满分5 > 初中英语试题 >

I had never really liked reading and tho...

I had never really liked reading and thought it was a waste of time. But once my teacher told our class to go to the library and find our favorite books. I love basketball, so I picked out a basketball book. It was called “Hoops” by Water Dean Myers. It is a good novel, and suitable for basketball lovers.

This story is about a high school ball player named Lonnie. Lonnie lives in a poor family in Harlem, New York. He is a good basketball player and dreams of playing basketball in college, and of course in the NBA. When Cal, his new coach, walks into his life, he just wants to keep away from him. But at last they become friends and face many challenges together.

I am now reading more of Walter Dean Myers’ books. A lot of his books are about growing up in Harlem, just like he did. However, I like “Hoops” best. From Lonnie, you will learn that the people around you really affect who you are, and how much it helps to have the support of family and friends in your life.

This book also makes me think about how hard it would be to grow up in a rough(艰难的) neighborhood. I have realized that we must believe in ourselves when life gets hard. I have learned a lot from this book, and I think anyone will learn much after reading it.

It is a good story, and I really suggest that everyone read it. I hope you will enjoy this book as much as I do.

1.The writer picked out a ______ in the library.

A. history book     B. fashion magazine

C. newspaper       D. novel

2.According to the story, Lonnie ______.

A. has a very rich family

B. hates to play in the NBA

C. may get some help from his family

D. likes his coach from the beginning

3.“Hoops” is a book about ______.

A. the NBA      B. college life

C. growing up   D. having a hobby

4.According to the passage, what do we know about Walter Dean Myers?

A. “Hoops” is his most popular book.

B. He was once a basketball coach.

C. He believes in himself.

D. He grew up in Harlem.

5.The writer wrote the passage to _______.

A. show his interest in reading

B. teach readers how to play basketball

C. suggest readers read the book “Hoops”

D. tell something about Walter Dean Myers

 

1.D 2.C 3.C 4.D 5.C 【解析】 试题分析:作者不喜欢读书,认为读书是浪费时间。但是有一次在图书馆看了Water Dean Myers 写的Hoops,一本关于篮球的书,认为这是一篇好小说,比较适合篮球爱好者。现在作者看了更多Water Dean Myers的书,然而最喜欢Hoops,建议每个人都看这本书。 1.细节理解题。由第一段“... I picked out a basketball book. It was called ‘Hoops’... a good novel ...”可知D项正确。 2.细节推理题。从第三段的“From Lonnie ... how much it helps to have the support of family and friends in your life”可知,通过阅读Hoops这本书,作者懂得获得亲友支持的重要性,故可推断小说主人公Lonnie得到了他家人的帮助。 3.细节理解题。从第三段“A lot of his books are about growing up ...”以及第四段“This book also makes me think about how hard it would be to grow up ...”可知,Hoops是一本关于成长的书籍。 4.细节理解题。从第三段“A lot of his books ... in Harlem, just like he did”可知Walter Dean Myers在Harlem长大,所以选D。 5.细节理解题。从第一段的“... suitable for basketball lovers”以及最后一段的“... I really suggest that everyone read it. I hope you will enjoy this book as much as I do”可知,应选C。 考点:故事类阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

完形填空(10小题,每小题1分,共10分)

先通读短文,掌握其大意,然后从A、B、C、D四个选项中选出一个可以填入相应空白处的最佳答案。

My name is Chelsea Chowderhead. Chowder is a kind of soup. I was     a lot because of my last name as soon as I started school. So when my family moved to Washington, I asked my dad if I could change my    .

“You shouldn’t change who you are. Let people get to know     first and the name later. When you meet someone      , ask him a good question, something you’re really interested in.   people start talking about themselves, they don’t judge you.” I went to my new school. At lunch, I found that there were twin brothers. I remembered my dad’s     , so I decided to try.

“What’s it like being a twin?” I asked.

They looked     . Then one said, “No one has ever asked us that!”

“Most of the time it’s good,” the other said.

Soon we were     and talking. Then one said, “I’m Nicholas, and this is my brother, Nathaniel. What’s your name?”

I took a deep breath and said, “I’m Chelsea Chowderhead.”

“Chowder?  9 the soup?” asked Nathaniel.

“Yes,” I replied,      down.

“Hey, cool! Do you want to come over after school and play basketball with us? Nathaniel asked. I said yes.

And that is how I made friends with the twin brothers.

1.A. cared about     B. woken up       C. depended on      D. laughed at

2.A. school         B. name           C. diet             D. hobby

3.A. me              B. us             C. them            D. you

4.A. new             B. lovely          C. friendly       D. young

5.A. Before           B. When          C. Although         D. Unless

6.A. influence         B. experience    C. advice         D. decision

7.A. sad              B. brave         C. angry            D. surprised

8.A. waiting         B. laughing        C. dancing          D. smoking

9.A. With             B. In             C. Like             D. On

10.A. falling         B. putting        C. looking        D. turning

 

查看答案

—Can you tell me ______?

—He is outgoing and friendly.

A. what your brother likes

B. what your brother is like

C. what does your brother look like   

D. how does your brother like it

 

查看答案

—Why do you like the panda best in this zoo?

—Because it’s the only animal ______ comes from China.

A. what        B. that        C. who       D. /

 

查看答案

I can’t tell when that house ______ exactly, but it must be very long ago.

A. is built    B. will build

C. was built   D. has built

 

查看答案

—Who’s singing in the next room?

—It ____ be her. She has gone to New York.

A. can’t        B. must

C. shouldn’t    D. can

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.