满分5 > 初中英语试题 >

根据短文内容,从短文后的选项中选出适当的选项补全短文,并将选 项的编号字母依次填...

根据短文内容,从短文后的选项中选出适当的选项补全短文,并将选 项的编号字母依次填入题号后横线上。(共 5 小题,每题 1 分,计 5 分)

Have you ever taken photos by using mobile phones with selfie sticks(自拍杆)? 1.

满分5 manfen5.com

 

However, a pair of US artists from New Mexico, Arie Snee and Justin Crowe believe they have invented a better one and they call it “selfie arm”.

2.It makes those people in the pictures seem to be holding hands with a loved one.

The pair say it offers a far better experience than using a straight stick. The selfie arm makes people feel they are not alone when they take photos.

3.They think their invention solves the main problem that the selfie stick has people look alone while they are taking pictures of themselves with great interests. The product, at present, just an art project and a model conveniently provides you a welcoming arm. 4. The pair say they are fascinated by these new ideas.

The “selfie arm” is made of fiberglass. 5.     The project that they work on shows the growing selfie stick.

Phenomenon (现象) directly and the increasing nee d for narcissism (自恋) and Internet agreement.

满分5 manfen5.com

 

A.It is lightweight and easy-taking.

B.Thousands of “selfie arms” have been made.

C.It seems that they are together with their friends.

D.For better or worse, they have taken the world by storm.

E.This new invention is a small, useful and cleverly-designed tool.

F.And better yet in the future, it’ll talk in a friendly way and never get angry or upset.

 

1.E 2.D 3.C 4.F 5.A 【解析】 试题分析:本文介绍了一种自拍手臂。当他们拍照时,自拍手臂使人们感到他们不是一个人。这个自拍手臂是由玻璃纤维制成,因此它比较轻,易携带。 1. 根据Have you ever taken photos by using mobile phones with selfie sticks(自拍杆)?可知此处介绍自拍杆,故选E。 2. 根据they have invented a better one and they call it “selfie arm”.可知他们已经发明一个更好的自动杆叫自动手臂,因此有很多人买,故选D。 3. The selfie arm makes people feel they are not alone when they take photos.可知当他们拍照时,自拍手臂使人们感到他们不是一个人,因此他们似乎和某人在一起。故选C。 4. 根据The product, at present, just an art project and a model conveniently provides you a welcoming arm.此处与at present“现在”相对应的是在未来,故选F。 5. 根据The “selfie arm” is made of fiberglass.可知这个自拍手臂是由玻璃纤维制成,因此它比较轻,易携带。故选A。 【考点定位】:补全短文。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

短文填空。用下面方框中单词的适当形式填入短文空格内,使短文 意思正确、通顺(每词限用一次)。将答案按编号依次填入下方表格 内。(共 10 小题,每小题 1 分,计 10 分)

back bad   express   feel it loud  luck simple sweet thank two   warm

Once upon a time, a young man came across a spring(泉水) of clear water while crossing the desert. The water was very sweet, and he filled his leather container(皮革容器) so that he could bring some  1. to his teacher. After a four-day journey, he presented the water to his teacher.

The old man took a deep drink, smiled  2.and thanked his

student very much for the sweet water. The young man returned to his village with a happy heart. After a while, the teacher let a 3. student taste the water. He spat (吐) it out, saying it was terrible. It was clear that the water had become no longer fresh sweet because of the old leather container. The student questioned his teacher, “Master, the water tasted strange. Why did you still like it?” The teacher replied, “You 4. tasted the water while I tasted the gift. The water was the container for an act of love and kindness and nothing could be 5. .”

After reading the story, we can understand that when we receive a chocolate as a gift from a child, we get more than the chocolate6. . What we should do properly is to express 7.   naturally to him or her because we love the idea within the gift.

Gratitude (感谢) doesn’t always come  naturally. 8., most children and many grown-ups like only the thing given rather than the 9. shown in it. We should remind ourselves and teach our children about the beauty of feelings and 10.of gratitude. After all, gifts from the heart are really gifts of the heart.

 

查看答案

完成对话。在对话的空格中填上适当的单词,使对话完整正确。一 空一词。把答案按编号依次填入下方表格内。(共 10 小题,每小题

1 分,计 10 分)

A: What’s wrong with you, Mrs King? You look so sleepy.

B: I don’t feel well. I find it not easy to fall asleep at night and sometimes I even keep 1.the whole night.

A: You’d better go to see a doctor. Sleep really 2. a lot to your health.

B: Yes, that’s right. The doctor warned me about the  3.the sleeping trouble might have on me. He gave me some medicine and told me to count numbers in bed if I failed to go to sleep. I’ve had medicine for quite some time. What 4.me now is that the medicine and counting have  5.little. Recently, things got even worse. Now I have to 6.the fact that I’m gradually losing my memory.

