满分5 > 初中英语试题 >

One day, Mr. Smith is going to take a tr...

One day, Mr. Smith is going to take a train to his hometown. When the train starts, one of his shoes falls(落下)onto the ground. The train is running faster and faster and he can’t pick it up. Then he quickly takes off the other one and throws it on the ground near the fallen shoe. A little boy on the train asks him, “Why do you do that? ”. “I’ve already(已经)lost one shoe. ”Mr. Smith answers, “If a man picks them up, he may get a pair of shoes. ”

学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!

1.Mr. Smith is going to his hometown________.

A. by busB. by train      C. b学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!y bikeD. on foot

2.What happens to the man when the train starts? He loses________.

A. his shoesB. his watch   C. one of his shoesD. nothing

3.Mr. Smith can’t pick up the fallen shoe because________.

A. he doesn’t want to take it    B. the little 学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!boy has picked it up

C.学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯! it’s too old                D. the train has already started

4.________throws the other shoe on the ground.

A. Mr Smith   B. The little boy    C. Nobody  D. The driver

5.Which of the following is TRUE?

A. The boy wants the shoes.

B. Mr. Smith doesn’t want the shoes.

C. Mr. Smith thinks a man may get a pair of shoes to wear if he throws the other one near the fallen shoe.

D. Mr. Smith throws his fallen shoe to the ground.

 

1.B 2.C 3.D 4.A 5.C 【解析】 试题分析:这是一个小故事。Smith先生坐火车回家乡的时候,不小心掉了一只鞋。这时火车已经开动了,所以他不能捡回来了,干脆把另一只鞋也脱下来扔了下去。一个男孩问他为什么这样做,Smith先生说这样捡到鞋的人就会有一双鞋了。 1.细节理解题。根据短文的第一句话One day, Mr. Smith is going to take a train to his hometown可知,Mr. Smith 想乘坐火车回他的家乡。故选B。take a train 和by train 都是乘坐火车的意思。 2.细节理解题。根据短文中When the train starts, one of his shoes falls(落下)onto the ground.可知,当火车开动的时候,Mr. Smith 掉了一只鞋。故选C。 3.细节理解题。根据短文中The train is running faster and faster and he can’t pick it up.可知,Mr. Smith 的一只鞋在火车开动的时候掉了,他不能去捡,因为火车开得越来越快了。故选D,火车已经开动了。 4.细节理解题。根据短文中Then he quickly takes off the other one and throws it on the ground near the fallen shoe.可知,Mr. Smith 不能捡起他掉下的一只鞋,所以他就脱下另外一只,把它扔在了那只鞋的旁边。由此可知,是Mr. Smith把另外一只鞋扔了下去。故选A。 5.推理判断题。根据短文的最后一句话Mr. Smith answers, “If a man picks them up, he may get a pair of shoes.可知,当一个孩子问Mr. Smith为什么要这样做的时候,Smith先生回答说,如果有人把鞋捡起来了,他就能有一双鞋了。故C选项是正确的。A选项与文意不符,文章中并没有说那个男孩想要鞋;B选项中并不是Smith 先生不想要鞋了,是火车已经开动了,他不能捡鞋,所以干脆把另外一只也扔下去了;根据文章的内容可知,第一只鞋是自己掉下去的,不是Smith先生扔下去的,故D选项不对。 考点:故事类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

 

Found

学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!

A set of keys.  There is a toy bear on it, too.  If you lose it, call me at 880-1167313.  I’m from No. 2 Middle School.

                                          Jack

 

Lost

学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!

An old bike.  It’s black with a plastic(塑料的) basket.  Its seat is yellow.  If you find it, please return it to me.  I live on the fifth floor in Building 2.

                                            Miller

 

Lost

学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!

Yesterday, I lost a novel written by Mo Yan.  Its name is Frog.  I’m eager(渴望的)to find it.  If you find it somewhere, can you return it to me? I’m from Class 6, Grade 7.

                                               Louis

1.If you lose a set of keys, you can call________.

A. Jack    B. Miller       C. Louis D. Mo Yan

2.Miller lost a(n)________.

A. set of keys B. novel       C. old bike D. basket

3.Louis is from________.

A. No. 2 Middle SchoolB. the fifth floor

C. Building 2D. Class 6, Grade 7

4.Frog is ________.

A. a kind of bikeB. a kind of key

C. a kind of basket   D. a novel

5.Which one is TRUE?

A. Jack lost a set of keys.             B. Miller found a novel.

C. There is a toy pig on th学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!at set of keys.  D. Mo Yan is a w学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!riter(作家).

 

查看答案

Today is Sunday. Mike and Peter      go to school. Listen! They are talking about the life      in the room.

学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!

      will the world be like? ”Peter asks. “I think that the world will be a      place to live in. And we will      machines and robots at home. They will help us do lots of      , ”says Mike.

“The robots will help      cook dinner, clean the houses and      old people. I think there will be a kind of medicine(药)      it can make us live more than 100 years, ”Peter says.

“What will you do then? ”says Mike.

“Then I will      my great-grandchildren(曾孙)to the moon, ”says Peter.

“The moon? I will go to the Mars(火星)with my wife, ”says Mike.

1.A. aren’tB. don’tC. doesn’tD. isn’t

2.A. in the future    B. at the moment  C. in the pastD. last week

3.A. When    B. WhyC. What    D. How

4.A. bad    B. difficultC. better    D. well

5.A. be    B. haveC. hasD. are

6.A. workB. worksC. jobD. thing

7.A. them    B. usC. weD. they

8.A. care for    B. look forC. look like    D. looks for

9.A. and    B. butC. becauseD. so

10.A. useB. bringC. takeD. get

 

查看答案

—Don’t keep water running when you wash hands.

—________.

A. I hope soB. I’m afraid not

C. Sorry, I won’tD. It’s nothing

 

查看答案

—I’m going to Hawaii with my uncle this month for my holiday.

—______!

A. Have a good timeB. Best wishes to you

C. Congratulations   D. Please go

 

查看答案

Mr. Wang often ________ his dictionary in the library.

A. leavesB. forgetsC. takesD. brings

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.