满分5 > 初中英语试题 >

It is John’s birthday today. He is five ...

It is John’s birthday today. He is five years old. He gets many birthday presents from his family and one of them is a nice big drum .

“Who gives him that drum?” his father asks.

“His grandfather,” answers John’s mother.

John likes his drum very much. He makes a terrible noise  with it, but his  mother doesn’t say anything about it. His father is not at home. He is working in a school. So he  doesn’t hear  the noise. But one of the neighbors does not like the noise. So one morning she takes a knife and goes into John’s room. John is making a noise with the drum. She says to him, “Hello, John. Do you know there is something very nice in your drum? Here’s a knife. Open the drum and you can  find it.” “OK.”

1.How old is John?

A.5 B.4C.15     D.2

2.Who gives John the drum as his birthday present?

A.His father.   B.His neighbour.

C.His mother.           D.His grandfather

3.What present is John’s favourite?

A.The candy.  B.The present. 

C.The drum.             D.The knife

4.What’s John’s father’s job?

A.A doctor.     B.A worker.     

C.A teacher.             D.A engineer

5.Who opens the drum with the knife?

A.John’s father.  B.John’s neighbour.

C.John’s mother.       D.John

 

1.A 2.D 3.C 4.C 5.D 【解析】 试题分析:这篇文章主要说John五岁生日了,他爷爷送给他一个鼓。他很喜欢,并制造出糟糕的噪音。他的邻居送给他一把刀,叫他割开这个鼓,里面有漂亮的东西。 1.细节理解题。It is John’s birthday today. He is five years old.今天是John的生日。他五岁了。由此可知,选A。 2.细节理解题。根据“Who gives him that drum?” his father asks.“His grandfather,” answers John’s mother. 句意:他爸爸问:“谁给他那个鼓?”John的妈妈回答说:“他爷爷。”可知是他爷爷给他那个鼓,故选D。 3.推理判断题。根据John likes his drum very much.句意:John非常喜欢他的鼓。可知鼓是他最喜欢的生日礼物。故选C。 4.推理判断题。根据His father is not at home. He is working in a school.句意:他爸爸不在家。他在学校工作。可知他爸爸是个老师。故选C。 5.推理判断题。根据She says to him, “Hello, John. Do you know there is something very nice in your drum? Here’s a knife. Open the drum and you can find it.” “OK.”句意:她对他说:“你好,John。你知道你的鼓里有很漂亮的东西吗?这里有一把刀。割开这个鼓你能找到的。”“好的。”从这两句话中可知,是John自己割开这个鼓的。可知应选D。 考点:故事类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Mrs. Hunt is sixty years old. She lives in a farmhouse in the country with her dog Bill. Her son Sam is twenty-one years old. At first, he works in a shop in the country and lives with his mother. But now he finds new work in a town and lives there. It’s quite a long way from his mother’s house. She isn’t happy about this. Sam says, “There isn’t any good work for me in the country, mother, and I can get a lot of money in the town and give you some every week.”

One day Mrs. Hunt goes to see her son, and she goes there by train. Sam meets her at the train station. She asks her son, “Why don’t you phone me?”

“But mother, you haven’t a phone.” Sam says.

“No,” she answers, “I haven’t, but you have one!”

1.Mrs. Hunt lives in a _________.

A. shopB. farmhouse

C. townD. city

2._______ finds the new work in a town.

A. Mrs. HuntB. Sam

C. BillD. Sam’s father

3.Sam can get much money ________.

A. from his motherB. in the town

C. in the shopD. in the country

4.Mrs. Hunt goes to see her son ________.

A. in her carB. by bus

C. on foot    D. by train

5.Does Sam phone his mother?

A. Yes, he does.B. No, he doesn’t.

C. I think so.D. Of course.

 

查看答案

 

满分5 manfen5.com

请阅读以上广播节目后解答下列各题。

1.My brother can listen to Children Stories at ______ of FM 97.4 MHz.

A. 15:30B. 14:20

C. 18:00            D.19;30

2. Football News comes out _________ .

A. in the morningB. in the afternoon

C. in the evening       D.at noon

3.Animal World means _________ in Chinese.

A. 动漫世界B.人与自然

C. 动物世界    D.环游世界

4.We can listen to pop music in _________ ways(途径).

A.three    B. four

C. five         D.six

5.Mary wants to join the China Today, she should choose______ .

A. FM 97.4 at 20:30 B. FM 90.0 at 18:00

C. AM 628 at 12:30   D.FM 90.0 at 20:00

 

查看答案

Mr.Smith teaches English in a middle school.He has two children. They are     . Mr. Smith calls them Mike and Dick. Jim and Alex are Mr. Smith’s students. They often go to see the twins and     with them at home. Sometimes, they     something to Dick and Mike. On Saturday, they go to Mr. Smith’s. When the twins see Jim and Alex, they are very happy. Jim asks Mike,  “    are you, Mike?” “Three.” Mike answers.

Alex behind Jim says, “Dick and Mike. Look! Pears. Don’t you want     ? Well, I have a     . If one of you can answer well, I will     him one.” The twins     Alex carefully. “I have two pears, now I eat one. How many do I have, then?”

“One.” Dick says.

Mike answers, “Two.”

“Two?” Jim says, “    ?”

“Oh, one is inside and     is outside.”

1.A.twin brothers   B.twin brother      C.twins brother    D.twins brothers

2.A.study           B.eat            C.play             D.work

3.A.borrow          B.buy          C.pass             D.bring

4.A.How much       B.How many     C.How old          D.What time

5.A.to drink        B.to eat           C.eat              D.play

6.A.game            B.problem        C.question         D.puzzle

7.A.give            B.catch          C.draw             D.finish

8.A.hear            B.listen to       C.listen           D.look at

9.A.How             B.Where        C.Why              D.What

10.A.Other           B.another        C.the others       D.the other

 

查看答案

----Can you _______Chinese?

---- No,but I can _______stories.

A.speak;talk       B.say;tell   

C.talk;say      D.speak;tell

 

查看答案

---- What about ______ a kite with me now?

---- Sorry I can’t. I have to do my homework.

A. to flyB. flying

C. fly    D. is flying

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.