满分5 > 初中英语试题 >

Mr Black loved his daughter Helen very m...

      Mr Black loved his daughter Helen very much. Every day he spent all of his free time      with her. One night, he had much work to do,    he couldn't play with his daughter. In order to  (为了) keep her    , he found a map of the world in a magazine and cut it into pieces. When he     home. Helen came running to him and was ready to play. Mr Black said he had     time to play now. He told the girl to put the pieces of paper back together to make a map of the world. And then they could both play.

About half an hour later. Helen came to her father and said: "Okay, it's finished. Can we play now?" Mr Black was very      , "That's impossible. Let's go and see." And sure enough, there was the picture of the world. all put together, every    in its right place.

"That's surprising!" Mr Black said, "    did you do that?"

"It was      ." Helen said. "On the back of the page was a picture of a     .When I put the man together, the whole world fell into place."

1. A. working      B. running     C. playing  D. walking

2. A. so        B. because     C. but         D. or

3. A. cold        B. warm       C. free         D. busy

4. A. left        B. got        C. ran    D. passed

5. A. no        B. enough       C. much      D. some

6. A. funny        B. gentle      C. weak         D. surprised

7. A. map        B. picture      C. piece    D. page

8. A. How        B. Why        C. When         D. Where

9. A. hard        B. easy        C. difficult    D. different

10. A. boy        B. girl        C. man         D. woman

 

1.C 2.A 3.D 4.B 5.A 6.D 7.C 8.A 9.B 10.C 【解析】 试题分析: 这篇文章讲述的是M r Black非常喜欢他的女儿,他几乎把所有的空闲时间都用来陪女儿玩了。有一天black先生很忙,没空陪女儿玩,为了让女儿打发时间,他把一张世界地图剪成片,让女儿拼装起来。让人惊奇的是女儿半小时之后拼装成功。原来女儿是按照地图背面的人物的图片拼装起来的。 1.动词及语境理解。该句句意为:每天他都花费所有的空闲时间陪女儿玩。A. working工作; B. running 跑步;C. playing玩;D. walking散步。“和……玩”play with。故选C。 2.2】考查连词及语境理解。该句句意为:一天晚上,他有很多工作要做,因此不能陪女儿玩了。A. so因此;B. because因为;C. but 但是; D. or否则。由文章信息可知,前后两句是因果关系,故选A 3.3】考查形容词及语境理解。该句句意为:为了让女儿忙起来,他在杂志上找了一张地图,剪成碎片。A. cold冷的;B. warm温暖的; C. free空闲的;D. busy忙碌的。由文章内容可知,他是为了让女儿有事可做,忙碌起来就不会再缠着爸爸。故选D. 4.4】考查动词及语境理解。该句句意为:当他到家的时候,女儿跑上来要和爸爸玩。A. left离开;B. got到达;C. ran跑;D. passed经过。故选B 5.5】考查形容词及语境理解。该句句意为:Black先生说他现在没有时间玩。A. no没有; B. enough 足够的;C. much很多;D. some一些。由文章信息he had much work to do可知,他没有时间陪女儿玩。故选A。 6.6】考查形容词及语境理解。该句句意为:布莱克先生很吃惊。A. funny滑稽的,可笑的;B. gentle温和的;C. weak虚弱的; D. surprised吃惊的。由下文信息"That's impossible. Let's go and see."可知,布莱克先生对女儿如此快拼好地图感到吃惊。故选D 7.7】考查名词及语境理解。该句句意为:所有的都拼装好了,每一片都在合适的位置。A. map地图; B. picture图片; C. piece 碎片; D. page页。故选C 8. B. Why 为什么; C. When 什么时间; D. Where什么地方。根据上文可知小女孩已经做好了拼图。所以问她是怎样做成的,故选A 9. B. easy容易的; C. difficult困难的; D. different不同的。根据"On the back of the page was a picture of a 10 .When I put the man together, the whole world fell into place."可知她是根据人的图画来拼的地图,故选B。 10. 考点:日常生活类短文。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

- Shall we fly kites in the park this afternoon?

-_______. I will see my grandparents in my hometown.

A. I think so    B. I'm afraid not

C. I'd like to    D. I'm afraid so

 

查看答案

- Did you hear the news about the fire in our building?

- Yes. It took the firemen two hours to_______ the fire.

A. put out    B. put up

C. put down    D. put off

 

查看答案

I am looking forward to this summer. The_______ FIFA World Cup takes place in Brazil _______ June 13 to July 14.

A. twentieth; in   B. twentieth; from

C. twenty; in    D. twenty; from

 

查看答案

He loves reading, so he usually_______ a lot of money for books.

A. pays    B. costs

C. takes        D. spends

 

查看答案

My friend. Tom. kept me_______ for an hour yesterday.

A. wait    B. waited

C. waiting    D. to wait

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.