满分5 > 初中英语试题 >

Sang Lan is a former member of the natio...

Sang Lan is a former member of the national women’s gymnastic team. She hurt herself seriously in a competition at the Goodwill Games held in Long Island, New York in 1998. For a long time she could not move her arms and legs. And her body from middle chest down could  not feel anything. She has been on a wheelchair since then.

Although she was disabled, Sang Lan believed that she would walk again one day. She kept on exercising all year round, and was sure that would stand up. When she was in New York, she caught the hearts of Americans. She said “Get up from where you fall.” So many people called her “a brave and unbelievable girl”. She became an international symbol of courage and was very popular in the United States.

The brave girl has been a college student in Peking University now. Her dream of going to college has come true.

“She was busy with training and contests before the accident,” Sang’s mother said, “and now she takes great interest in studying and works very hard.”

1. From the story we know that Sang Lan         now.

A. is studying in a university

B. is living in New York

C. is a sports girl

2.The accident happened         .

A. in Beijing.

B. in Peking University.

C. in New York.

3. Sang Lan became an international symbol of courage because she         .

A. was always smiling

B. was a good student

C. face the challenges bravely

4. Sang Lan said “ Get up from where you fall.” means         in Chinese.

A. 起来就在那儿摔倒

B. 哪里摔倒哪里起来

C. 摔倒了要起来

5.From the story we can get to know that Sang Lan is          .

A. a beautiful girl

B. a brave girl

C. a sick girl

 

1.A 2.C 3.C 4.B 5.B 【解析】 试题分析:本文叙述了桑兰受伤后,努力锻炼的故事。桑兰在参加1998年纽约长岛的友谊赛时严重受伤,从那之后,她必须坐轮椅。但是她坚持锻炼,相信自己总有一天会站起来。许多人都认为她是一个勇敢而且难以置信的女孩。现在她正在北京大学学习,实现她的大学之梦。 1.The brave girl has been a college student in Peking University now.可知桑兰现在在北京大学学习,故选A。 2.She hurt herself seriously in a competition at the Goodwill Games held in Long Island, New York in 1998.可知桑兰是在纽约受伤的,故选C。 3.She kept on exercising all year round, and was sure that would stand up.可知桑兰受伤之后全年锻炼,相信自己能站起来,因此她勇敢地面对困难和挑战,所以她是国际勇敢的象征。故选C。 4.Although she was disabled, Sang Lan believed that she would walk again one day.可知桑兰相信自己尽管残疾,但是总有一天会站起来的,也就是相信自己摔倒了,还会再站起来,故选B。 5.So many people called her “a brave and unbelievable girl”.可知桑兰是一个勇敢的女孩。故选B。 考点:人物传记类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Mr. Smith was ill and went to the hospital. A doctor          and said, “ Well, Mr. Smith, you are going to get some injections(注射), and you’ll feel          better. A nurse will come       give you the first one this evening, and then you’ll have to get another       tomorrow evening.”

    a young nurse came to Mr. Smith’s bed and said to him, “ I am going to give you your first injection now, Mr. Smith.       do you want it?”

The old man was       . He looked at the nurse for a       , then he said, “       has let me choose that before. Are you really going to let me choose now?

“Yes, Mr. Smith,” the nurse answered. She was in a hurry. “Where do you want it?”

“ Well, then,” the old man answered      , “I want it in your left arm, please.”

1.A. looked for himB. looked after him C. looked him overD. Looked him into

2.A. manyB. muchC. more   D. most

3.A. soB. or    C. but    D. and

4.A. oneB. it C. that    D. this

5.A. In the afternoonB. In the beginningC. In the evening  D. In the end

6.A. WhatB. WhyC. Who  D. Where

7.A. comfortableB. hungryC. surprised  D. relaxed

8. A. minutesB. momentC. hour  D. times

9.A. SomebodyB. everybodyC. Anybody D. nobody

10.A. with a smileB. in publicC. with tears D. in surprise

 

查看答案

When you get a gift, make sure you plan to thank the person in writing. You’d better use a card     a thank-you note. And it should be big enough to write a few words. There are so many lovely cards today. Find a      that you like. The note cards do not need to include the words “thank you”. Yours own written words on it will tell that     . But you should send a thank-you note soon. If you wait too long, it is not       . You’d better write by      . But if you write too terribly, you can use the computer.

1.A. to showB. to knowC. to write

2.A. gift    B. style    C. place

3.A. meaning    B. dream    C. suggestions

4.A. rightB. helpfulC. polite

5.A. you     B. yourselfC. your

 

查看答案

Did you find __________ interesting to play YoYo?

A. that       B. it        C. it’s

 

查看答案

—— Lucy’s bag is black. What about _______?

—— Mine is white. I like it very much, because white is ______ favorite colour.

A. yours, I     B. yours, my    C. you, my

 

查看答案

—— What do you think of the film The Hobbit II ?

—— It’s fantastic. The only pity is that I _______the beginning of it.

A. was missing       B. have missed       C. missed

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.