满分5 > 初中英语试题 >

完成句子 按所给的汉语,用英语完成下列句子。(本大题共9分,每小题1.5分) 1...

完成句子 按所给的汉语,用英语完成下列句子。(本大题共9分,每小题1.5分)

1.你在这样的雨天没带伞,真是太粗心了。

It is careless                                        on such a rainy day.

2.他正担心不提供给那孩子一个学习机会。

He is                                               a chance to study.

3.更多注意力应该付诸细节上。

the details.

4.越来越多的年轻人宁愿通过QQ在网上聊天也不愿打电话。

More and more young people                          making phone calls.

5.现代医学发展如此快,以至医生们得不断学习。

the doctors had to keeping learning.

6.我们习惯这次三天的步行很有必要。

the three-day hike.

【答案】

7.of you not to bring an umbrella with you

8.worrying about not offering

9.More attention should be paid to

10.prefer chatting online by QQ to

11.Modern medicine was developing so fast that

12.It is necessary for us to get used to

【解析】

试题分析:

13. It is+形容词+of sb+to do(前面的形容词是表示人的品质,比如:kind, polite, rude等,否定形式在不定式前面加not。

14.worry about doing sth担心做某事,否定形式在doing前加not,“他正担心”可知应该用现在进行时。

15.“注意力”是被执行者,用被动语态;含有情态动词的被动语态构成是:情态动词+be+及物动词过去分词。

16.prefer A to B喜欢A胜过B;chat online 在线聊天;by通过。

17.so… that太……以至于……。

18.It is+形容词+ for sb to do sth.对某人来说做某事是……,get used to习惯于。

考点:完成句子。

【题型】补充句子
【适用】一般
【标题】2014届江苏无锡侨谊实验中学九年级上期中英语试卷(带解析)
【关键字标签】
【结束】
 

缺词填空(本大题共5分,每格0.5分)

In the USA, children between the ages of 8 and 14 are a powerful group. They make up 60% of Internet users u 19.   age18. Just as in America, the number of teen Internet users in China is g 20.    bigger, up to 253 million. The number shows a great increase in Internet use in China over the last f 21.   years, particularly among teenagers, and China becomes a large m 22.     for Internet business.

A new survey r 23.   that Chinese teens take an interest in online activities. And spending too much time before a computer screen causes a lot of p 24.   for their young life. According to the survey, 42.6% of teens have built their o 25.   web blogs and 8% have taken Internet courses. More than half enjoy c26.    online in chat-rooms and 10.6% of teens play Internet games. In the eyes of most parents, what a p 27.    that only 6% use the Internet to get information for their learning projects! Also, the survey finds that the teens have different favourite places to use the Internet. For teens in towns, 35% c 28.     Internet bars as a main place to go online. For those living in large cities, 76% prefer home computers and 10% Internet bars.

 

1.under 2.growing 3.few 4.market 5.reports 6.problems 7.own 8.chatting 9.pity 10.choose 【解析】 试题分析:在美国8到14岁的孩子是一个强大的群体。18岁以下青少年网络使用者中他们占60% 。在中国青少年网民的数量越来越大,达到了2.53亿。中国成为互联网业务很大的一个市场。新的调查报道中国的青少年开始对网上活动产生兴趣。并在电脑屏幕前花费了太多时间,为他们年轻的生命引起许多麻烦。另外,调查发现青少年喜欢上网的地方不同。 1. 。所以填under,在……以下。 2. growing表示目前正在变化。 3. 4. 5. 6. lot of 许多,修饰可数名词的复数,所以填problems 。 7. 8. online网上聊天;enjoy doing sth喜欢做某事。所以填chatting. 9. a pity!多么可惜!所以填名词pity,可惜。 10. 考点:缺词填空。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

动词填空 用括号内所给的动词的适当形式填空。(本大题共8分,每题1分)

1.Many people won't get free treatment until this plan       (carry)on.

2.The lovely girl      (argue)with his twin sister about toys at times.

3.–Why didn’t you stand up and answer your mum?

-- Sorry, I        (write) a report.

