满分5 > 初中英语试题 >

It was Jimmy's birthday, and he was five...

It was Jimmy's birthday, and he was five years old. He got quite a lot of nice birthday presents from his family, and one of them was a beautiful big drum(鼓).

  "Who gave him that thing?" Jimmy's father said when he saw it. "His grandfather did," answered Jimmy's mother. "Oh," said his father. Of course , Jimmy liked his drum very much. He made a terrible noise(噪音) with it, but his father did not mind(介意). His father was working during the day, and Jimmy was in bed when he got home in the evening, so he did not hear the noise.

   But one of the neighbors(邻居) did not like the noise at all , so a few days later, she took a sharp(锋利的) knife and went to Jimmy's house while Jimmy was hitting(击打) his drum. She said to him, "Hello, Jimmy. Do you know, there's something very nice inside your drum. Here's a knife. Open the drum and let's find it. "

1.Jimmy got quite a lot of nice presents from his ________ .

A. classmates           B. friends       C. teachers         D. family

2.Who gave Jimmy the drum? ________ .

A. His father           B. His mother    C. His neighbor      D. His grandfather

3.Why did Jimmy's father not stop him making a noise with the drum? Because________.

A. He liked Jimmy very much              B. he didn't mind it.

C. Jimmy was in bed                     D. Jimmy only played in the evening

4.One of the neighbors ________ .

A. liked Jimmy very much.

B. enjoyed listening to the sound of the drum.

C. wanted to show Jimmy a sharp knife.

D. didn't like the noise at all.

5.What did Jimmy's neighbor really want him to do? To ______.

A. stop him making noises

B. make a noise on his drum with a knife

C. show him how to hit the drum

D. find something nice in his drum

 

1.D 2.D 3.B 4.D 5.A 【解析】 试题分析:本文叙述了吉米在过生日的时候,爷爷给他—个鼓作为生日礼物,他的爸爸不介意他敲鼓的噪音,但是他其中的一个邻居不愿意听到这种噪音,于是当吉米敲鼓的时候,就拿着刀来到了吉米的跟前,对他说鼓里面有一个好东西,用刀拉开鼓看看吧。 1.细节理解题。根据He got quite a lot of nice birthday presents from his family 可知他从家人那里得到了一个鼓,故选D。 2.细节理解题。根据Jimmy's father said when he saw it. "His grandfather did 可知他的爷爷给她的鼓,故选D。 3.细节理解题。根据but his father did not mind(介意).他爸爸不介意他制造噪音,故选B。 4.细节理解题。根据But one of the neighbors(邻居) did not like the noise at all 他的邻居不喜欢这种噪音,故选D。 5.推理判断题。根据Here's a knife. Open the drum and let's find it. 可知他想让Jimmy 用刀把鼓拉开,这样鼓坏了,他就不能敲鼓了,故选A。 考点:故事类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Imagine this: your parents go away on business, but you have to stay at home alone(独自地). Would life be as easy as when your parents are ____? Would it be a perfect(完美的) holiday for you?

Zheng Chenyu says that she would _____ “Where can I find food? How can I cook it?” The 14-year-old girl says that she knows ____ about cooking.

“I can have tomato and egg soup(汤), but that’s all. I think many of my classmates are the same. We don’t know what to do, or how to ____ ourselves,” said Zheng. “And I may(可能) forget something important. I may probably ______ television and then burn(煮干) the soup.”

_____ Zheng believes that basic life skills(生活技能), such as cooking and washing clothes, are especially important, she doesn’t think teenagers get enough practice.

“As soon as I leave home, I’ll learn to cook. But now parents do almost ______ for us. We’re very lazy,” she said.

Most teenagers only have time for their ______. They don’t learn any life skills until they go to college(大学).

However, Sima Yige doesn’t think so.

“I think I’d be all right. I wouldn’t just eat sandwiches or fruit. I know how to cook some ______ dishes because my mum showed me,” the 13-year-old boy said. In his opinion, many teenagers depend(依靠) too much on their parents, and there is much more to learn than cooking, like “______ up your room or even dressing yourself properly”.

For most teenagers it wouldn’t be a holiday at all.  

1.A. at     B. out           C. in              D. around

2.A. think       B. feel           C. worry           D. say

3.A. little        B. a little       C. few             D. a few

4.A. look after        B. look at       C. look for         D. look out

5.A. see      B. watch          C. look            D. listen 

6.A. Although    B. However       C. Because         D. So

7.A. none         B. something      C. nothing          D. everything

8.A. housework       B. school          C. homework       D. life

9.A. nice         B. important       C. difficult          D. easy

10.A. tidying        B. to tidy          C. tidy              D. tidied

 

查看答案

---How is it going?

   ---_______. I can’t find my English book.

A. Great            B. Not bad     C. Terrible        D. Pretty good

 

查看答案

It is hot outside. You can________ your coat.

A. take off       B. put off      C. put on     D. take on

 

查看答案

---________?

   ---He is quiet and doesn’t like talking much.

A. What would he like?        B. What does he look like?

C. What’s he like?                D. What does he like?

 

查看答案

Ms. Smith teaches ______ English _______.

A. us; well          B. our; well        C. us; good           D. our; good

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.