满分5 > 初中英语试题 >

Do you have to carry a heavy bag to scho...

Do you have to carry a heavy bag to school? Does it make your back (背部) hurt? Well, students at a high school in Kansas (堪萨斯州), America, have a meeting with their city’s mayor  to complain (抱怨) about their heavy bags. They say their bags are giving them headaches(头痛), and making their necks (脖子) and backs hurt. The mayor says he is very sorry. He says students may do more of their homework on the Internet.

1.A heavy bag may make students         .

A. headache      B. earache       C. toothache      D. A, B and C

2.Kansas is in       .

A. China        B. America       C. Australia       D. Canada

3.The students talk about their heavy bags to        .

A. the mayor      B. their parents     C. their teachers    D. their friends

4.“Mayor”in Chinese means       .

A.校长         B. 队长         C. 市长        D. 省长

5.The mayor says       .

A. he has a headache     

B. he wants the students to do more homework

C. he is sorry           

D. he has to work hard 

 

1.A 2.B 3.A 4.C 5.C 【解析】 试题分析:这篇短文主要讲述了现在学生要背很重的书包。美国堪萨斯州的学生在与市长的会面中就抱怨他们的书包太重了,造成了头痛,脖子和背也受到伤害。市长让他们在网络上做作业。 1.细节理解题。根据文中内容They say their bags are giving them headaches(头痛)他们说他们的书包让他们头痛。故选A。 2.细节理解题。根据文中内容Well, students at a high school in Kansas (堪萨斯州), America,美国堪萨斯州的学生……;得知它是美国的,故选B。 3.细节理解题。根据文中内容have a meeting with their city’s mayor to complain (抱怨) about their heavy bags.与市长的见面中抱怨他们的书包太重了,故选A。 4.词意猜测题。Mayor市长,故选C。 5.细节理解题。根据文中内容The mayor says he is very sorry.市长说他很抱歉,故选C。 考点:社会现象类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

The weekend comes again. Grace is       with her mother. She wants her mother to       a new coat for her.

In a clothes shop, she finds an orange coat. That’s her favourite colour. She tries it on, but it is too       . She wants a larger (较大的) one. But the larger one is not        . Grace doesn’t like other colours. Her mother says,        go to another shop to have a look.” Then they go out of the shop and come into the next one.

This shop is very big and there        many kinds of coats. Grace likes an orange one and asks, “        is it?”

“538 yuan,” answers the shop assistant (店员).

Grace’s mother         it is too expensive and she doesn’t have so         money with her.

“Would you like this orange one? It’s only 210 yuan,” says the shop assistant.

“Oh, it looks good. Do you think so, Grace?”

“OK. Let’s         it.” Grace’s mother pays for it.

1.A. dancing          B. cooking      C. playing            D. shopping

2.A. make            B. buy         C. leave                D. carry

3.A. large               B. small        C. cheap            D. expensive

4.A. orange         B. white        C. yellow           D. black

5.A. We’re        B. They’re      C. Let’s             D. It’s

6.A. is               B. are                C. has               D. have

7.A. How many      B. How much    C. What color       D. What size

8.A. talks           B. speaks        C. says              D. tells

9.A. many        B. much         C. few               D. little

10.A. take            B. tidy          C. compare          D. enjoy

 

查看答案

There ______ a book, two pens and three pencils on the desk.

A. areB. beC. isD. will be

 

查看答案

Not only Tony but also Betty ______ to go sightseeing with friends.

A. want  B. wants  C. wanting D. is want

 

查看答案

There is no ______. I have to write it on the blackboard with ______.

A . paper, chalks   B. paper, chalk   C. papers, chalks   D. papers, chalk

 

查看答案

---Where is your brother?    ---He is in Beijing. He _____ back in three days.

A. will come     B. comes      C. has come      D. came

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.