满分5 > 初中英语试题 >

Last year, some groups of students in th...

Last year, some groups of students in their community made a survey (调查) about “How do people spend their free time? ” The following diagrams(图表) show some results(结果) of it:

Diagram (1): Hours for people of different ages who search the Internet in a week.

 

满分5 manfen5.com
Diagram (2): Different days people go to the library. (library attendance出席)

学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!

Diagram (3): Different programs (节目) people like.

满分5 manfen5.com

1.People aged         spend the most time searching the Internet every week.

A. 7-16         B. 17-30        

C. 31-55         D. over 56

2.How many people go to the library on Monday?

A. About 20%    B. About 60%    

C. Over 80%     D. More than 40%

3.Which program do people like best?

A. Cartoons      B. Sports        

C. News         D. Music

4.The three diagrams show us the results of a survey about          .

A. what people do every day           B. people’s different habits

C. people’s different lifestyles     D. how people spend their free time

 

1.C 2.B 3.C 4.D 【解析】 试题分析:这篇文章主要告诉我们人们如何度过空余时间的调查结果,提供了三个图表。图表一是不同年龄段人每周的上网时间;图表二是人们一周内每天去图书馆的情况;图表三是人们喜欢的节目。 1.细节理解题。从图表一中可知年龄在31至55岁的人每周上网的时间最多。故选C。 2.细节理解题。从图表二中可知大约60%的人周一去图书馆。故选B。 3. 细节理解题。从图表三中可知人们最喜欢的是新闻频道。故选C。 4.主旨大意题。这篇文章主要告诉我们人们如何度过空余时间的调查结果。故选D。 考点:社会现象类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

When I had something difficult to do, I used to(过去常常) ask my mum for help. But she always said, “Do it    _, dear.” I would get so angry(生气). I thought she was     mother in the world!

For example, one day, I decided     some friends to my home. My bedroom was very dirty. Books were all over the table and ground. I didn’t make my bed. I asked my      to help me clean it. But she said seriously(严肃地),“Do it yourself, girl.”

Because of my “lazy mum”, I have to              my clothes and clean my room. I have to help my parents     . I even have to go to the dentist(牙医)     . It is really hard to do everything on my own,     I have learned a lot.

As time goes by, I understand my mother. It’s her “laziness” that makes me clever and diligent(勤奋的). Just as my mum always says,“A lady can’t be lazy, or(否则) she’ll be crazy.       can make you sunny(阳光)!”

      great mother! Don’t you think so? A good mother is worth a hundred teachers!

1.A. myself    B. yourself        C. himself       D. herself

2.A. the cleverest      B. the best   C. the laziest   D. the hardest

3.A. asking    B. telling        C. to visit       D. to invite

4.A. brother        B. father    C. mother    D. sister

5.A. wash     B. washing    C. washed   D. washes

6.A. watch TV      B. do housework   C. go camping   D. do homework

7.A. alone    B. often    C. happy     D. careful

8.A. and        B. but    C. or    D. so

9.A. Play    B. Work    C. Speak    D. Mother

10.A. What a        B. How    C. What    D. How a

 

查看答案

—Could I swim here, Mr. Yang?

—No, _____ . It’s dangerous to swim here.

A. you couldn’t                      B. I’m afraid you can’t

C. That’s all right                    D. No problem

 

查看答案

—How do you look after your goldfish?

—They need clean water, and remember not to _____ with your hands.

A. pick them up       B. put them out   

C. look them up         D. put up them

 

查看答案

Some families in the countryside were _____ poor _____ pay for the school. We should try our best to help them.

A. too, couldn’t     B. too, to       

C. very, can’t    D. so, couldn’t

 

查看答案

He was _____at the news and looked at me with his mouth _____.

A. surprised, opened wide          B. amazing, wide open

C. amazing, open wide           D. surprised, open wide

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.