满分5 > 初中英语试题 >

One day Mr Brown sees a young woman with...

One day Mr Brown sees a young woman with several children in the street. He is very surprised(惊讶) because all the children are wearing the same clothes. White caps, blue coats and yellow trousers. “Are all these children yours?” he asks the woman. “Yes, they  are,” she  answers. “Do you always dress them in the same clothes? ” asks Mr Brown. “Yes,” answers  the  mother. “When we have four children, we dress them in the same clothes because we don’t want to lose any of them. It is easy to see our children among other children because they are all wearing the same clothes. And now we have ten,学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯! we dress them like this because we don’t want to take other children home by mistake(错误). When there are other children among ours, it is easy to see them because their clothes are different.”  

1.Mr Brown sees _______ in all(一共).  

A. ten people      B. four children       C. eleven people     D. five people

2.Mr Brown is surprised that__________.  

A. all the children are boys

B. all the children are in the same clothes    

C. all the children are lovely

D. all the children are wearing the same trousers

3.Why does the woman dress her children in the same clothes? 

A. She has so many children.       

B. She loves her children.

C. She doesn’t want to take her children home    

D. She wants to see her children easily among others

4.What kinds of clothes are the children wearing when Mr Brown sees them?    

A. White caps, blue coats and yellow trousers.

B. Blue caps, yellow coats and white trousers.

C. Yellow caps, white coats and blue trousers. 

D. White caps, yellow coats an学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!d blue trousers.

5.What’s the best title for this passage?

A. Children in the street.            B. A lazy mother.

C. An interesting family.            D. A funny way to find your kids easily.

 

1.C 2.B 3.D 4.A 5.D 【解析】 试题分析:这篇短文说的是Mr. Brown在街上看到一个年轻的女士带着几个孩子,这几个孩子都穿着一样的衣服。他感到很好奇,就问那位女士。这位女士解释说,她这样做是为了能在很多其他的孩子中间更容易的找到自己的孩子。 1.推理判断题。根据短文中the woman 的话中And now we have ten,我们知道,他们家一共有10个孩子,都穿一样的衣服。在加上这个女士自己,所以Mr. Brown 一共看到了11 个人。故选C。 2.细节理解题。根据短文中He is very surprised(惊讶) because all the children are wearing the same clothes. White caps, blue coats and yellow trousers.可知,Mr. Brown 感到非常的惊讶,因为他看到,所有的孩子都穿着一样的衣服,白色的帽子、蓝色的外套和黄色的裤子。故选B。 3.细节理解题。根据短文中we dress them in the same clothes because we don’t want to lose any of them. It is easy to see our children among other children because they are all wearing the same clothes.可知这位女士说,她给孩子们穿一样的衣服,这样就比较容易在很多其他的孩子中间看到自己的孩子。故选D。 4.细节理解题。根据短文中all the children are wearing the same clothes. White caps, blue coats and yellow trousers.可知,Mr. Brown 看到,所有的孩子都穿着一样的衣服,白色的帽子、蓝色的外套和黄色的裤子。故选A。 5.主旨大意题。这篇文章讲述了Mr. Brown看到有几个穿着一样衣服的小孩,原来是他们的母亲为了能在其他孩子中容易辨别出自己的孩子才这样做的。故D选项,一个容易辨别出自己的孩子的有趣的办法是最好的题目。故选D。 考点:日常生活类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

We are a bilingual(双语)school for children of 6-15. We want a cook(厨师), a library assistant, a sports coach(教练)and a language teacher.

Job

Age

Language

Skill

Other terms

cook

25--40

Chinese

can cook Chinese food and Western food

healthy

library assistant

20--35

Chinese, English

has the knowledge on all kinds of books

careful

sports coach

20--40

Chinese, English

major in P.E.

healthy, strong

teacher

30--45

Chinese, English

major in English

———

1.Who can’t go to Sunny School?

