满分5 > 初中英语试题 >

完形填空(10小题,每小题1分,共10分)。 先通读短文,掌握其大意,然后从A、...

完形填空(10小题,每小题1分,共10分)。

先通读短文,掌握其大意,然后从A、B、C、D四个选项中选出一个可以填入相应空白处的最佳选项,并将其标号填入题前括号内。

An old man lived in a nice house with a large garden. He took care of his       all the time, watering and fertilizing them.

One day a young man went by the      . He looked at the beautiful flowers, imagining how happy he could be       he lived in such a beautiful place. Then, suddenly he found the old gardener was       . He was very surprised about this and asked, “You can’t see these flowers.       are you busy taking care of them every day?”

The old man smiled and said, “I can tell you four     . First, I was a gardener when I was young, and I really like this job. Second,       I can’t see these flowers, I can touch them. Third, I can smell the sweetness of them. As to the last one, that’s you.”

“Me? But you don’t know me,” said the young man.

“Yeah, it’s     that I don’t know you. But I know that flowers are angels that everybody knows. We enjoy the happiness these flowers have brought us.”

The blind man’s work opened our eyes, and pleased our hearts, which also made his life      . It was just like Beethoven, who became deaf in his later life and wrote many great musical works. Beethoven himself couldn’t       his wonderful music, but his music has encouraged millions of people to face their difficulties bravely. Isn’t it one kind of happiness?

1.A. flowers B. trees C. vegetables D. grass

2.A. balcony B. kitchen C. garden D. study

3.A. after B. as C. before D. if

4.A. blind B. famous C. smart D. friendly

5.A. What B. Who C. Why D. Which

6.A. stories B. reasons C. excuses D. conclusions

7.A. although B. since C. because D. unless

8.A. true B. hard C. cool D. fair

9.A. emptier B. busier C. luckier D. happier

10.A. write B. hear C. play D. believe

 

1.A 2.C 3.D 4.A 5.C 6.B 7.A 8.A 9.D 10.B 【解析】 试题分析:一个老人住在有着大花园的房子里。他时刻照顾花园,为他们浇水、施肥。一名年轻人经过看到这么漂亮的花,想像如果自己住在这么漂亮的地方该多么开心。突然他发现这个老园丁是个盲人。他很惊讶的问老人既然看不到为什么还要这么忙碌的打理这些花?老人告诉他四个原因。老人的行为就像贝多芬,贝多芬晚年耳朵变聋了,他自己听不到美妙的音乐,但是他的音乐鼓励人们勇敢地面对困难。这也是一种快乐。 1. flowers花;B. trees树;C. vegetables蔬菜D. grass草。由第2空后面的the beautiful flowers可以推出该空应填flowers。故选A 2. A.balcony阳台;B.kitchen厨房;C.garden花园;D.study学习。本文以老人花园里的花为题材,因此该空应填garden。故选C 3. after在...之后;B.as正如;C.before在...之前;D. if如果。根据语境应填if。故选D 4. blind瞎的;B. famous流行的,受欢迎的;C. smart聪明的;D. Friendly友好的。由下文You can’t see these flowers.可以推出该空表示“瞎的”,因此应填blind。故选A 5. What什么;B. Who 谁;C. Why问什么;D. Which哪一个。 由You can’t see these flowers.可以推出该空表示“为什么”,因此应填Why。故选C 6. stories故事;B. reasons 原因;C. excuses借口;D. conclusions结论。下文介绍老人每天照料花的原因,因此该空应填reasons。故选B 7. A. although尽管;Bsince自从;C. because因为;D.unless除非 该空表示“尽管”,因此应填although引导让步状语从句。故选A 8. true正确的;B. hard困难的;C. cool酷的;D. fair公正的。由语境逻辑可知,老人不认识年轻人是一个事实,因此应填true。故选A 9. busier更忙的 C. luckier 更幸运的D. happier更开心的。老人的工作也使自己的生活更愉快。故选D 10. hear听;C. play 玩;D. believe相信。由第13空后面的deaf可以推出该空表示“听”,因此应填hear。故选B 考点:故事类阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Your iphone5 is so cool. Could you tell me _____?

A. where you buy it           B. where do you buy it

C. where you bought it       D. where did you buy it

 

查看答案

—Could you come back home for dinner?

—______. I’ll be at a very important business meeting at that time.

A. I think so       B. I’m afraid not

C. Yes, I hope so   D. I’m afraid so

 

查看答案

Three years has passed, but we can’t forget the people _________ helped me a lot in the past.

A. which       B. whom      C. who      D. whose

 

查看答案

We are leaving our middle school soon, but the love to our teachers and friends will be _______.

A. deeper      B. the deeper

C. deepest      D. the deepest

 

查看答案

The Jingsha Express Way _________on April 28, 2012 in Zhengzhou. Now it is very convenient for us to go through Zhengzhou from north to south.

A. is completed      B. will be completed

C. was completed     D. has been completed

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.