满分5 > 初中英语试题 >

Uncle Li and Uncle Wang are good friends...

Uncle Li and Uncle Wang are good friends.They live next to each other and their farms are both at the foot of the mountain.So they can help each other.But neither of them likes to use his head.They're both poor though they work hard.Most villagers have built new houses, but they still live in the low and broken houses.They never find out why.Once Uncle Li went to town to buy some medicine for his wife.In the town he heard the apples in a city were expensive.He told Uncle Wang about it as soon as he went back.They decided to carry some apples to the city.They borrowed some money from their friends and bought nearly 1,000 kilograms of apples in the villages and carried them to the city on a tractor.Bad luck! A lot of apples has already been carried there when they arrived.A few days later they had to sell them at a low price (价格)。They felt unhappy and returned to their village. I can't understand why we sustained (蒙受) losses in business while others always profit (盈利)" Uncle Li asked one day."The tractor was too small " Uncle Wang said without thinking."We'll carry more apples on a truck next time! “I agree!" said Uncle Li."How foolish (傻的) we were !"

1.Uncle Li and Uncle Wang live in the low and broken house because __________.

A.they hope to save money

B.they're both poor

C.their farms are at the foot of the mountain

D.they're not far from their farms

2.The two farmers carried the apples to the city to _________.

A.make a journey            B.visit some places of interest

C.meet their friends       D.make a profit

3.the two farmers had to sell their apples at a low price because ________.

A.theirs weren't as good as the others'

B.theirs were much less than the others'

C.a lot of apples had been already carried to the city

D.they forgot to carry them on a truck

4.Uncle Li and Uncle Wang were unhappy because _________.

A.they had sustained losses in business

B.they had lost some money in the city

C.something was wrong with the tractor

D.other people profited in the city

5.Which of the following is true?

A.The two farmers found out why they were poor.

B.The two farmers will soon get rich

C.Neither of the farmers is clever.

D.The two farmers decided to buy a truck.

 

1.B 2.D 3.C 4.A 5.C 【解析】 试题分析:这篇短文是一个有趣的故事,讲述了两个不爱动脑筋的人。他们都很贫穷,不爱动脑子,一次其中的 Uncle Li去镇上买药听说市里的苹果卖的贵,于是回来买了一卡车到市里去卖想赚钱,结果苹果被运来的太多了被迫降价出售因此赔钱了。俩人总结失败的教训,因为买的苹果太少了,下次要多买些就会赚钱。 1.B细节理解题。根据短文第二行“They're both poor” 可知,故选B。 2.D推理判断题。根据短文倒数第三行他们不知道为什么没有盈利逆推可知。故选D。 3.C细节理解题。根据短文“Bad luck! A lot of apples has already been carried there when they arrived.”可知,故选C。 4. 50.【 C推理判断题。根据短文通篇理解可知答案应选C。 考点:故事类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

If you look at the sky one night and see something moving and shining that you have never seen before, it might be a comet (彗星).

A comet sometimes looks like a star.Like a planet, a comet has no light of its own.It shines from the sunlight it reflects (反射).Like the earth, a comet goes round the sun, but on a much longer path (轨道) than the earth travels.

If a comet isn’t a star, what is it then?

Some scientists think that a large part of a comet is water frozen into pieces of ice and mixed with iron and rock dust and perhaps a few big pieces of rock.When sunshine melts (融化) the ice in the comet, great clouds of gas go trailing after it.These clouds, together with the dust, form a long tail.

Many people perhaps have seen a comet.However no one knows how many comets there are.There may be millions of comets, but only a few come close enough for us to see.

An Englishman named Edmund Halley, who lived from 1656 to 1742, found out a lot about the paths that comets take through the sky.Some comets move out of our sight and never come back.Others keep coming back at regular times.A big comet that keeps coming back was named after Halley because he was the one who worked out when it would come back again.Maybe you have ever seen Halley’s Comets because the last time it came close to the sun and the earth was in the year 1986.Then people all over the world were outside at night to look at it.You will probably be able to see Halley’s Comets when it comes near the earth again.

1.A comet is like ________.

A.sun  B.moon  C.sunlight  D.the earth

2.A large part of a comet is ______.

A.water and rock

B.water frozen into pieces of ice and mixed with iron

C.ice, iron and rock dust

D.only a few big pieces of rock

3.Maybe many people _______.

A.haven’t seen any comets       B.have seen all comets

C.have seen a comet at daytime   D.have seen a comet

4.Some comets keep coming back ________.

A.at any time  B.at noon

C.at regular times  D.at daytime

5.Halley’s Comets came back _____.

A.in 1990  B.in 1980  C.in 1986  D.in 1989

 

查看答案

Sunny English Club

For students

16:00 18:00 Every Saturday

200 Yuan a month

9 Zhou Yu Street

Tel: 3785290

Foreign teachers, English songs and films and more!

Ocean Museum

9:00—17:00 From Thursday to Sunday

Ticket: 50 yuan

132 Xue Yuan Street

Tel: 5439871

Show you a full picture of sea lives!

Health Centre

9:00—17:30

16 Yong Le Street

Tel: 3801451

Free examinations for those over 70

Give you good advice to keep healthy!

阅读上面的信息,选择正确答案

1.Sunny English Club is for _______.

A.nurses    B.policemen    C.businessmen   D.students

2.You will pay ________ if you want to stay in the English club for half a year.

A.300 yuan   B.600 yuan

C.1200 yuan D.2400 yuan

3.You can visit Ocean Museum ________.

A.on Saturday  B.on Wednesday

C.on Monday  D.anytime

4.One can get free exams in Health Centre if he is ________.

A.9      B.17      C.67      D.73

5.If you are interested in the life of fish, you should go to________.

A.Health Centre             B.Ocean Museum

C.Sunny English Club       D.16 Yong Le Street

 

查看答案

----I’m going back to see my grandparents this weekend.

---- ________.

A.It’s very nice of you

B.You’d better hurry

C.Say goodbye to them

D.Give my best wishes to them

 

查看答案

The Japanese government must do everything ________ polluted water from running into rivers, lakes, seas and oceans.

A.keep        B.kept            C.to keep         D.keeping

 

查看答案

Her son __________ Coke, but now he __________ milk.

A.is used to drinking; used to drink

B.used to drink; uses to drink

C.used to drink; is used to drinking

D.is used to drink; is drinking

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.