A. A 4-year-old child.              B. An 11-year-old boy.

C. A 15-year-old girl.              D. An 8-year-old kid.

2. Who is not wanted by Sunny School?

A. A PE teacher.                         B. An English teacher.

C. A library assistant.                 D. A math teacher.

3.We know _____ may not(可以不用) speak English in Sunny School.

A. the sports coach                B. the cook

C. the library assistant                  D. the language teacher

4.The coach must major in__________.

A. Chinese         B. English        C. food         D. P.E.

5.The Sunny School wants a teacher _______.

A. aged between 25 and 40           B. who can cook Western food

C. who is careful and strong          D. who can speak Chinese and English

 

查看答案

Do you like walking? A 13-year-old girl named Jenny likes walking very much. She likes walking because she thinks it is good for her health. “It’s about 6 kilometers from my home to school. I get up at 6:00 every morning. After having breakfast, I walk to school. I can enjoy the beautiful scenery on the way. I feel very happy. I can also think about what to do or how to do things at school on the way,” says Jenny. “My father buys a new car and he wants to take me to school every morning. But I think I need to exercise and I hope my father can exercise, too. Now he often walks to work. After dinner, my father, my mother and I often take a walk in the park near our house. I have a healthy and happy family.”

1.How does Jenny get to school every day?

A. By car.       B. On foot.        C. By bus.         D. By bike.

2.Who does Jenny go walking with?

A. Her mother.    B. Her father.      C. Her parents.      D. Her classmates.

3.How far is it from Jenny’s home to school?

A. About 3 kilometers.               B. About 6 kilometers.

C. About 7 kilometers.               D. About 8 kilometers

4.Why does Jenny like walking?

A. It makes her healthy.              B. It’s funny.

C. She can get up late.               D. It makes her happy.

5.What does the underlined word “scenery” mean?

A. 旅程       B. 活动        C. 风景         D. 经历

 

查看答案

Friends are very important in our everyday life. Everyone      _   friends. We all feel close(亲密的)to someone. __   __ is nice to have a friend to talk, laugh, and do things with.         , sometimes we need to be alone(独处). We don’t always want people        . But we would feel lonely if we __   __ had a friend.

No two people are        . Friends         don’t get on well. That doesn’t mean that they no longer like each other. Most of the time they will make up (言归于好) and become         again.

Sometimes friends move away(搬走). Then we feel very        . We miss them very much, but we can        them and write to学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯! them. And we can _      new friends. It is encouraging(令人鼓舞的) to find out how much we like new people when we get to know them.

There’s more good news for people who have friends. They live _   __ than(比) people who don’t. Why? Friends can make us feel happy. __   __ happy helps you stay well. Or it could be just done that someone cares. If someone cares about you, you take         care of        .

1.A. loves                  B. hates              C. needs                    D. becomes

2.A. It                      B. He              C. There                D. Someone

3.A. Hardly(几乎不)    B. Nearly          C. Suddenly               D. Certainly

4.A. alone                B. away          C. all over              D. around

5.A. ever                   B. never         C. just                    D. really

6.A. friendly            B. kind               C. just the same      D. quite different

7.A. always          B. sometimes       C. often                    D. usually

8.A. friendly           B. good           C. happy 学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!               D. friends

9.A. angry           B. sad             C. happy                D. alone

10.A. call               B. ask                 C. tell                      D. talk with

11.A. look for        B. find              C. make                   D. know

12.A. longer               B. shorter         C. slower               D. faster

13.A. Smelling          B. Being          C. Sounding             D. Making

14.A. less              B. better           C. little                 D. no

15.A. you              B. your                C. yours             D. yourself

 

查看答案

-I like to ______ my car to work.

         -But I like to go ______ subway.

A. take, take      B. use, on        C. drive, by      D. ride, with

 

查看答案

-______ do you like the trip to Wuhan?

         -It’s wonderful.

A. When         B. How        C. Where        D. What

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.