满分5 > 初中英语试题 >

It is June 15, and in two days I will be...

It is June 15, and in two days I will be turning thirty years old. I am afraid that my best years will be behind me.

I usually go to the sports club to exercise before going to work. Every morning I see my friend Nicholas at the sports club. He is seventy-nine years old. I asked him, “What was the best time of your life?”

“When I was a child in Australia and was taken care of by my parents, that was the best time of my life. When I was going to school and learning the things, that was the best time of my life. When I got my first job and got paid for my work, that was the best time of my life. When I was a young father, watching my children grow up, that was the best time of my life. And now, Jack, I am seventy-nine years old. I have my health and feel good, this is the best time of my life.”

Title

The Best1.________ of My Life

When

June 15

where

In the sports club

Who 

I am2._________ years old

Nicholas, an old man who is 79 years old

Nicholas’

opinion

As a child: being taken care of by his 3.__________

At school: learning the things

After leaving school: getting first job and paid for the work

As a young4.________: watching children grow up

As an old man: being 5.__________ and feel good

 

1.time 2.29/ twenty-nine 3.parents 4.father 5.healthy 【解析】 试题分析:这篇短文主要讲述了生命中最快乐的时光的问题。作者即将步入三十,他认为自己最幸福的时光要过去了。直到他碰到了79岁的Nicholas,他认为生命中有很多最幸福的时光,孩子时被父母照顾,找到第一份工作,初为人父,老了身体健康,都可以是幸福的。 1.标题归纳题。这篇短文主要讲述了我生命中最好的时光,the best time of my life,故填time。 2.判断推理题。根据文中内容It is June 15, and in two days I will be turning thirty years old.那是6月15日,两天后我将30岁了。从而判断那时是29岁,故填29/ twenty-nine。 3.细节理解题。根据文中内容When I was a child in Australia and was taken care of by my parents当我在澳大利亚还是个孩子时,我被父母照顾。故填parents。 4.细节理解题。根据文中内容When I was a young father, watching my children grow up,当我还是个年轻的爸爸,看着我的孩子们长大。故填father。 5.细节理解题。根据文中内容I have my health and feel good我拥有健康并感觉很好。故选healthy健康的。 考点:任务型阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

句型转换  每个空格只准填一个单词。(共5小题,每小题2分,满分10分)

1.Tony wants to learn Chinese because he likes Chinese food. (对画线部分提问)

______  does Tony        to learn Chinese?

2.Lucy gets on well with her classmates. (对画线部分提问)

______  ______Lucy get on with her classmates?

3.They are enjoying themselves in the zoo. (改为同义句)

They are _______  _______  _______  _______ in the zoo.

4.There will be some robots in our home. (改为否定句)

There ______ be ______ robots in our home.

5.I spend much money on books every year. (改为同义句)

I ________ much money ________ books every year.

 

查看答案

What do you do at the weekend? Some people like1.     (stay)at home,but others like to go for a walk or play football. My friend Jack works hard in a factory during(在……期间) the2.    (weekday). At the weekend, he always3.     (do)the same thing. On Saturday he cleans his car and on Sunday he goes with his family to a village(村庄) by car. His uncle and aunt have a farm there. It isn’t a big one, but there’re always things to do on a farm. The children help with the 4.    (动物) and give them their food. Jack and his wife help in the fields. At the end(结束) of the day, they are all5.      (hunger) and Jack’s aunt gives them a big meal.

 

查看答案

单词拼写  每个空格只准填一个单词。(共5小题,每小题1分,满分5分)

1.Bob won’t study in this school any m______. He will move to America with his parents.

2.Little Tom often helps the old clean the rooms in his f______ time.

3.May I ______(play) the piano?

4.I am looking for my new book e______, but I can’t find it.

5.What ______ (尺码) are your shoes?

 

查看答案

What do you think the future will be like? Here are some answers from some students.

Mary: If we don’t take good care of the earth now, our children and grandchildren will be born into a world with much pollution(污染). There will be fewer trees and more buildings, because there will be more people.

Jack: I agree with Mary. Things will be worse(更糟). The学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯! weather in the future will be much hotter. Humans(人类)won’t be able to live on the earth. They will have to look for another学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯! planet to live on.

Linda: I think the life in the future will be better. Most people in the world will use “green cars” by 2020, so there will be less pollution and people will live to be 200 years old. As for(至于)space travel, I would say, we will visit Mars(火星) in about fifty years.

1.They are talking about________.

A. pollution B. weather in the future

C. life in the futureD. Mars in about fifty years

2.What does Mary think life will be like in the future?

A. There will be fewer trees.      B. Everybody will have a car.

C. People will live longer.        D. People will live on Mars.

3.What does the underlined word “planet” mean in Chinese?

A. 沙漠   B. 岛屿   C. 星球   D. 海底

4.Why does Jack think humans will have to look for another planet to live on? Because____.

A. there will be too many buildings

B. the earth will be too hot to live on

C. there will be too many people

D学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!. the earth will disappear(消失)

5.How many things does Linda predict(预测)?

A. OneB. TwoC. Three D. Four

 

查看答案

There is a big supermarket(超市) near my home. Its name is Pricelow. It has lots of things. You can buy school things, like notebooks, pens, rulers, pencils, erasers and pencil boxes. You can buy vegetables, fruit and all kinds of food. You can also buy clothes. Some of the things there are cheap, and anybody can afford the price. But some of them are dear.

The supermarket is open every day from 7:00 a.m.to 8:00 p.m. The workers there are very good. They work hard all day. They are happy to answer your questions. They help you if you want to buy anything. There are many people on weekends. They buy lots of things. Sometimes they have breakfast, lunch or dinner there.

1.The supermarket near my home is          .

A. old  B. new    C. big  D. small

2.How many kinds of school things are talked about (被谈到) in the passage?

A. ThreeB. Four C. Five D. Six

3.The underlined(画线的) word “dear” here means “          ”  in学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯! Chinese.

A.宝贵的B.昂贵的C.时髦的D.精致的

4.The supermarket is open for          hours every day.

A. sevenB. eight C. twelveD. thirteen

5.Which of the following is TRUE?

A. You can’t buy clothes in the superma学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!rket.

B. All of the things in the supermarket are cheap.

C. The workers in the supermarket are very friendly (友好的).

D. People can’t have breakfast in the superm学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!arket.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.