满分5 > 初中英语试题 >

We live in an amazing world, reading the...

We live in an amazing world, reading the following news and you will find it yourself.

News 1: Bao Xishun is the tallest man in the world. He is 2.36 metres tall. He Pingping is the shortest man in the world. He is only 0.73 metres tall. They are Chinese. On July 13th, Bao Xishun married (娶) a girl and He Pingping took part in their wedding ceremony (婚礼).

News 2: In the USA, a seventh-grader, Aidan Murray Medley went fishing in the sea one morning. The 12-year-old boy caught a 250-kilogram shark! It took Aidan 28 minutes to catch the shark. It was so hard that his body lost all feeling. Aidan now has the Florida(佛罗里达洲) record (记录). He beat (打破) a 232-kilogram catch from 1981.

News 3: A young sheep climbs a tree to feed on leaves in a park in the southern Swedish town of Lund. The sheep climbed to a height (高度) of seven metres and spent an hour and a half in the tree before returning to the ground.

1.  Where do the tallest man and the shortest man in the world come from?

A. China.    B. America.   

C. Sweden.    D. Florida.

2. How old is the boy who caught the fish?

A. 13.   B. 12.        C. 250.    D. 7.

3.How long did it take Aidan to catch the fish?

A. Nearly half an hour.   B. Over half an hour.

C. An hour and a half.   D. 12 hours.

4.Which of the following statements is TRUE?

A. Bao Xishun married He Pingping.

B. The tallest man and the shortest man are not both from China.

C. The boy caught the biggest fish in the world.

D. The sheep climbed very high and spent a long time in the tree.

5.Which can be the best title?

A. The Tallest Man’s Wedding Ceremony  

B. The Amazing World

C. A Boy Caught the Biggest Fish       

D. A Sheep Climbed a Tree

 

1.A 2.B 3.A 4.D 5.B 【解析】 试题分析:我们生活在一个神奇的世界里,三条新闻分别报道了世界最高人和最矮人;12岁男孩抓儿鲨鱼的记录;小绵羊爬树,爬到了七米高。 1.细节理解题。从短文中第一段这句话“They are Chinese.”可知世界上最高人和最矮人都是中国人。故选A。 2.细节理解题。从短文第二段中这句话“The 12-year-old boy caught a 250-kilogram shark! ”可知这个男孩十二岁。故选B。 3.细节理解题。从短文第二段中这句话“It took Aidan 28 minutes to catch the shark.”可知男孩抓鱼花了差不多半小时。故选A。 4.细节理解题。从短文第三段中这句话“The sheep climbed to a height (高度) of seven metres and spent an hour and a half in the tree before returning to the ground.”可知小羊爬了很高的树,花了很长时间。A.两人并没有结婚,而是He Pingping参加Bao Xishun了的婚礼;B.两个人不都是中国人,实际上他们都是;C.打破的不是世界纪录,而是佛罗里达州的记录。故选D。 5.标题归纳题。从整篇短文内容来看,介绍的是世界上有许多神奇之事。世界最高人和最矮人;12岁男孩抓儿鲨鱼的记录;小绵羊爬树,爬到了七米高。故最好标题应是神奇的世界。故选B。 考点:新闻报道类阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

It says that bats (蝙蝠) are almost blind (瞎的). Do you know _______ the bat finds the way? In fact (事实上), bats find their ways ______ the help of their ears. Bats make a ______ that we can’t hear at all. They cry when they fly and the echoes (回声) of these cries come back to their ______. In this way they can know where they should go. Bats fly out in the _______. In the daytime, they just stay together in their homes.

When the evening comes, they begin to _______ and look for _______. The next morning, they come back from work to sleep _______ the evening. Some people _______ that bats are bad animals. In fact, they are very ______. They catch and eat pests (害虫). This is very good for people.

1. A. what     B. howC. whenD. where

2.A. with    B. atC. onD. in

3. A. sound    B. shoutC. moveD. noise

4.A. eyes    B. facesC. earsD. mouths

5.A. morning    B. afternoonC. dayD. evening

6.A. come in    B. go outC. sleepD. have a rest

7.A. friends    B. homes   C. clothesD. food

8. A. after    B. asC. until(直到)D. when

9. A. see    B. thinkC. guessD. have

10. A. usefulB. badC. wellD. careful

 

查看答案

—I’m going to a party this evening.

—________! You have to do your homework.

A. Come on       B. Have a good time   

C. That’s OK    D. You’re welcome

 

查看答案

—We must stop ________ plastic bags (塑料袋).

—You’re right. It’s bad for our environment(环境).

A. use    B. to use   

C. used    D. using

 

查看答案

—Excuse me. Look at the sign: NO PARKING!

—Sorry, I ________ it.

A. don’t see    B. didn’t see   

C. wasn’t see      D. won’t see

 

查看答案

Listen! ________ is knocking on the door. Go and see who it is.

A. Everybody   B. Anybody 

C. Somebody      D. No one

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.