满分5 > 初中英语试题 >

Mr Brown is our English teacher at schoo...

Mr Brown is our English teacher at school. He is a popular teacher and I like him very much.

There are many other foreign teachers in our school. Some are from English-speaking countries and some from Asian countries. I like Mr Brown best. He is a very interesting teacher and he teaches us very well.

Mr Brown comes from Australia. Though he is the oldest teacher of our school. he is very strong. All the students like him very much. During his class, no one sleeps. After class, he often tells jokes to us or does sports with us.

Mr Brown likes music very much. We learn a lot of English songs from him. He is also fond of sports. He takes exercises at least three times a week. He is good at swimming, so you know why he looks so strong.

1. Where is Mr Brown from?

A. Japan.  B. The UK.

C. Australia.  D. China.

2. What does the writer think of Mr Brown's class?

A. Difficult.  B. Full of fun.

C. Not so good.  D. Not interesting.

3.What does Mr Brown like?

A. He likes music.  B. He likes telling stories.

C. He likes travelling.  D. He likes cooking.

4. Which sport is Mr Brown good at?

A. Football.  B. Ping-pong.

C. Volleyball.  D. Swimming.

5. Which of the following sentences is NOT true?

A. Mr Brown is weak. 

B. Mr Brown's English is very good.

C. Mr Brown is an old man. 

D. Mr Brown teaches well.

 

1.C 2.B 3.A 4.D 5.A 【解析】 试题分析:这篇文章介绍了我们的英语老师Mr Brown。他来自澳大利亚,是我们学校年龄最大身体最强壮的老师,学生们都很喜欢他。还介绍了Mr Brown的一些个人爱好,比如说:他喜欢音乐,喜欢运动,擅长游泳等。 1.由文章信息Mr Brown comes from Australia.可知,他来自澳大利亚。故选C。 2.推理判断题。由文章信息During his class, no one sleeps.可知,他的课充满乐趣,没人在课堂上睡觉。故选B。 3.细节理解题。由文章信息Mr Brown likes music very much.可知,布朗先生喜欢音乐。故选A。 4.4】细节理解题。由文章信息He is good at swimming, so you know why he looks so strong.可知,布朗先生擅长游泳。故选D。 5.5】细节理解题。由文章信息Though he is the oldest teacher of our school. he is very strong.可知,布朗先生身体很强壮。A项表述错误,故选A。 考点:人物传记类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

      Mr Black loved his daughter Helen very much. Every day he spent all of his free time      with her. One night, he had much work to do,    he couldn't play with his daughter. In order to  (为了) keep her    , he found a map of the world in a magazine and cut it into pieces. When he     home. Helen came running to him and was ready to play. Mr Black said he had     time to play now. He told the girl to put the pieces of paper back together to make a map of the world. And then they could both play.

About half an hour later. Helen came to her father and said: "Okay, it's finished. Can we play now?" Mr Black was very      , "That's impossible. Let's go and see." And sure enough, there was the picture of the world. all put together, every    in its right place.

"That's surprising!" Mr Black said, "    did you do that?"

"It was      ." Helen said. "On the back of the page was a picture of a     .When I put the man together, the whole world fell into place."

1. A. working      B. running     C. playing  D. walking

2. A. so        B. because     C. but         D. or

3. A. cold        B. warm       C. free         D. busy

4. A. left        B. got        C. ran    D. passed

5. A. no        B. enough       C. much      D. some

6. A. funny        B. gentle      C. weak         D. surprised

7. A. map        B. picture      C. piece    D. page

8. A. How        B. Why        C. When         D. Where

9. A. hard        B. easy        C. difficult    D. different

10. A. boy        B. girl        C. man         D. woman

 

查看答案

- Shall we fly kites in the park this afternoon?

-_______. I will see my grandparents in my hometown.

A. I think so    B. I'm afraid not

C. I'd like to    D. I'm afraid so

 

查看答案

- Did you hear the news about the fire in our building?

- Yes. It took the firemen two hours to_______ the fire.

A. put out    B. put up

C. put down    D. put off

 

查看答案

I am looking forward to this summer. The_______ FIFA World Cup takes place in Brazil _______ June 13 to July 14.

A. twentieth; in   B. twentieth; from

C. twenty; in    D. twenty; from

 

查看答案

He loves reading, so he usually_______ a lot of money for books.

A. pays    B. costs

C. takes        D. spends

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.