满分5 > 初中英语试题 >

Waking up is terrible. Getting out of th...

Waking up is terrible. Getting out of the bed is awful. So why on the earth would people sell a thing that cause you to do both? It’s simply because being late can cause a lot of troubles. It is said president Reagan almost missed his inauguration(就职典礼) because of a broken clock.

There are many special clocks for anyone who’s unable to get up in the morning.

Bomb Alarm Clock

满分5 manfen5.com满分5 manfen5.com

 

Flying Alarm Clock

满分5 manfen5.com满分5 manfen5.com

 

Puzzle(拼图) Alarm Clock

满分5 manfen5.com满分5 manfen5.com

 

根据材料内容选择最佳答案,将其标号填入题前括号内。

1. If we don’t have an alarm clock which can wake us up, we’ll__________.

A. get up             B. get more trouble

C. miss inauguration  D. become lazy

2. According to the article, the loudest alarm clock is __________.

A. Bomb Alarm Clock      B. Puzzle Alarm Clock

C. Flying Alarm Clock    D. an usual clock

3. In the three clocks, you can turn off ___________ without going out of the bed.

A. Flying Alarm Clock   B. Puzzle Alarm Clock

C. Bomb Alarm Clock     D. all of them

4. What’s the meaning of the underline word “decibels”?

A. 纳米    B. 分贝    C. 光年     D. 纬度

5. The Puzzle Alarm Clock is sure to wake you up, because _____________.

A. you have to get up find the propeller and put it in the clock.

B. it’s too noisy and it can shake

C. it won’t stop ringing until you turn it off

D. you have to find the 4 pieces and put them into it. After that, you won’t feel sleepy.

 

1.B 2.A 3.C 4.B 5.D 【解析】 试题分析:这篇短文讲述的是如果我们起床晚而迟到的话,会带来很多的麻烦,如果有一个闹钟把我们叫醒就再好不过了。短文中给我们介绍了三种有趣的闹钟,它们都各有特色,而且一定能把你叫醒。 1.细节理解题。根据短文中It’s simply because being late can cause a lot of troubles.可知,如果没有闹钟,起床就可能晚,迟到会带来很大麻烦。故选B。 2.细节理解题。根据短文中Bomb Alarm Clock中This clock had adjustable volume(音量)with a loudest sound of 113 decibels. That’s louder than a helicopter可知,这种闹钟可以调节音量,最大的声音可以达到113分贝,比直升飞机的声音还要大。所以它是声音最大的闹钟。故选A。 3. Alarm clock 中the only way to turn off the alarm is to get out of bed and find the key!可知,这种闹钟需要下床把它关掉;根据Puzzle Alarm clock中Because it won’t stop ringing until you correctly put the four pieces into it which fly out every time the alarm clock goes off.可知,这种闹钟也需要下床去关掉。故排除A、B和D,选C。 4.词义猜测题。根据文意和划线单词所在的句子This clock had adjustable volume(音量)with a loudest sound of 113 decibels.可知,这种闹钟可以调节音量,最大的声音可以达到113分贝。decibels是声音的单位分贝。故选B。 5.细节理解题。根据短文最后一段中关于Puzzle Alarm Clock的介绍It is sure to wake you up. Because it won’t stop ringing until you correctly put the four pieces into it which fly out every time the alarm clock goes off.可知,这是一种拼图闹钟,你只有把四块拼图放在它里面,它才停止响。因此当你完成这个拼图的时候,你肯定就不困了,所以说这个闹钟一定能把你叫醒。故选D。 考点:日常生活类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Are you a TV lover? Can you imagine living without TV? Well, you could give it a try.

A group of Americans, TV-Turnoff Networks(网络), have an idea. From April 19 to 25, they are asking children all over the world to turn off their TVs for one week. They hope children will find more interesting things to do. Maybe they can read some books, or learn to swim, or paint a picture. Since 1995, about 24 million people in America have taken part in TV-Turnoff Week.

TV-Turnoff Network says watching TV too much can bring children big problems; with school, health and family. They want kids to watch less TV. What do you think?

Bad for your studies

American scientists did a study of 1300 children .They watched the children for four years .They say that if children watch lots of TV, they don’t do well in school.

Bad for your health

Studies show that when children watch lots of TV , they eat more unhealthy food . Most children are getting overweight (超重的) .overweight children become ill more easily .Watching too much TV is also bad for their eyes .

Bad for family life

About 40%of America families watch TV at dinner time .That means that they don’t talk very much when they eat together .

Also ,too many violent (暴力的) things

An American study says that before a child turns 18 years old ,the child will see 20 000 violent things on TV .Some kids become violent in real life .

If you want to learn more about this unusual week ,you can go to this Website, www.tvturnoff. org .

根据短文内容选择最佳答案,将其标号填入题前括号内。(10分)

1.When is TV-Turnoff  week?

A. Any week in April.             B. It doesn’t tell us.

C. The first week in April.       D. From April 19 to 25.

2. What do children do during that week?

A. They watch TV much less.

B. They go to this Website, www.tvturnoff.org.

C. They read some books, or learn to swim, or paint a picture.

D. Both A and C.

3.The passage tells people if children watch too much TV, they may______________.

be overweight    know more about the world

be weak in study  become violent in real life.

A. ①②④      B. ①②③

C. ①③④      D. ①②③④

4.A group of Americans have the idea about TV-Turnoff Week because they____________.