4.The dog       (eat)up all the food. But he is still barking.

5.Your song        (record) after another try.

6.The old computer     (break) down easily, so I had to restart it again and again.

7.After       (punish) the little boy,his father left without a word.

8.I      (wait) for a long-distance call from my daughter in America these days.

【答案】

9.is carried

10.argues

11.was writing

12.has eaten

13.will be recorded

14.broke

15.punishing

16.am waiting

【解析】

试题分析:

17.许多人直到计划实施才得到免费的治疗。“计划”是被执行者,用被动语态,所以填is carried.

18.这个可爱的女孩有时因为玩具和她的双胞胎妹妹争吵。主语是第三人称单数,所以填argues.

19.你为什么不站起来回应你的妈妈?对不起,我当时正在写报告。描述过去正在发生的事情,用过去进行时,所以填was writing.

20.这只狗已经吃光了所有的食物。但他仍然在叫。表示对现在有影响用现在完成时,所以用has eaten.

21.再试一次你的歌曲就会被录制。主语是被执行着用被动语态,还未录制,用将来时,所以填will be recorded.

22.这台旧电脑很容易出故障,所以我必须不断重启它。从后面的had可知是一般过去时,所以填broke.

23.惩罚完小男孩后,他的爸爸什么都没说就离开了。after是介词,后面用动名词形式,所以填punishing.

24.我目前在等我美国的女儿的长途电话。由these days 可知用现在进行时,所以填am waiting.

考点:动词填空。

【题型】补充句子
【适用】一般
【标题】2014届江苏无锡侨谊实验中学九年级上期中英语试卷(带解析)
【关键字标签】
【结束】
 

完成句子 按所给的汉语,用英语完成下列句子。(本大题共9分,每小题1.5分)

25.你在这样的雨天没带伞,真是太粗心了。

It is careless                                        on such a rainy day.

26.他正担心不提供给那孩子一个学习机会。

He is                                               a chance to study.

27.更多注意力应该付诸细节上。

the details.

28.越来越多的年轻人宁愿通过QQ在网上聊天也不愿打电话。

More and more young people                          making phone calls.

29.现代医学发展如此快,以至医生们得不断学习。

the doctors had to keeping learning.

30.我们习惯这次三天的步行很有必要。

the three-day hike.

 

查看答案

根据句意和汉语注释,写出单词的适当形式

1.In the past months,he has         (成功)caught up with his classmates.

2.That worker         (解释) a lot to his boss after the terrible accident.

3.That is the           (精神)we need today. Keep going!

4.EF is one of the most famous English         (培训) centers all over the world.

【答案】

5.successfully

6.explained

7.spirit

8.training

【解析】

试题分析:

9.在过去几个月,他已经成功地追上了他的同学。修饰动词用副词,所以填successfully,成功地。

10.在这次严重的事故之后,那个工人向他的老板解释了很多。过去发生的事用一般过去时,所以填解释的过去时,explained.

11.那是我们今天需要的精神。坚持!所以填名词spirit.

12.EF是世界上最出名的英语培训中心。所以填training,名词,培训。

考点:词汇运用

【题型】单词拼写
【适用】一般
【标题】2014届江苏无锡侨谊实验中学九年级上期中英语试卷(带解析)
【关键字标签】
【结束】
 

动词填空 用括号内所给的动词的适当形式填空。(本大题共8分,每题1分)

13.Many people won't get free treatment until this plan       (carry)on.

14.The lovely girl      (argue)with his twin sister about toys at times.

15.–Why didn’t you stand up and answer your mum?

-- Sorry, I        (write) a report.

16.The dog       (eat)up all the food. But he is still barking.

17.Your song        (record) after another try.

18.The old computer     (break) down easily, so I had to restart it again and again.

19.After       (punish) the little boy,his father left without a word.

20.I      (wait) for a long-distance call from my daughter in America these days.

 

查看答案

根据句意,写出括号内所给单词的适当形式

1.The person who dislikes fishing seems           (patient)in his work.

2.The team leader          (active)does extra work for us.

3.After a      (far) talk, they agreed with each other.

