满分5 > 初中英语试题 >

Aana I work in a bank from Monday.My hou...

Aana

I work in a bank from Monday.My house is near a park and is about ten kilometers from my office.I usually go to work by train.I usually get up at 6.30 am and take the train at 7 am.It usually takes me about thirty minutes to get to my office.The train is quick and cheap. I am never late for work.

I am a student. My house is near a beautiful lake. My school is across from the lake. I can walk to school across a bridge. It takes me about thirty minutes. But I often go to school by boat, because it is more fun. It takes me about twenty minutes.

Nancy

I’m a waiter. I work in a restaurant from Monday to Saturday. I often go to work by bus. It is about five kilometers from my house to the restaurant. It takes me about twenty-five minutes to go to work. Sometimes I am late for work because the traffic is very busy.

1.Anna usually arrives at her office at about ______.

A. 6:30 amB. 7 am

C. 7:30 amD. 8 am

2.Joe often ______ to school.

A. takes a busB. takes a train

C. walksD. takes a boat

3. Nancy lives about ______ kilometers from her working place.

A. fiveB. ten

C. fifteen D. twenty

4. The underlined word "traffic" means "______"in Chinese.

A. 餐馆B. 交通

C. 市场D. 车站

5. Which of the following is TRUE according to the passage?

A. Anna is sometimes late for work.

B. Joe lives near a river.

C. Nancy works five days a week.

D. Three of them go out by different means of transportation(交通方式).

 

1.细节理解题。从第一段短文中第四五句话可知Anna通常6:30起床,7:00坐火车,大约花30分钟到办公室,故选C。 2.细节理解题。从短文中这句话“But I often go to school by boat, because it is more fun. ”可知Joe经常坐船上学,故选D。 3.细节理解题。从短文中这句话“ It is about five kilometers from my house to the restaurant.”可知,故选A。 4.语义猜测题。句意:有时我上班迟到,因为交通很繁忙。A. 餐馆;B. 交通;C. 市场;D. 车站根据语境分析可知答案,故选B。 5.综合分析题。从三段短文内容可以得出Anna每天坐火车上班。Joe可以步行上学,也可以坐船上班。Nancy经常坐班车上班。所以他们三个的出行方式不同,故选D。 考点:日常生活类 。 【解析】 试题分析:这三段短文主要介绍Anna,Joe和Nancy三个人一天的生活情况。Anna是个银行职员,每天坐火车上班。Joe是个学生,他可以步行上学,也可以坐船上班。Nancy是个服务员,经常坐班车上班,有时交通拥挤,上班迟到。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

(1) Tom’s family members.

Family member

His /her looks

father

tall, curly hair

mother

short, black hair, heavy

sister

long curly hair, medium build

brother

looks like my mother, short, heavy

 

 

 

 

 

 

 

 

(2) These are TV shows in Chongqing Station.

满分5 manfen5.com

(3) Here is a weather report in some cities in China.

满分5 manfen5.com

1.Tom’s mother is ______ and heavy with ______ hair.

A. tall, curly       B. short, black    

C. medium, long      D. short, long

2.Beijing is ______ but Chongqing is raining.

A. sunny to cloudy    B. cloudy to sunny     

C. sunny              D. cloudy

3.We can watch the sitcom at ______ on TV.

A. 4:50 p.m.      B. 7:30 a.m.     

C. 3:30 p.m.      D. 6:20 p.m.

4.The highest temperature(最高温度) is ______ and it is sunny to cloudy.

A. Chongqing       B. Shenzhen      

C. Xiamen          D. Beijing

5.Which of the following sentences is right?

A. Tom’s father is a cook. He learns Chinese cooking on TV at 15:30.

B. Tom’s sister looks like his mother and she likes watching soap operas.

C. A reporter asks me about what I did on weekends on TV at 16:50.

D. Tom’s mother went to Harbin, she has to wear very warm clothes.[

 

查看答案

Mr. Brown is a very old man. Every morning he    for a walk in the park. And he comes home at twelve thirty    his lunch. But today a car    at his house at twelve o’clock. Two policemen help him get out. One of them    to Mr. Brown’s daughter, “ The old man can’t find his     in the park. He asks us to take him home in the      .”

The daughter thanks the     and they leave. Then she asks her father, “Dad, you go to that    every day. But today, you can’t find the way. What’s wrong with you?”

The old man smiles(微笑) like a child and     , “I can find my way. I don’t want        home, you know.”

1.A. go           B. goes          C. is going          D. to go

2.A. for           B. with          C. at               D. in

3.A. is stopping     B. stopping      C. stops             D. stop

4.A. say           B. says          C. is saying          D. saying

5.A. bus           B. car           C. bike             D. way

6.A. car            B. bus          C. taxi              D. plane

7.A. policeman      B. policemen     C. driver            D. old man

8.A. way           B. park          C. bus              D. car

9.A. say            B. saying        C. says             D. to say

10.A. walk           B. to walk       C. walks            D. walking

 

查看答案

----Would you like something to eat?

----         . I’m not hungry.

A. No, thanks                 B. I would

C. Yes, please                 D. I’d like it

 

查看答案

Look! Some boys are _____ at the pool and some girls are ______ near the pool.

A. swiming, danceingB. swam, danced

C. swims, dancesD. swimming, dancing

 

查看答案

There __________ in the large bowls.

A. are some rices            B.has some eggs

C. is some rice                D. have some noodles

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.