满分5 > 初中英语试题 >

There was a man playing the piano in a b...

There was a man playing the piano in a bar. He was a good piano player. People came out just to hear him play. But one night, a customer told him he didn’t want to hear him just play anymore. He wanted him to sing a song.

The man said, “I don’t sing.”

But the customer was persistent(执著的). He told the bartender, “I’m tired of listening to the piano. I want the man to sing!”

The bartender shouted. Hi! If you want to get paid, sing a song. The customers are asking you to sing!”

So he did. He sang a song. A piano player who had never sung in public did so for the very first time. And nobody believed that he sang so well.

He has talent he was sitting on! He may have lived the rest of his life as a no-name piano player in a no-name bar, but because he had to sing, he went on to become one of the best-known entertainers in America.

1. There was a man playing the piano in a bar, _________ likes his music.

A. everyone     B. someone    C. no one   D. anyone

2.Why did the customer ask him to sing a song ?

A. Because he was not good at the piano.

B. Because the customer didn’t like him.

C. Because the customer was tired of listening to the music.

D. No reason.

3.What’s the meaning of the phrase sit on” in the article?

A. 为...的一员   B. 开会讨论

C. 疏忽,忽视  D.扣押

4. What did the piano player play the piano for?

A. For everybody liked him.

B. For he could make a living.

C. For someone could realized he was a talent.

D. We don’t know.

5.Why the man became famous in the end?

A. Because he was good at the piano

B. Because he never sang a song in public.

C. Because he was a talent.

D. Because he had to sing.

 

1.B 2.C 3.C 4.B 5.D 【解析】 试题分析:这篇短文讲述的是一个人在酒吧弹钢琴,一天一个顾客非要他唱歌。当他不得不这样做的时候,他发现自己唱歌还是不错的。所以后来他成为了一个著名的表演者。 1.推理判断题。根据短文的开头There was a man playing the piano in a bar. He was a good piano player. People came out just to hear him play可知,一个男的在酒吧里弹钢琴,一些人出来听他弹奏。everyone 每个人;someone某人;no one 没有人;anyone 任何人。故选B。 2.细节理解题。根据短文中“I’m tired of listening to the piano. I want the man to sing!”可知,那名顾客厌烦了听钢琴,所以他想让弹钢琴的那个人唱首歌。故选C。 3.词义猜测题。根据文意和划线短语所在的句子可知,一个弹钢琴的人,他从来没想过自己会唱歌,当他唱了之后,才发现自己唱得还不错。He has talent he was sitting on,他的才能被忽视了。故选C。 4.推理判断题。根据短文中The bartender shouted. “ Hi! If you want to get paid, sing a song. The customers are asking you to sing!”可知,当那个顾客要求他唱歌的时候,他拒绝了。但是酒吧的服务员说,如果他想赚到钱,就要按照客人的要求去唱歌。由此我们可以看出,那个男人在酒吧唱歌是为了赚钱。故选B。 5.细节理解题。根据短文的最后一段because he had to sing, he went on to become one of the best-known entertainers in America可知,当那个弹钢琴的人不得不唱歌的时候,他发现自己原来唱得不错,才成为了一个著名的表演者。故选D。 考点:故事类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

完形填空(10小题,每小题1分,共10分)

先通读短文,掌握其大意,然后从A、B、C、D四个选项中选出一个可以填入相应空白处的最佳答案,并将其标号填入题前括号内。

Yesterday afternoon, I visited my uncle—Frank Hawkins. He was        me about his experiences as a young man.       he retired(退休), Frank was the head of a very large business company. But as a boy he        to work in a small shop. It was his job to repair bicycles and      that time he used to work fourteen hours a day. He saved money for years and in 1958 he      a small workshop of his own.      his twenties Frank used to make spare parts for planes. At that time he had two helpers. In a few years the small workshop had become a large factory      employed seven hundred and twenty-eight people. Frank smiled when he remembered his        early years and the long road to success. He was still smiling when the door        and his wife came in. She       him to repair their grandson's bicycle!

1.A. saying    B. telling    C. talking     D. speaking

2.A. Before    B. After     C. When      D. As

3.A. uses     B. is used    C. used       D. was used

4.A. for       B. on       C. in         D. at

5.A. brought   B. bought   C. buy        D. buying

6.A. At       B. In       C. on         D. To

7.A. it        B. which    C. who       D. /

8.A. easy      B. easily    C. hard       D. hardly

9.A.open      B. close     C. opened     D. closed

10.A.want      B. wanted   C. wants      D. wanting

 

查看答案

Could you tell her __________________?

A.who will help she in a minute

B.who would help she in a minute

C.who she helped in a minute

D.who will help her in a minute

 

查看答案

We must do something important to stop the pollution ____ a happy life.

A. live     B. to live

C. living   D. from living

 

查看答案

We didn’t _____  the match.

What a pity!

A. lost   B. win   C. fail  D. beat

 

查看答案

I like talking with the girl ______ plays the piano _______.

A. whom, wonderfully   B. that, wonderful

C. who, wonderfully   D. which, wonderful

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.