满分5 > 初中英语试题 >

In the world today, all of the people ne...

In the world today, all of the people need recreation(消遣). We cannot work all the time if we are going to keep healthy and enjoy life.

Everyone has his own way of relaxing. Perhaps the most popular form is to take part in sports. There are team sports, such as basketball and football; There are also individual (个人的) sports, such as swimming and running. Skating and mountain climbing are the most popular recreation for people who like to be outdoor.

Not everyone who enjoys sports likes to take part in them. Many people like watching them on TV or listening to them on the radio. So many people like some forms of indoor recreation, such as watching TV, singing and dancing.

It doesn’t matter whether we like indoor recreation or take part in outdoor sports. It is important for everyone to relax from time to time, and enjoy some forms of recreation.

1.The most popular form of recreation is_________.

A. sports  B. watching TV

C. sleeping  D. singing and dancing

2.People want to take part in sports in order to _________.

A. find a good job              B. make more money

C. keep healthy and enjoy life  D. make friends

3.Outdoor sports include _________.

A. watching TV

B. singing and dancing

C. listening to the radio

D. skating and mountain climbing

4.Many people like watching sports on TV or listening to them on the radio because     .

A. they don’t enjoy sports

B. they like sports, but they don’t like to take part in them

C. they don’t enjoy life

D. they don’t need recreation

5.The passage mainly tells us that __________.

A. basketball is a kind of team sport

B. everyone who enjoys sports should take part in them

C. different people have different ways of relaxing

D. indoor recreation is not as important as outdoor sports

 

1.A 2.C 3.D 4.B 5.C 【解析】 试题分析:这篇短文告诉我们:最受欢迎的娱乐方式是运动,人们想参加体育运动是为了保持健康和享受生活。户外运动包括滑冰和爬山,不同的人有不同的放松方式等内容。 1.细节理解题。最受欢迎的娱乐方式是运动。根据Perhaps the most popular form is to take part in sports. 故选A。 2.细节理解题。人们想参加体育运动是为了保持健康和享受生活。根据We cannot work all the time if we are going to keep healthy and enjoy life.可知选C。 3.细节理解题。户外运动包括滑冰和爬山。根据Skating and mountain climbing are the most popular recreation for people who like to be outdoor. 故选D。 4.细节理解题。许多人喜欢看电视上的体育节目或用收音机听,是因为他们喜欢运动但是他们不喜欢参加运动。根据Not everyone who enjoys sports likes to take part in them. Many people like watching them on TV or listening to them on the radio. 可知,应该选B。 5.主旨大意题。短文主要告诉我们,不同的人有不同的放松方式。通读全文和根据It doesn’t matter whether we like indoor recreation or take part in outdoor sports. It is important for everyone to relax from time to time, and enjoy some forms of recreation. 故选C。 考点:体育运动类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

完形填空(10分)

阅读下面短文,从短文后所给的四个选项中选出能填入相应空白处的最佳选项,并在答题卡上将相应的字母编号涂黑。(共10小题,每小题1分)

Peter lived with his mother in a very big house.       she left, the house became too big for him, so he bought a       one in the next street.

There was a very old clock in his first house and when the men came to      his things to the new house for him. Peter thought, “I’m going to let them carry my beautiful old clock in the truck. But maybe they’ll     it and then it will be very      to repair.”

So he picked it up and began to carry it down the road in his arms. It was       so he stopped three times to have a rest.

Then suddenly a small boy came along the    . He stopped and looked at Peter for a few    . Then he said to Peter, “You are a      man, aren’t you? Your clock is too old and too big. Why don’t you buy a       like everyone else?”

1.A. Before       B. What   C. After   D. But

2.A. larger    B. smaller  C. bigger   D. big

3.A. buy        B. borrow  C. lend   D. take

4.A. rob    B. steal   C. break   D. mend

5.A. expensive   B. easy   C. well   D. good

6.A. old    B. ugly   C. heavy   D. light

7.A. house    B. road   C. village   D. city

8.A. times    B. while   C. hours   D. seconds

9.A. clever    B. good   C. foolish   D. old

10.A. watch    B. house   C. computer  D. picture

 

查看答案

–What did the policeman say to you just now?

--He asked ______ when the accident happened.

A. what I was doing     B. what was I doing

C. what I am doing     D.what am I doing

 

查看答案

-- What did your sister say _____ you?

-- She reminded me _____ her birthday.

A. for; for     B. for; of

C. to; to      D. to; of

 

查看答案

I’m usually free _____ Tuesday _____ Thursday.

A. between; to     B. from; and

C. between; and     D. among; and

 

查看答案

There are _____ places of interest we could visit in Beijing.

A. the number of     B. a number of

C. a lot             D. lot of

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.