满分5 > 初中英语试题 >

I am the captain of a ship from the Sing...

I am the captain of a ship from the Singapore Marine Police Force(新加坡海岸警备队). I have been with the Marine Force for eight years, though I was twenty-seven now. I loved the sea because of the cool sea winds, the fresh smell of the sea and the beautiful scenery. I also wanted to catch criminals(罪犯) and so I joined the Marine Police Force and do what I love.

Recently, I was out on a boat with a few of my friends. We were not working but the Marine Police Force allowed us to use the sailboat for rest and amusement. We went fishing. We were on our way back when I found a ship with the name PSS Pollu. It was pouring oil into the sea. I was shocked. I picked up a loud speaker and shouted, "Stop your pollution at once and follow us back to shore!" But PSS Pollu decided to flee. We tried to catch them but their ship was too fast for us. We called the Marine Force base and asked for help. Two fast marine boats were sent and soon caught up with PSS Pollu and surrounded it. The ship had no choice but to give up. Six marine policemen searched PSS Pollu and discovered that it was carrying smuggled cigarettes(走私香烟). The men of PSS Pollu were charged in court. I was rewarded for the matter while off duty.

满分5 manfen5.com

 

1. The captain was      when he became a member of the Singapore Marine Police Force?

A. eight         B. twenty-seven

C. seventeen     D. nineteen

2. The captain love the sea because he      .

A. liked going fishing

B. loved the fresh smell of the sea

C. liked to catch the sea animals

D. loved going boating

3. The captain was out on a boat with some friends for      .

A. working      B. stopping criminals

C. swimming    D. resting

4. Why did the captain call the Marine Force for help?

A. Because the PSS Pollu want to flee.

B. Because the men of PSS Pollu fight about them.

C. Because his boat was too slow.

D. Because he couldn’t pull the PSS Pollu back to the shore.

5. What’s the best title of this passage?

A. A Special Day off       B. Found Smuggled Cigarette

C. I Was Award             D. Not Pollute the Sea

 

1.D 2.B 3.D 4.A 5.A 【解析】 试题分析:这篇短文主要介绍了一个新加坡海岸警备队队长休假时发现了一艘漏油的船,最后抓获了他们的事情。 1.推理判断题。根据短文第一段I have been with the Marine Force for eight years, though I was twenty-seven now.,可知现在他27岁,在新加坡海岸警备队八年,所以成为成员之一时是19岁,故选D。 2.短文I loved the sea because of the cool sea winds, the fresh smell of the sea and the beautiful scenery.可知他爱海的原因,故选B。 3.细节理解题。根据第二段We were not working but the Marine Police Force allowed us to use the sailboat for rest and amusement.故选D。 4.二段But PSS Pollu decided to flee. We tried to catch them but their ship was too fast for us. We called the Marine Force base and asked for help.故选A。 5.短文内容可知主要描述了一个新加坡海岸警备队队长休假时发现了一艘漏油的船,最后抓获了他们的事情,可以说这是个特殊的假日,故选A。 考点:故事类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

完形填空(10小题,每小题1分,共10分)。

Living in another country can be very lonely. Last year I went to a middle school in America.

I had no friends there. I was       alone, and sometimes I felt like I was the only person in the world.

One Monday, our teacher      a boy into the classroom and told us, “This is Terry King, your new classmate.” He was tall and fat, and when he      , his eyes turned into a line. He was always smiling, and it seemed like he had no        .

    Terry took the seat next to me. Then he looked at me for a second. I didn’t realize that we       become good friends later.

After school that day, I went to a       to play my favorite computer game. When I went inside, I got a big surprise: Terry was there and was playing the       game!

“Hey, I’m surprised to see you here,” I said. I sat down beside him.

“Me, too, ”he smiled, and his eyes turned into a line. I turned round and looked at his screen. He was a good      .

I hoped we could play      . I asked excitedly, “Do you like this game, too?”

In fact, I had never talked to a classmate so freely before, but his       helped me to open up.

“Would you like to play with me?” I asked.

“Sure,” he answered. He seemed as happy as I was. As we started the game, we started our friendship, too.

1.A. always  B. never     C. seldom    D. luckily

2.A. met    B. brought    C. invited    D. followed

3.A. cried  B. frightened    C. smiled D. shouted

4.A. friendsB. worries    C. family    D. hobbies

5.A. should B. must     C. could    D. might

6.A. net barB. club     C. company    D. coffee house

7.A. amazing B. boring    C. same    D. different

8.A. student B. boy     C. guy     D. player

9.A. carefully B. easily   C. together D. peacefully

10.A. smile    B. exercise  C. advice  D. question

 

查看答案

Your T- shirt is so cool. Could you tell me _____ ?

A. where you buy it           B. where do you buy it

C. where you bought it        D. where did you buy it

 

查看答案

—Have you ever heard of Xiao Shenyang?

—Yeah. ____ funny person he is! Everyone laughed when they watched his performance.

A. How     B. How a    C. What     D. What a

 

查看答案

—Don’t________ too long, or you’ll be tired the next day.

—OK, mum. I’ll be ready.

A. stay up     B. look up

C. take up    D. put up

 

查看答案

---What do you think of the book?

---Wonderful. In fact, I’ve never read a _______one before.

A. worse       B. good      C. bad      D. better

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.