满分5 > 初中英语试题 >

My friend, Victor, is a zoo keeper in th...

My friend, Victor, is a zoo keeper in the National Zoo. His work is very interesting but it is hard. Sometimes it is dangerous, too. Every morning the zoo keepers have to get up at five to get food ready for the animals.

Each kind of animal eats special food. For example, the lions must eat meat; the giraffes will eat grass and leaves; and the parrots must have fruit and nuts. Sometimes some animals won’t let the others eat their food. If this happens, each of them must be fed separately(学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!分离的). Every morning the zoo keepers must clean each cage. This can be dangerous, especially(尤其) with lions and tigers. To make the work easier, the keepers always lock the animals in the sleeping compartments(隔间) while they are washing the cages. When the animals are sick, the zoo keepers must look after them. Each sick animal学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯! is kept in a separate cage and given medicine. Sometimes the zoo workers have to inject(注射) the sick animals, even the lions.

All the keepers live near the zoo. Each of them has a small house. There he lives with his family. They do not have holidays on Sundays and public(公众的) holidays. Each of them has a day off during the week. Each keeper has a holiday on a different day from that of the other keepers.

The most important job of the keepers is to look after the safety of the visitors. They must stop those people from doing dangerous things.

1.What kind of food may be for the animals like lions, tigers and bears?

A. Nuts.B. Fruit.C. Meat.D. Grass and leaves.

2.Some animals must eat food separately because                  .

A. they eat special food

B. they often quarrel with each other while eating

C. they always make trouble

D. they won’t let the others eat their food

3.All the zoo keepers must work                  .

A. seven days a weekB. on Saturdays

C. on special festivalsD. on weekdays

4.Which of the following is WRONG?

A. The zoo keepers have to get up at five to get the food ready for all the animals.

B. The zoo keepers must clean all the cages every morning.

C. The zoo keepers must look after the animals when they are sick.

D. The zoo keepers live in a small house together near the zoo.

5.What is the best title(标题) for the passage?

A. The ZooB. The Zoo KeepersC. An Interesting JobD. A Dangerous Job

 

1.C 2.D 3.C 4.D 5.B 【解析】 试题分析:本文叙述了动物园里的饲养员是非常辛苦的,工作还有危险,他们必须早起,还必须住在动物园附近,没有节假日。 1.细节理解题。根据the lions must eat meat; 狮子这些动物吃肉,故选C。 2.细节理解题。根据Sometimes some animals won’t let the others eat their food. If this happens, each of them must be fed separately(分离的).一些动物不能让其他的动物共同吃食,所以必须分餐,故选D。 3.细节理解题。根据They do not have holidays on Sundays and public(公众的) holidays.所有的动物饲养员在节假日也需工作,故选C。 4.细节理解题。根据All the keepers live near the zoo. Each of them has a small house. 动物饲养员有自己独立的房间,没有和动物住在一起,故选D。 5.标题归纳题。根据整篇短文的内容可知这里主要叙述了动物园里的饲养员的职责及生活习惯,故选B。 考点:日常生活类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

The future is coming! All over the world there are many new ideas for new places to live and work in. Some of them will be in the sea! They will be very big and lots of people will live and work in them. The Americans are planning to build a town called Atlantis City. It will be in the sea, about five miles away from the land. But the most exciting idea comes from Japan. It is Aeropolis. Aeropolis will be a huge sea city, with parks, schools, a hospital and an airport(飞机场)... And it will move(移动)! It will travel slowly around the world. There are just two problems. Aeropolis will cost a lot of money to make. And for people who get seasick, it won’t be much fun.

1.Which country will plan to build a town in the sea?

A. America. B. England.C. China. D. Japan.

2.What’s the name of Japanese sea city?

A. Atlantis.B. Aeropolis.C. Tokyo.D. Osaka.

3.What does the underlined word “huge” mean?

A. Very small.B. Very long.C. Very big.D. Very short.

4.“Aeropolis will cost a lot of money to make” means “                 ”.

A. Aeropolis will be very cheap to build

B. People will spend much money to build Aeropolis

C. It will take little money to build Aeropolis

D. To build Aeropolis will cost little money

5.Which of the following is TRUE?

A. Sea cities will be holiday towns.

B. Sea cities will be on the land.

C. There are already two sea cities.

D. Sea cities will be go around the world.

 

查看答案

根据括号内的要求改写句子。答案必须填写在答题卷相应的横线上,每格限填一词。(本大题共10分,每格0.5分)

1.My sister and I live in the same bedroom. (同义句转换)

My sister    1   a bedroom    2   me.

2.Her bicycle isn’t working well. (同义句转换)

     3      4      5      6   her bicycle.

3.Mr Li asks a computer engineer to check his computer. (对划线部分提问)      

     7   does Mr Li    8   a computer engineer    9      10   ?

4.Why not visit the park and row a boat? (同义句转换)

     11      12      13   visit the park and row a boat?

5.Excuse me, where is the Great Wall? (同义句转换)

  Excuse me,    14   is    15      16      17   the Great Wall ?

6.The Greens live in a flat in Park Road in the city centre. (对划线部分提问)

      18      19   the Greens 学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!  20   ?

 

查看答案

根据对话内容和所给首字母,在空格内填入一个适当的单词,使对话意思完整。所填单词在答题卷上必须完整写出。(本大题共5分,每小题1分)

A: Hello. Who’s that s   1.   ?

B: Hi, Sandy. This is Neil. Tomorrow is Saturday. Would you like to go and enjoy Wuxi Opera?

A: Yes, I’d like to. Which t   2.   do you want to go to?

B: The one near Chongan Temple.

A: The one near Chongan Temple?

B: Sure. We can go shopping there too.

A: Good idea! How will we get there?

B: We’ll get there by bus.

A: That’s OK. Can I i  3.   Daniel to go there too? He’s an exchange student from the UK.

B: Great! Let’s take him to try p   4.   of nice Wuxi food, such as Xiaolongbao, Meihuagao and so on.

A: You’re so kind. When shall we meet?

B: How about a q   【小题 5】   past ten?

A: All right. See you then.

 

查看答案

I’m looking forward _________ a trip tomorrow!

    — _________ then!

A. to having; Have a good time   B. to having; Good idea

C. to 学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!have; Be careful         D. having; Enjoy your day

 

查看答案

Which style is the old _________ favourite?

   — _________ hard 学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!to say.

A. people; It’sB. peoples’; That’s C. people’s; It’s  D. people; That’s

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.