满分5 > 初中英语试题 >

Poor Alice was very unhappy. "What a won...

Poor Alice was very unhappy. "What a wonderful garden!" she said to herself. "I'd like to be out there - not in this dark room. Why can't I get smaller?" It was already a very strange day. and Alice was beginning to think that anything was possible.

After a while she locked the door again, got up and went back to the glass table. She put the key down and she saw a little bottle on the table. Round the neck of the bottle was a piece of paper with the words DRINK ME in large letters.

But Alice was a careful girl. "It can be dangerous to drink out of strange bottles," she said. "What will it do to me?" She drank a little bit very slowly. The taste was very nice. like chocolate and oranges and hot sweet coffee. and very soon Alice finished the bottle.

"What a strange feeling!" said Alice. "I think I' m getting smaller and smaller every second."

And she was. A few minutes later she was only 25 centimeters high. "And now," she said happily,

"I can get through the little door into that beautiful garden."

She ran at once to the door. When she got there. she remembered that the little gold key was back on the glass table. She ran back to the table for it, but of course, she was now much too small! There was the key, high above her, on top of the table. She tried very hard to climb up the table leg, but she could not do it.

At last, tired and unhappy, Alice sat down on the floor and cried. But after a while she spoke to herself angrily.

"Come now," she said, "Stop crying at once. What's the use of crying?" She was a strange child, and often talked to herself like this.

Soon she saw a little glass box near her on the floor. She opened it and found a very small cake with the words EAT ME on it.

Nothing could surprise Alice now. "Well, I'II eat it," she said. "If I get taller, I can take the key off the table. And if I get smaller, I can get under the door. One way or another. I'll get into the garden. So it doesn't matter what happens!" She went on eating, but nothing happened.

1. Why couldn't Alice get into the beautiful garden?

A. She couldn't find the key to the door.

B. She was too small to get the key to the door.

C. She didn't know how to get through the door.

D. She was not allowed to go into the garden.

2. What made Alice become smaller?

A. Some hot sweet coffee.

B. A piece of chocolate.

C. Something in a little bottle.

D. Some orange juice.

3. The underlined sentence "One way or another" probably means "_______ ".

A. Whether I get smaller or taller   

B. I can eat it in this way or another

C. If I get taller and taller   

D. If I get smaller and smaller

4. What's the main idea of this passage?

A. Alice drank something that made her smaller.

B. Alice was excited to become small.

C. Alice ate a small cake and became bigger.

D. Alice met with some strange things.

 

1.B 2.C 3.A 4.D 【解析】 试题分析:本文叙述了爱丽丝在一个黑暗的小房间里,看见外面的花园如此地美丽,就想自己如果能够变小从门里出去就能来到花园,这时她看见桌上有一个瓶子,瓶子上写着“喝了我”,她小心地把瓶子里东西喝完了,自己也奇怪地变小了,可是当她要拿桌子上的钥匙时,却发现自己太小,够不到了。这时看见地上有一个小盒子,上面写着“吃了我”,于是她决定吃了,可是这次什么事情也没有发生。 1.细节理解题。根据There was the key, high above her, on top of the table. She tried very hard to climb up the table leg, but she could not do it.可知她太小了不能够到钥匙。故选B。 2.细节理解题。根据It can be dangerous to drink out of strange bottles .She drank a little bit very slowly. The taste was very nice. like chocolate and oranges and hot sweet coffee. and very soon Alice finished the bottle.可知她喝了瓶子里的东西,故选C。 3.词义猜测题。根据If I get taller, I can take the key off the table. And if I get smaller, I can get under the door.可知猜出这里叙述的是两种情况一种是人变小,另一种就是人变大,故选A。 4.主旨大意题。根据爱丽丝遇到的奇怪的事情,故选D。 考点:考查故事类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

My Favorite Sweater

by Bonnie Highsmith Taylor

My favorite sweater grew too small.

I love that sweater best of all.

My grandma made it when I was three.

She made that sweater just for me.

 

I picked the yam(纱线), a special blue.

The color of bluebells, wet with dew(露珠).

When I was three I was very small.

But now I'm five and much too tall.

 

I have a new jacket now that's green.

So I gave my sweater to our cat Queen.

Queen just had kittens out in the shed (小屋).

My favorite sweater is now their bed.

1.The girl in this poem is_______ years old now.

A. 3    B. 4    C. 5    D. 6

2. What do we know from the poem?

A. The girl doesn't like the sweater any more.

B. The sweater is too small for the girl now.

C. The girl has got a new blue jacket now.

D. The girl's grandma loves blue very much.

3. The word "kitten" in this poem means_______.

A. a kind of food    B. a baby cat

C. a kind of drink    D. a bed for a baby

 

查看答案

I got out of the train station with my father. A woman came to him and said that her money had been stolen(偷). She asked if he could     her some money to go back home. My father gave her what she asked for and told her not to worry about paying it back. I was    . How could my father be so silly? Anyone could see that she was telling a lie(谎言), staying at the station all day long      for money.

"She was lying!" I said."      did you give her the money?"

My father looked at me. He was a bit angry. "And what would you like me to do?" he said.

"Should I tell her that I am a college professor and I can see through her scam(骗局)?" I did not      his meaning at all, and then he told me something that I have      forgotten. "First, she would not do this      she didn't need the money. Second, I made her day, because now she thinks that she's      than me. It is more important to      than the money. but I don't mind this."

A week later, we were at the same station, and the same woman came to my father with the same story. "Not this time," my father told her. "In your business, you should learn to recognize(认出) people. Try another      on me next week."

1.A. borrow    B. keep    C. lend    D. pay

2.A. excited    B. angry    C. sad    D. surprised

3.A. asking    B. looking  C. waiting   D. going

4.A. Where    B. When   C. Why    D. How

5.A. find    B. know    C. hear    D. believe

6.A. never B. sometimesC. always  D. usually

7.A. because   B. until    C. as    D. if

8.A. smarter    B. younger C. taller    D. better

9.A. them    B. her    C. you    D. me

10.A. coat    B. story    C. station  D. man

 

查看答案

I felt very tired when I got home, so I_______ straight to bed.

A. go    B. went   

C. will go    D. am going

 

查看答案

- I learned about elephants the day before yesterday. There are no bones in the back of their feet.

-_______.

A. Good idea    B. That's OK   

C. That's amazing    D. No problem

 

查看答案

My bike is broken. Could you help me to_______?

A. fix it up    B. pick it up   

C. look it up    D. put it up

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.