A. think watching TV too much is bad.

B. think watching TV is a waste of time.

C. think the children should study harder.

D. want to know what else children will do if they don’t watch TV.

5. Which of the following sentences is NOT true?

A. Millions of people have taken part in TV-Turnoff Week since 1995.

B. The Website www.tvturnoff.org can tell you more about TV-Turnoff Week.

C. Children in American aren’t allowed to see violent things on TV until they are 18.

D. About three fifths of American families don’t watch TV when they have dinner.

 

查看答案

A story tells about an elder villager who led other villagers carrying salt day and night to a town in order to buy food for the winter. One night they camped in an open air with a starry sky above. The elder villager, following the tradition passed down from ancestors, took out three blocks(块) of salt and threw them into the campfire to tell the change of weather in the mountains.

All people waited for the old man's "weather report": if the salt in the fire produced crackling sound(爆裂声), they would have good weather; if no sound was produced, it then meant the good weather would soon end and a storm would come at any moment.

The elder villager looked serious. The salt in the campfire made no sound at all. He urged the whole team to set out immediately. A young man in the group thought it absurdly(荒谬地)superstitious(迷信的) to "forecast the weather by using salt".

It was not until the next afternoon, the weather suddenly changed, with cold winds blowing and a snowstorm coming. In fact, the method used by the elder man could be well explained by modern science: whether or not salt produces sound in campfire depends on air humidity(湿度).That is to say, when a snowstorm approaches, lead to high humidity, the salt blocks will not produce any sound in fire.

Young people often don’t mind the philosophy(哲学) of the old, regarding their ideas as out date and useless. To be honest, however, some beliefs in life are just like salt blocks that are distilled(蒸馏) from the sea: old as they are, they remain crystals(结晶), and carry with them deep memories of the sea.

根据材料内容选择最佳答案,将其标号填入题前括号内。

1.Why did the villagers go to the town?

A. They wanted to buy some salt and food

B. They wanted to sell the salt and buy some food.

C. They wanted to check the old belief.

D. They wanted to forecast the weather by using salt

2.What will happen if it rains recently?

A. The salt in the fire will produce crackling sound.

B. The salt in the fire will produce no sound.

C. The salt will remain crystals.

D. The elder people will give us the weather report.

3.Why didn’t the young man think the “weather report” absurdly superstitious?

A. The villagers were always superstitious, especially the old man.

B. He didn’t believe the god and only believe the modern science.

C. He didn’t believe the traditional way could forecast the weather by using salt.

D. He thought the salt could tell us the weather.

4. What’s the meaning of the word “approach”?

A.到达   B. 远离   C. 追逐   D. 消失

5.What’s the meaning of the last paragraph?

A. Young people shouldn’t believe the philosophy of the old. They are superstitious.

B. Salt blocks can carry the memories of the deep sea, so it can forest the weather.

C. All the belief in life are useful and can give us suggestions in our lives.

D. Young people should learn from the old because they are knowledgeable and have much experience.

 

查看答案

完形填空(10小题,每小题1分,共10分)

先通读短文,掌握其大意,然后从A、B、C、D四个选项中选出一个可以填入相应空白处的最佳答案,并将其标号填入题前括号内。

An elderly man had collapsed(晕倒) while crossing the street; an ambulance(救护车) rushed him to the hospital. There the man repeatedly called for his son.

From a letter         in his pocket, a nurse learned that his son was a Marine(海军).They found the young man .He rushed to the airport in order to reach his dying father.

It was mid- evening when the young man walked into the hospital. A nurse took the tired,         man to the bedside.

        “Your son is here,” she repeated the words before the          eyes opened. He only dimly(模糊地)saw the young man in Marine uniform standing nearby. He reached out his hand. The Marine          the old man’s hand with a messsage of love and encouragement.

Night are long in      , but all the night the young man sat there, holding the father’s hand and offering words of hope and strength. The nurse suggested the young Marine to rest for a while. He        . Now and then, she heard him say a few gentle words. The dying man said nothing, only held tightly to his son through most of the night.

It was dawn(黎明) when the patient died.          the nurse said something to comfort him, the Marine asked her, “Who was that man?”

“Your father.” she answered           .

“No, he wasn’t,” he replied. “I never saw him before in my life.”

“Why didn’t you say something when I took you to him?” the nurse asked.

“I knew immediately there’d been a(n)        , but I also knew he needed his son, and his son just wasn’t here. When I realized he was too sick to        whether or not I was his son, I guessed he really needed me. So I stayed.”

1.A. found    B. written    C. received    D. sent

2.A. excited    B. serious   C. anxious    D. puzzled

3.A. young man’s  B. patient’s   C. nurse’s D. Marine’s

4.A. shook   B. hold     C. waved    D. cleaned

5.A. hospitals B. the ambulance   C. rooms D. the army

6.A. agreed   B. liked      C. refused     D. continued

7.A. After    B. While    C. if    D. Before

8.A. happily  B. surprisingly   C. luckily   D. excitedly

9.A. answer  B. excuse     C. solution      D. mistake

10.A. tell  B. speak     C. talk      D. say

 

查看答案

--- Could you tell me ___________________?

--- Sure,.It’s over there next to the tall building

A. the city museum is near here

B. how can I get to the city museum

C. which is the way to the city museum

D. where is the city museum

 

查看答案

The small boy didn’t know____waiting for.

A. whom they were  B. who were they

C. who they are   D. whom were they

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.