满分5 > 初中英语试题 >

Sang Lan is a former(以前的) member of the ...

Sang Lan is a former(以前的) member of the national women's gymnastic(体操) team. She hurt herself seriously in a competition at the Goodwill Games held in Long Island, New York in 1998. She has been on a wheelchair since then.

Although she was disabled, Sang Lan believed that she would walk again one day. She kept on exercising all year round, and was sure that she would stand up. When she was in New York, she caught the hearts of Americans. Many people called her "a brave and confident girl". She became an international symbol(象征) of courage and was very popular in the United States.

The brave girl has been a college student in Peking University now. Her dream of going to college has come true.

"‘Get up from where you fall’ is the most ordinary thing for a gymnast. And it's my motto(座右铭)." Sang said, "I’ll spend my time scientifically and work hard on my studies so as to be a winner in life."

根据材料内容选择最佳答案,将其标号填入题前括号内。

1.From the story we know that Sang Lan ________ now.

A. is studying in a university      B. is living in New York

C. is a sports girl                D. is in the sports club

2. The accident happened ________.

A. in Beijing                   B. in New York

C. in Peking University        D. in England

3. Sang Lan became an international symbol of courage because she________.

A. was always smiling

B. was hurt badly

C. was an athlete

D. faces the challenges(挑战) bravely

4. Sang Lan’s motto "Get up from where you fall" means _______ in Chinese.

A. 从哪里起来             B. 摔倒之后要起来

C. 哪里摔倒哪里起来     D. 从你摔倒的地方起床

5. The best title for the passage is ________.

A. A Brave Girl      B. A Beautiful Girl

C. A Sick Girl      D. An Able Girl

 

1.A 2.B 3.D 4.C 5.D 【解析】 试题分析:这篇短文给我们讲述的是我们国家著名的体操运动员桑兰的故事。桑兰在一次比赛中受了重伤,成为了残疾。但是她并没有因为这样而消沉,反而意志坚强,相信自己还能站起来。现在桑兰在北京大学学习。 1.细节理解题。根据短文第三段中The brave girl has been a college student in Peking University now.可知,桑兰现在在北京大学学习。故选A。 2.细节理解题。根据短文第一段中She hurt herself seriously in a competition at the Goodwill Games held in Long Island, New York in 1998.可知,桑兰在1998年在纽约长岛举行的一次比赛中受了严重的伤。因此事故是发生在纽约。故选B。 3.细节理解题。根据短文第二段中Although she was disabled, Sang Lan believed that she would walk again one day. She kept on exercising all year round, and was sure that she would stand up.可知,虽然桑兰残疾了,但是她相信她还能站起来,所以她常年进行锻炼。因此在美国,人们称她为勇敢的自信的女孩。故选D。 4.细节理解题。根据短文的大意和短文的最后一段可知,桑兰是一个坚强的女孩,虽然她残疾了,但是从哪里摔倒,就从哪里站起来,她会努力学习,成为生活中的强者。故选C。 5.主旨大意题。这篇短文给我们讲述的是我们国家著名的体操运动员桑兰的故事。桑兰在一次比赛中受了重伤,成为了残疾。但是她并没有因为这样而消沉,反而意志坚强,相信自己还能站起来。现在桑兰在北京大学学习。根据短文的大意可知,B和C是不符合文意的。A和D相比,D选项更能表现出桑兰身残志坚,故D更好。故选D。 考点:人物类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Popular music in America is what every student likes. Students carry small radios with earphones and listen to music before class, after class, and at lunch. Students with cars buy large speakers and play the music loudly as they drive on the street.

Adult(成年的)drivers listen to music on the car radio as they drive to work. They also listen to the news about sports, the weather, and the life of American people. Most of the radio programmers are music.

Pop or popular music singers make much money. They make a CD or a tape which radio stations use in many places. Once the popular singer is heard all over the country, young people buy his or her tape. Some of the money from these tapes goes to the singer. Wherever the singer goes, all the young people want to meet him or her. Now the singer has become a national(国家的) star.

There are other kinds of music that are important to Americans. One is called folk (民间)music. It tells stories about the common life of Americans. Another is western or country music. This was started by cowboys(牛仔)who would sing at night to the cows they were watching. Today, any music about country life and the 1ove between a country boy and his girl is called western or country music.

根据材料内容选择最佳答案,将其标号填入题前括号内。

1.What kind of music are mentioned in this passage?