4.Many people put photos of      (they) on Face book to make new friends.

【答案】

5.impatient

6.actively

7.further

8.themselves

【解析】

试题分析:

9.不喜欢钓鱼的这个人似乎对工作没耐心。seem+形容词,似乎……,根据句意填patient反义词impatient,没耐心的。

10.团队领导积极地问我们做额外工作。修饰动词用副词,所以填副词actively,活跃地。

11.一次进一步的谈话之后,他们互相同意了。further是far的比较级,意为“更进一步”。

12.许多人把自己的照片放在Face book上来交朋友。所以填翻身代词 themselves,他们自己。

考点:词汇运用

【题型】补充句子
【适用】一般
【标题】2014届江苏无锡侨谊实验中学九年级上期中英语试卷(带解析)
【关键字标签】
【结束】
 

根据句意和汉语注释,写出单词的适当形式

13.In the past months,he has         (成功)caught up with his classmates.

14.That worker         (解释) a lot to his boss after the terrible accident.

15.That is the           (精神)we need today. Keep going!

16.EF is one of the most famous English         (培训) centers all over the world.

 

查看答案

We are already familiar with computers-computers work for us at home, in offices and in factories. But it is also true that many children today are using computers at schools before they can write. What does this mean for the future? Are these children lucky or not?

Many people who do not know about computers think of them as machines that children play with. They worry that children do not learn from experience but just from pressing a button and that this is not good for them. They think that children are growing not knowing about the real world.

But people who understand more about computers say that computers can be very good for children. A computer can help them to learn about the real world more quickly, to learn what they want to learn and think for themselves. And for the future, don't we need people who can think clearly, who know how to get information quickly and use it well? What do you think?

1."to be familiar with" means to _______.

A. know nothing   B. know about

C. dislike        D. like

2.Does everyone think computers are good for children?

A. Yes, they do.         B.  No, not everyone thinks do

C. They don't know.      D. They are not sure.

3.What can computers help children to do?

A. To think clearly, to do homework and to write.

B. To play games, to do math and to copy.

C. To think clearly, to get information and to use it well.

D. To count, to clean the house and to get information.

4.Does the writer think computer is a good thing?

A. It isn't mentioned.

B. No, he doesn't think so.

C. He doesn't know.

D. Yes, he does.

【答案】

5.B

6.B

7.C

8.D

【解析】

试题分析:我们已经熟悉电脑——电脑在家、办公室和工厂里为我们工作。但是许多学生在学校写之前用电脑也是事实。许多不了解电脑的人认为孩子们只敲打键盘不了解真实的世界。但是对电脑了解更多的人说电脑对孩子有好处。电脑帮助孩子们更快地了解真实的世界,学习他们想学的知识并学会自己思考。

9.句意推测题。根据文章第一句话后半句,电脑在家、办公室和工厂里为我们工作,可以推测"to be familiar with"意思是了解,熟悉。故选B。

10.细节理解题。根据文章第二、三段可知,不了解电脑的人担心孩子们只玩电脑不了解真实的世界;了解电脑的人认为电脑对孩子们有好处。故选B。

11.细节理解题。根据文章第三段第二、三句可知,电脑帮助孩子们更快地了解真实的世界,学习他们想学的知识并学会自己思考,将来我们需要这样的人。故选C。

12.细节理解题。根据文章第三段第三句,将来我们不需要冷静思考、快速获得信息并熟练应用电脑的人吗?可知作者认为电脑是个好东西。故选D。

考点:社会类阅读。

【题型】阅读理解
【适用】一般
【标题】2014届江苏无锡侨谊实验中学九年级上期中英语试卷(带解析)
【关键字标签】
【结束】
 

根据句意,写出括号内所给单词的适当形式

13.The person who dislikes fishing seems           (patient)in his work.

14.The team leader          (active)does extra work for us.

15.After a      (far) talk, they agreed with each other.

16.Many people put photos of      (they) on Face book to make new friends.

 

查看答案

One night about nine o’clock, Dr. Eyck, a surgeon(外科医生), had a phone call from Dr. Haydon at the hospital in Clens Falls. The surgeon was asked to go there at once to operate on a very sick boy who shot himself while playing with a gun.

