满分5 > 初中英语试题 >

How do you get to school? Do you walk or...

How do you get to school? Do you walk or ride a bike? Do you go by bus or by train? For many students, it is easy to get to school. But for the students in one small village in China, it is difficult. There is a very big river between their school and the village. There is no bridge and the river runs too quickly for boats. So these students go on a ropeway to cross the river to school. One 11-year-old boy, Liangliang cross the river every school day. But he is not afraid.“ I love to play with my classmates. And I love my teacher, He’s like a father to me.” Many of the students and villagers never leave the village. It is their dream to have a bridge. Can their dream come true? I think they can! Do you think so?

1.How do the students in one small village in China go to school?

A. By bus    B. By boat 

C. By train  D. Go on a ropeway.

2. Why do they go to school like this?

A. Because they like to go on a ropeway. 

B. Because there is a river and no bridge.

C. Because there is no boat.           

D. Because they don’t like boat.

3.How old is Liangliang?

A.10     B. 11         C. 12         D. 13

4.Does Liangliang like his school?

A. Yes, he does.  B. No, he isn’t. 

C. Yes, he is.    D. No, he doesn’t.

5. What is their dream?

A. To have a bus.    B. To have a train

C. To have a bridge.  D. To have a car.

 

1.D 2.B 3.B 4.A 5.C 【解析】 试题分析:这篇短文讲的是在中国一个小乡村的孩子们上学必须坐绳索横渡一条大河上学,他们的梦想就是拥有一座桥,希望他们的梦想能够实现。 1. 2.细节理解题。根据文中信息因为有条大河而河上又没有桥,所以学生们只能乘坐绳索,故选B。 3.细节理解题。根据文中原句One 11-year-old boy, Liangliang cross the river every school day.(一个11岁的男孩,亮亮,每个上学的日子都横渡这条河)可知此题答案是B。 4.细节理解题。根据文中信息I love to play with my classmates. And I love my teacher,(我喜欢和我的同学玩,我喜欢我的老师)可知此题答案是A。 5.细节理解题。根据文中原句It is their dream to have a bridge. (有一座桥是他们的梦想)可知此题答案是C。 考点:社会现象类短文阅读
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

It’s 5:00 p. m. Mike is driving his new car to his sister’s factory. He wants to pick up(接)his sister. But he doesn’t know the way. He stops in front of a bank. At this time he sees an old man near his car. Mike comes out of the car and asks the old man, “Excuse me. Where is the factory?”The old man says,“Yes, I know the way to the factory. I can go there with you.”The old man is now sitting in Mike’s car. Soon they come to a small house and the old man says,“Stop here, please!”Mike stops the car and says,“But this isn’t a factory at all.”“No,”says the old man, “This is my house. I want to get home before dinner. Thank you for taking me home. The factory is behind the bank. So go back to the bank and then turn left. You’ll see the factory. You can’t miss it.”After half an hour, Mike gets to his sister’s factory. It’s just behind the bank!

根据短文内容,选择正确答案。

1. Mike wants to go to _____.

A. his sister’s factory   B. the old man’s house

C. a bank           D. his home

2. Mike asks _____ for help.

A. his sister          B. the police 

C. an old man         D. an old woman

3. The factory of Mike’s sister is _____.

A. in front of the bank             

B. behind the bank

C. in front of the old man’s house    

D. behind the old man’s house

4. Which of the following is NOT true?

A. Mike’s car is new.

B. The old man knows the way to the factory.

C. Mike gets to the old man’s home first.

D. The old man doesn’t tell Mike the way to the factory.

5. How many people are mentioned (提到) in the passage(文章)?

A. 2.       B. 3.       C. 4.       D.

 

查看答案

Do you think of your parents? “Yes, of course. ” you may answer, “I buy a present for my mother on     . And I give my father a present on Father’s Day, too. ” Then what about the other days of a year? Always     to think of your parents, not just on some     days.

I have a friend. She     alone, because her parents live in a different city. One day I went to see her. We had a nice talk. Then she wanted to make a telephone call. She dialed (拨) the number, but then she put the phone     . After about ten seconds, she dialed the number again. “Hi, Mom …”

Later, I asked, “Why did you dial the number     ?” She said, “My parents are old. They can’t get       the telephone quickly(快速地). I always do so when I call them. I just want to give them     time to answer the call. ”

My friend is just such(这样) a good girl. She is always    her parents, so why not     her? You’ll also be a good son or daughter.

1.A. Father’s Day  B. Mother’s Day C. Teachers’ DayD. Children’s Day

2.A. askB. forgetC. stop D. remember

3.A. specialB. interestingC. difficult D. boring

4.A. liveB. livesC. lived D. living

5.A. upB. awayC. down D. on

6.A. onceB. twiceC. three times D. four times

7.A. far fromB. behindC. close to D. at the end of

8.A. fewB. a littleC. a lot D. little

9.A. thinking aboutB. putting awayC. looking for D. listening to

10.A. askB. learn fromC. talk about D. miss

 

查看答案

—Kangkang, can you see a few people _____ Chinese kung fu over there?

—Oh, yes. They’re cool!

A. are performingB. perform

C. to perform    D. performing

 

查看答案

—_____ is the weather _____ today?

—It’s cool.

A. What; /    B. What; like

C. How; likeD. How; for

 

查看答案

_____, please! Let’s begin our lesson.

A. Be quiet                B. Be noisy

C. Don’t be quietD. Noisy

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.