A. Pop, folk, country and western music.

B. Pop, folk and classical music.

C. Pop, folk and country music.

D. Pop, country and western music.

2. When do the adult drivers always listen to music ?

A. when they drive the car.

B. when they drive to work.

C. any time they want.

D. when they want to sing along with.

3.From the passage we know that __________.

A. music is very important to Americans’ life

B. cowboys only like country music

C. different people like different kinds of music

D. both A and C

4. Which of the following is TRUE according to this passage?

A. Few students in America like popular music.

B. Students with cars in America like to listen to music while driving.

C. Adult drivers in America listen to music all the time while driving.

D. Everyone in America wants to meet pop singers wherever they go.

5.What would be the best title for this passage?

A. American Music.    B. Fold Music.

C. Pop Music.         D. Cowboys and their Country Music.

 

查看答案

Think about a 11-year-old girl spending her days washing clothes, looking after her baby brother, and doing hard work on the farm.

Think about a little girl. She knows there is no food for dinner, and no water to drink. She has watched her father, brother and sister lose their lives because the family has no money to send for a doctor.

Hard to believe? For Maria Pastoral, these are the facts.

Maria would gladly go to school, but her mother, now alone, needs her badly at home. Maria had to leave school because her family was so poor.

For just 52 pennies(便士) a day, you can help out a child like Maria. Show her that someone will help her. Through Save the Children, you can help Maria’s mother get better crops from their farm, and make money so that Maria can buy clothes and things for school.

To help Maria most, your money is put with money from other donors(捐赠人),so hardworking people can help themselves to build schools and hospitals, bring in clean water and improve their farms. This is what Save the Children has done since 1932.

For you there are many returns. You can write letters to each other get photos or progress reports. You are helping to save other people. That’s how Save the Children works. Without you, it can’t work. Please take a moment to fill in the form below to help a child like Maria and her village.

根据材料内容选择最佳答案,将其标号填入题前括号内。

1.Maria had to leave school because       .

A. Her mother was ill

B. Her father didn’t want her to go to school

C. Her family was very poor

D. She didn’t like school at all

2. What would Maria do with the money you send to her family?

A. She would buy beautiful clothes..

B. She would buy school things.

C. She would buy a big house.

D. She would buy some medicine.

3. Save the Children is something similar to       .

A. IOC                B. Greener China

C.WHO                 D. Project Hope

4. How long has Save the Children been in operation?

A. In 1932.                B. 1932 years ago.

C. Since 1932.             D. For 1932 years.

5.Which of the following returns can’t you get from Maria?

A. You can get her letters very often.

B. She will give you a lot when she grows up.

C. You can often get some pictures from her.

D. You can often be told how she is getting along.

 

查看答案

完形填空(10小题,每小题1分,共10分)

先通读短文,掌握其大意,然后从A、B、C、D四个选项中选出一个可以填入相应空白处的最佳答案,并将其标号填入题前括号内。

One day, a boy and his sister were sitting by a lake near their house when a bear appeared. There was ____ place for them to get away. The children had to step back to the ____. They kept backing and the bear kept ______ at them. As the two children were wearing ____, the boy told his ___ to jump into the lake. But the bear _____ them into the lake and caught the girl by the life-jacket. The boy turned back and tried to pull his sister away from the bear.

But that didn’t work. Then the boy tried growling (嗥叫) _____ at the bear. ___ by this, the bear let the girl go. The children scrambled ashore (爬上岸) and ran up to the house with the bear ____ them.

The children tried to get ____ the house through the front door but it was locked. With the bear right behind them, they ran out of the house. Each time it got too close, the boy stopped and growled, and each time the bear stopped coming at them, allowing the children to escape . Finally they succeeded in entering by the back door. They phoned the police station. Two policemen came and drove the bear away.

1.A. no           B. any        C. some          D. enough

2.A. house        B. lake        C. shore          D. bear

3.A. climbing      B. coming     C. backing        D. smiling

4.A. flowers       B. hats        C. life-jackets  D. shoes

5.A. friend        B. bear        C. mother         D. sister

6.A. took         B. brought     C. kicked         D. followed

7.A. sadly        B. happily      C. loudly         D. kindly

8.A. Encouraged   B. Surprised    C. Disappointed   D. Relaxed

9.A. before       B. beside       C. over           D. behind

10.A. into         B. out of       C. onto           D. off

 

查看答案

Excuse me. Do you know ________?

Sure. Look! It’s over there.

A. is there a public restroom near here

B. where’s the public restroom

C. if there is a public restroom near here

D. how can I get to the public restroom

 

查看答案

Jim's _______ brother is one year_______ than him.

A. old; old         B. older; older

C. elder; older     D. older; elder

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.