满分5 > 初中英语试题 >

There was once a farmer who had a fine o...

There was once a farmer who had a fine olive orchard(橄榄果园). He was hard-working, but his three sons hated farm work. When the farmer was dying, he called the three sons to him and said, "My sons, there is a pot (罐子) of gold hidden in the olive orchard. Dig for it, if you want it."

The sons tried to get him to tell them in what part of the orchard the gold was hidden; but he would tell them nothing more.

After the farmer was dead, the sons went to work to find the pot of gold; since they did not know where the hiding-place was, they agreed to begin in a line, at one end of the orchard, and to dig until one of them should find the money.

They dug until they had turned up the soil from one end of the orchard to the other, round the tree-roots and between them. But no pot of gold was to be found. It seemed as if someone must have stolen it. The three sons were rather disappointed to have all their work for nothing.

The next olive season, the olive trees in the orchard bore more fruit than they had ever given; when it was sold, it gave the sons a whole pot of gold.

And when they saw how much money had come from the orchard, they suddenly understood what the wise father had meant when he said, "There is gold hidden in the orchard. Dig for it, if you want it."

根据材料内容选择最佳答案,将其标号填入题前括号内。

1.What did the farmer leave for his sons when he died?

A. A pot of gold.    B.A large house

C. An apple orchard   D. An olive orchard

2.Why did the farmer’s sons begin to work in the orchard?

A.Because they liked farm work.

B. Because farm work was very exciting.

C. Because they wanted to find gold.

D. Because someone put a pot of gold in the orchard.

3.After they dug up all the soil of the orchard, the farmer’s sons were very ___________.

A.excited      B. disappointed

C. moved       D. interested

4.What does the underlined word “bore” mean ________in Chinese?

A.结出        B.爆发        C.承受       D.回报

5.Which of the following has the similar meaning of the old farmer’s words?

A. The keys to your wealth(财富) are in your hand

B. When in Rome, do as the Romans do.

C. One is never too old to learn.

D. Two heads are better than one.

 

1.D 2.C 3.B 4.A 5.A 【解析】 试题分析:本篇文章主要介绍了从前有一个农民,他有一个漂亮的橄榄园(橄榄果园)。他工作努力,但他的三个儿子讨厌做农活,在那个农民死之前他告诉儿子果园里藏着金子让他们去挖,儿子们从果园的一头挖到另一头也没有发现金子,第二年果园收获了,他们赚了很多钱,儿子们才明白“果园里有金子”。 1.细节理解题。根据文中第一段可知哪位农民死后给儿子们留下了一个橄榄园。可知选D。 2.细节理解题。根据文中第三段the sons went to work to find the pot of gold; since they did not know where the hiding-place was, they agreed to begin in a line, at one end of the orchard, and to dig until one of them should find the money.可知儿子们想找到金子;故应选C。 3.细节理解题。根据文中It seemed as if someone must have stolen it. The three sons were rather disappointed to have all their work for nothing.可知没有找到金子儿子们都很失望。可知故选B 4.词义猜测题。根据句意可知第二年的橄榄季节,果园里的橄榄树的果子比以往的都更多可知故选A。 5.主旨大意题。通过文章可知本文主要是告诉我们---财富的钥匙就是靠我们的双手。故选A。 考点:教育类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

完形填空(10小题,每小题1分,共10分)

A traveler came to a village carrying nothing but an empty pot. He was ___________, but nobody would share their food with him. The traveler then ________ the pot with water, dropped a large stone in it, and placed it _________ a fire in the village square.

One of the villagers asked ______ he was doing. The traveler answered: “I’m making ‘stone soup’.” The villager seemed _________.

The traveler continued: “The soup tastes wonderful but I need some carrots to make____ more tasty.” The villager then ________ him some carrots and put them in the pot.

Another villager walked by, asking about the pot, _______ the traveler again told him about his stone soup. This time he really needed some meat. The villager brought him some _____ to  help him out.

More and more villagers walked by. Each added _____ ingredient. Finally, the traveler had a delicious pot of soup. Of course, he shared it with everyone.

1.A. thirsty     B. tired         C. hungry D. angry

2.A. compared  B. filled         C. offered D. provided

3.A. over      B. above         C. into     D. onto

4.A. why      B. what          C. where     D. whose

5.A. worried   B. interested      C. tired  D. moved

6.A. them      B. their          C. it      D. its

7.A. took      B. bought         C. brought D. sold

8.A. but       B. or            C. until   D. and

9.A. meat     B. stone          C. carrots D. cabbage

10.A. other     B. another        C. others  D. the other

 

查看答案

—Can you tell me ________?

-- Last year.

A. how much did computer cost

B. who you made the toy for

C. how many CDs did you buy

D. when you bought the cameras

 

查看答案

Don’t be afraid of making mistakes. The man _________has never made a mistake will never make anything else.

A.which      B. who  C. whose       D. what

 

查看答案

–Look at the sign, sir. Would you mind ________ your cigarette?

--Sorry, I will do it right away.

A. looking out   B. keeping out

C. putting out   D. taking out

 

查看答案

My mother often tells me _________ too fast because there are too many cars in the street.

A. not to ride   B. don’t ride

C. not riding    D. doesn’t ride

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.