Sometimes I can’t find the things that I  put 7. a moment ago. Yesterday I had to take a taxi home, for I lost the key to my car.

A: Why not find another way out instead? You may consider having sports, and Chinese Tai Chi (太极拳) could be a 8. . I’ve  been

practicing it for a few months and now I feel more energetic. Would you like to have a try?

B: I’m afraid it’s difficult to learn as I have got little 9. about it.

A: In most cases, things are  not just as what you see from the outside. Tai Chi is not so hard as you imagine but you need to be 10. enough.

B: I see. I will start to learn it and never stop in half way.

 

查看答案

B

How much do you know about Albert Einstein?

Albert Einstein, born on March 14, 1879 in Germany, was a great scientist in the world. He was strange because he hated haircuts and new clothes. He believed in peace. All his life, he hated war. However, his most famous idea, E = mc², helped create the world’s most dangerous weapon (武器). Many people think he was the smartest person in the world. But Einstein said that he thought like a child with many questions and unusual ideas.

What did he like?

Einstein liked learning sailing(帆船运 动). He sailed in small boats all his life.  He

once joked, “Sailing is the sport that takes the least energy!”

When Einstein was a child, his mother made him take violin lessons. At first, he didn’t like the violin. But then he learned to love music and became a good violinist.

Later, he said, “Love is the best teacher.”

Why is the sky blue?

In 1910, Einstein asked a question which many children often ask, “Why is the sky blue?” After his careful research, he answered the question like this: “It’s because light is made up of many colors including blue. When light travels to Earth, gas particles(气体微粒) spread the blue light all over the sky.” His answer is true in physics.

满分5 manfen5.com

 

1.According to the passage, Albert Einstein    haircuts and new clothes.

A.forgot B.minded C.disliked

2.The underlined part actually shows Albert Einstein was a/an _      person.

A.clever  B.imaginative C.childlike

3.Einstein    learning sailing and playing the violin.

A.was interested in

B.looked forward to

C.was known for

4.From Paragraph 3 we know that    .

A.mother teaches the best

B.without mother’s push, we can’t love anything

C.when we love something, we’d like to learn about it

5.Einstein offered a explanation for the question why the sky is blue.

A.magic B.scientific C.careful

 

查看答案

My friend’s grandfather came to America from a farm in Thailand. After After arriving in New York, he went into a cafeteria(自助餐厅) in Manhattan to get something to eat. He sat down at an empty table and waited for someone to take his order. Of course nobody did. Finally, a woman with a big plate full of food came up to him. She sat down opposite him and told him how a cafeteria worked.

“Start out at that end,” she said, “Just go along the line and choose what you want. At the other end they’ll tell you how much you have to pay.”

“I soon learned that’s how everything works in America,” the grandfather told my friend later, “Life’s a cafeteria here. You can get anything you want as long as you want to pay the price. You can even get success, but you’ll never get it if you wait for someone to bring it to you. You have to get up and get it yourself. ”

1.My friend’s grandfather came from  .

A.Thailand B.Manhattan C.New York

2.The grandfather went into a cafeteria to  .

A.wait for someone

B.get something to eat C.meet my friend

3.The woman in the cafeteria might be  .

A.a waitress

B.a friend of grandpa’s

C.a customer

4.What should we do to get food in a cafeteria?

A.Wait for the waiter.

B. Ask someone for help. C.Get it ourselves.

5.What can we learn from the grandfather’s words about the life in the US?

A.Get up early and you can succeed.

B.Act and get what you want on your own.

C.Nobody brings you anything unless you pay the price.

 

查看答案

We are collecting more news for our school English newspaper. Would you like to be reporters for it? Welcome! Here are two pieces from the news page.

The Best Runner

We had a sports day at school yesterday. Last year’s best runner, Li Yu, only won the second prize in the 800-meter race. Instead, Yang Liu from Class 2 came first by two seconds. Next year the race is going to be more Interesting! Who will be the best runner? I wonder.

Good-bey, Mr. White!

Our English teacher, Mr. White, has finished his two years’ teaching at our school and will leave next month. Mr. White is an excellent teacher and he’s always friendly to us. We’ll never forget his lively and interesting teaching. We are lucky to be his students. We thank him for all his hard work and wish him a nice journey home. We will miss you, Mr. White!

1.You are welcome to be reporters for our school English newspaper.

2.Li Yu won the second prize in the 800-meter race yesterday.

3.Yang Liu was the best runner last year.

4.Mr. White will teach us English for two years at our school.

5.We’ll always remember Mr. White’s lively and interesting teaching.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.