满分5 > 初中英语试题 >

Blue Ocean Aquarium(蓝色海洋水族馆) is a great ...

Blue Ocean Aquarium(蓝色海洋水族馆) is a great place for families to take a holiday. Children love to see the sea animals and watch films about sharks(鲨鱼)in it.

Last Saturday morning, Mr Jackson took his wife and two little sons to the aquarium. At the ticket office, he asked, "How much shall I pay(付款) to get in?" The woman at the ticket office answered, "The price is 20 dollars for each adult or any kid(小孩) older than five. We let kids in free(免费) if they are five or younger. How old are your kids?" Mr Jackson said, "The older one is six and the younger one is three.  I think I must buy three tickets. " The woman was surprised. She said, "Sir, don't you want to save(节省) 20 dollars? If you tell me your older son is five, I won't know the difference. " Mr Jackson said with a smile, "Yes, that sounds right, but my kids will know the difference. "

From Mr Jackson' s story, we know honesty is very important in the modern society(在现代社会). We should tell the truth(事实) to the people around us, especially(尤其是) to the kids.

1.Mr Jackson spend      on their tickets to the aquarium at last.

A. 20 dollarsB. 40 dollarsC. 60 dollars D. 80 dollars

2.Children can see      in Blue Ocean Aquarium.

A. dolphins B. lions C. giraffes D. tigers

3.The word “honesty” means     .

A. 激情B. 友谊C. 乐观D. 诚实

4.What can we learn from the passage?

A. Mr Jackson was very rich.

B. Mr Jackson wanted to save s ome money.

C. Mr Jackson paid for his two son’s tickets at last.

D. Mr Jackson thought honesty was more important than money.

 

1.C 2.A 3.D 4.D 【解析】 试题分析:本文叙述了蓝色海洋水族馆是家庭度假的好地方,孩子喜欢看海洋里面的动物,短文叙述了Jackson带着他的妻子和两个儿子去水族馆,因为一个孩子小于5岁,可以免费,所以他们买了三张票,售票员问Jackson,你为什么不说你的孩子不到5岁,就可以省下20元了,可Jackson认为诚实比金钱重要的多。 1.细节理解题。根据The price is 20 dollars for each adult or any kid(小孩) older than five.I think I must buy three tickets 可知三张票应该是60美元,故选C。 2.细节理解题。根据Children love to see the sea animals and watch films about sharks(鲨鱼)in it. 可知在这里应该能够看见海洋动物,dolphins是海豚,根据常识可知人们在海洋馆里能够看见海豚,故选A。 3.词义猜测题。根据We should tell the truth(事实) to the people around us, especially(尤其是) to the kids.可知它的意思是诚实,故选D。 4.推理判断题。根据From Mr Jackson' s story, we know honesty is very important in the modern society(在现代社会).可知诚实比金钱更重要,故选D。 考点:故事类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

The largest animal ever to live on Earth is the blue whale(鲸鱼). It weighs(重) about 80 tons-more than 24 big elephants. It is more than 30 metres long. A new baby whale weighs as much as a big elephant. Cats won't die if they fall off very high places because they can turn themselves up the right way so as to keep their bodies safe. One cat fell off 32 floors onto the street, but it was just hurt a little. A bear can run as fast as a horse.  A new-born panda is smaller than a mouse and weighs about 100 grams.  Elephants are the most careful animals in their love. A male(雄性) elephant may show his lady love for up to three years until the female(雌性) elephant takes his love. They often show their love by touching each other's body. Usually, wolves do not hurt people. For years a Canadian newspaper says that they would give anyone a lot of money if he or she could show that a wolf could hurt a person. But nobody could do that. Wolves do not usually go together though(尽管) they may do this in winter and they only hurt people at an unusual time.

1.How much does a new-born blue whale weigh?

A. About 10 tons        B. As much as a baby elephant       

C. About 80 tons        D. About 3 tons

2.A bear can run_______people think they can.

A. faster than        B. slower than       C. as fast as       D. as slowly as

3.How many kinds of animals are mentioned(提到) in this passage?

A. Five        B. Six        C. Seven        D. Eight

 

查看答案

Last year, some groups of students in their community (社区) made a survey about “How do people spend their free time? ” The following diagrams(图表) show some results of it:

Diagram (1): Hours for people of different ages who surf the Internet in a week.

学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!

 

Diagram (2): Different days people go to the library. (library attendance出席)

学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!

Diagram (3): Different programs people like.

学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!

1.People aged      spend the most time surfing the Internet every week.

A. 7—16         B. 17—30        C. 31—55        D. over 56

2.How many people go to the library on Saturdays?

A. About 20%.B. About 40%.C. Over 60%. D. More than 80%.

3.The three diagrams show us the results of a survey about    .

A. what people do every day            B. people’s different habits

C. people’s different lifestyles        D. how people spend their free time

 

查看答案

Helen Keller was a very bright, beautiful girl.        the age of six months  she could already say a few words. But unluckily, before she was two years old, she was badly       . After that, she could not see or hear, and soon she could not even     . Since then Helen had to  fight(斗争) for what she wanted. When she was six, her parents invited a teacher for her.        the help of the teacher, she began to see and hear the world around her .Through her     . She learned to        the books for the blind. The teacher took Helen for long walks, and       her about all the beautiful sights. Helen touched flowers, climbed the trees and smelled a rain storm(暴风雨) before it came. She also learned how to swim and ride a horse. After she       , she became a famous writer in America .Her first and most famous book is The Story of My Life. Her story has brought new        to many blind and deaf people. It has given light to those in darkness and encouraged        to live and work.

1.A. At        B. On       C. In         D. Of

2.A. dead    B. ill       C. strong     D. thin

3.A. run    B. walk       C. eat         D. talk

4.A. With    B. In       C. On      D. Through

5.A. eyes      B. ears       C. hands      D. mouth

6.A. enjoy     B. lo ok       C. see         D. read

7.A. told    B. spoke       C. asked     D. said

8.A. called upB. set up        C. put up   D. grew up

9.A. chance    B. hope       C. money     D. job

10.A. her    B. him       C. them     D. it

 

查看答案

He is      to play basketballso he is unhappy.

A. very short  B. too short    C. quite short  D. so short .

 

查看答案

He is very hungry because he went to school      breakfast .

A.  with     B. without   C. not   D. not have

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.