her to watch a video at home可知D不对。 考点:日常生活类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Dear Tom,

I don’t have a good time at my new school.There are too many rules at my school.We have to get to school at seven o’clock every morning.We can’t play games in the classroom after class.We can’t listen to music in the hallways.I don’t like playing the piano,but I have to learn the piano in the music class.And we have to wear uniforms at school.We also can’t eat outside.and we have to eat in the dining hall.The food there is awful.I can’t stand (忍受)the rules here.I never have fun.What can I do?

Bob

1.What does Bob have to do at 7:00?

A.Read English.

B.Play games.

C.Eat breakfast.

D.Get to school.

2.“I don’t have a good time at my new school”has the same meaning(意思)as“________”.

A.I am not good at learning

B.I have a good time at my new school

C.I am not a good student

D.I never have fun at my new school

3.Which one is true according to the passage?

A.We play games in the classroom after class.

B.Tom likes playing the piano.

C.Bob has to learn the piano in the music class.

D.Tom thinks the food there is awful.

4.Where can Bob eat at school?

A.In the dining hall.

B.Outside.

C.In the classroom.

D.Anywhere as he likes.

5.Can Bob listen to music at school?

A.Yes,he can.

B.We don’t know.

C.He can listen to music in the hallways.

D.No,he can’t.

 

查看答案

根据语境,用方框中所给的单词补全短文

start,dinner,bed,about,work,lunch,

TV,morning,students,home

Li Guilin and Lu Jianfen are teachers from Sichuan.They__1.__ ____and live(居住)on a mountain(山).Every day they get up at 6:30 in the___2.____.Then they climb down(爬下)the mountain and bring the____3.____ to their school.At___4.___9:00 they eat breakfast.Their classes____5.____from 9:30 a.m.They don’t eat____6.___,and the kids don’t,either(也).The kids go___7.___at 4:00 in the afternoon.Li Guilin and Lu Jianfen have__8.___at 8:30 in the evening.They don’t watch___9.____.After that they work until 10:30.At about 11:00 they go to____10.____.They like their job and they work hard.

 

查看答案

I have a good friend. Her name is Kate. She is       American girl. She is eleven. She     with her family in China. There are     people in her family. They’re her father, her mother, her brother and herself(她自己). She has a cat.     name is Mimi. It’s Sunday today. They     at home. Look! Kate     with Mimi. Her father is reading newspapers. Her mother is cleaning the house. Where is her brother Jim? He is doing           homework in his study. Kate       Chinese very much, but she can’t   it very well. Jim likes   soccer. He can play it very well.

1.A. a         B. an      C. the          D. /

2.A. live     B. living      C. to live     D. lives

3.A. five     B. four      C. six       D. three

4.A. It         B. It’s      C. Its         D. It is

5.A. are all     B. are not      C. all are     D. not are

6.A. play       B. plays      C. playing     D. is playing

7.A. he         B. his      C. her         D. my

8.A. like     B. to like      C.likes      D. liking

9.A. speak     B. tell        C. say         D. talk

10.A. play    B. plays      C. plaies         D. Playing

 

查看答案

—______ they ______ baseball?  —No,they aren't.
A.Do,play  B.Are,play

C.Are,playing  D.Does,play

 

查看答案

—What’s Jim doing?—He ______ a book.
A.is listening  B.is reading

C.is looking  D.is speaking

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.