The doctor was soon on his way to Clens Falls.It was 60 miles away.And it was snowing heavily in the sky.The surgeon thought he could get there before 12 o’clock.A few minutes later, the doctor was stopped by a man in an old black coat.Gun in hand,the man ordered the doctor to get out.Then the man drove the car down the road,leaving the doctor in the falling snow.

It was after two o’clock in the morning when the doctor arrived at the hospital in Clens Falls. Dr. Haydon told him that the boy had died an hour before. The two doctors walked by the door of the hospital waiting room. There sat the man in the old black coat with his head in his hands.

“Mr. Cunningham,” said Dr. Haydon to the man, “this is Dr. Eyck. He is the surgeon who came all the way from Albany to save your boy.”

1.Choose the right order(顺序) of the events given in the story.

A. Dr. Eyck was asked to come to the hospital in Clens Falls.

B. Dr. Eyck arrived at the hospital.

C. The boy shot himself.

D.The boy died.

E. The man in an old coat reached the hospital.

F. Dr. Eyck was robbed(抢劫) of his car.

A.a-c-f-d-b-e   B. c-e-f-a-b-d

C. a-c-f-e-d-b   D. c-a-f-e-d-b

2.The boy died because ________.

A. Dr. Haydon didn’t to anything to save him

B. he was too far away from hospital

C. something was wrong with Dr. Eyck’s car

D. Dr. Eyck was not able to arrive at the hospital in time

3.Who should be responsible for (对……负责) the boy’s death?

A. The hospital.         B. The boy’s father.

C. Dr. Haydon.           D. Dr. Eyck.

【答案】

4.D

5.D

6.B

【解析】

试题分析:一天晚上九点钟左右,艾克医生被要求去在“Clen Fall”的医院给一名射伤自己的小男孩做手术。雪下得很大,艾克医生想他能在12点之前到达医院。路上艾克医生的车被一名穿黑色旧外套的男人抢劫了。当他早上两点以后到达医院时小男孩已经在一个小时之前死了。他的父亲就是抢劫医生车的男人。

7.细节理解题。根据文章可知,故事的发展顺序为小男孩射伤自己、艾克医生被要求去医院、艾克医生汽车被抢劫、穿就外套的男人到达医院、男孩死亡、艾克医生到达医院,所以是c-a-f-e-d-b,选D。

8.细节理解题。根据文章倒数第三、四段可知,小男孩在艾克医生到达之前一个小时死去了。故选D。

9.细节理解题。根据文章可知小男孩的父亲就是抢劫艾克医生汽车的人,因为他艾克医生未能及时赶到医院。

考点:故事类阅读。

【题型】阅读理解
【适用】一般
【标题】2014届江苏无锡侨谊实验中学九年级上期中英语试卷(带解析)
【关键字标签】
【结束】
 

We are already familiar with computers-computers work for us at home, in offices and in factories. But it is also true that many children today are using computers at schools before they can write. What does this mean for the future? Are these children lucky or not?

Many people who do not know about computers think of them as machines that children play with. They worry that children do not learn from experience but just from pressing a button and that this is not good for them. They think that children are growing not knowing about the real world.

But people who understand more about computers say that computers can be very good for children. A computer can help them to learn about the real world more quickly, to learn what they want to learn and think for themselves. And for the future, don't we need people who can think clearly, who know how to get information quickly and use it well? What do you think?

10."to be familiar with" means to _______.

A. know nothing   B. know about

C. dislike        D. like

11.Does everyone think computers are good for children?

A. Yes, they do.         B.  No, not everyone thinks do

C. They don't know.      D. They are not sure.

12.What can computers help children to do?

A. To think clearly, to do homework and to write.

B. To play games, to do math and to copy.

C. To think clearly, to get information and to use it well.

D. To count, to clean the house and to get information.

13.Does the writer think computer is a good thing?

A. It isn't mentioned.

B. No, he doesn't think so.

C. He doesn't know.

D. Yes, he does.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.