满分5 > 初中英语试题 >

There is an old tiger in the forest. He ...

There is an old tiger in the forest. He doesn’t want to look for food now. He often asks other animals to get him something to eat.

One day, he sees a monkey and学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯! says, “I am hungry, monkey. Go to the village and get me something to eat.” “I can’t do that now, ti学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!ger,” the 学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!monkey says, “There is another tiger over there. He will not let me get anything for you to eat. I am afraid of him.” “What?” cries the old tiger. “Take me to that tiger. I will talk to him.” The monkey and the tiger get to the bridge over the river. “Now look down at the water.” Says the monkey. “Do you see the tiger?” “Yes, I do,” cries the old tiger. “I will eat him.” With these words, the tiger jumps into the river.

1.An old tiger lives ____.

A. in the zoo  B. in the garden  C. in the forest

2.How many tigers and monkeys are there in the story?

A. Two tigers and two monkeys.

B. One tiger and one monkey.

C. One tiger and two monkeys.

3.Why does the tiger ask the other animals to get him food?  Because__.

A. they are afraid of him

B. only they can look for some food

C. they are his friends

4.The monkey ____.

A. goes to get something to eat

B. gets to the bridge with the tiger

C. knows there is another tiger 

5.Which of the following is right?

A. The tiger is very clever.

B. The monkey eats the tiger.

C. The tiger jumps into the water.

 

1.C 2.B 3.A 4.B 5.C 【解析】 试题分析:这篇文章讲述了森林里住着一只老虎,它总让其他动物帮它找食物。有天它让猴子给它找食物,猴子告诉它森林里还住着另外一只老虎,不让猴子寻找食物,它很怕那只老虎。老虎听了后就让猴子带它去见那只老虎。猴子把老虎带到河的桥上,指着水里的老虎的影子说这就是那只老虎。老虎看到了就跳到河里说要把那只老虎给吃了。 1.细节理解题。根据文中描述There is an old tiger in the forest.有只大老虎住在森林里;所以此题选C, 在森林里。 2.判断推理题。根据文章描述,故事里只有一只老虎和一只猴子,猴子是骗老虎说有另一只老虎,它说的另一只老虎是老虎在河里看到的自己的影子,故选B。 3.判断推理题。根据文章描述老虎不愿自己寻找食物,而让其他的动物帮它找食物,是因为其他动物都害怕它,故选A。 4.细节理解题。根据文中描述The monkey and the tiger get to the bridge over the river.猴子和老虎一起来到河上面的桥上。故选B,和老虎来到桥上。 5.判断推理题。根据文中描述With these words, the tiger jumps into the river.说完这些话,老虎跳进了河里,故判断D正确。 考点:故事类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Hi, boys and girls! I’m 学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯! Kathy. Let me _  __you something about my family. There      three people in my family------my father, my mother, and I. My father is a     .And he works in a bank .He thinks his job is   boring. He wants     a policeman. He enjoys ____ TV after dinner. My mother is a teacher .She   in a middle  school. She thinks her job is very      .She likes her students very mu学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!ch .She work学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!s hard and often comes back home late . Look, many students are on the playground. Some are walking, ___are  playing games .In her free time(空闲时间), she likes writing stories   a  magazine. I study at a middle school .I also want to be a teacher when I grow up.

1.A.say           B.speakC.tellD.talk

2.A.have          B.isC.hasD.are

3.A.policeman     B.bank clerkC.waiterD.reporter

4.A.a kind of      B.all kinds ofC.kind ofD.kinds of

5.A.beB.isC.to beD.being

6.A.watching      B.watchesC.to watchD.watch

7.A.teac          B.wantsC.workD.teaches

8.A.dangerous     B.difficult   C.interestingD.boring

9.A.other         B.otherC.anotherD.the other

10.A.in           B.for        C.as                D.at

 

查看答案

This is my friend,Jack Brown. His __________name is Brown.

A. first    B. middle  C. family

 

查看答案

--- When_______ Mary’s birthday?

--- It’s_______ September.

A. am; on       B. is; in        C. is; on

 

查看答案

Tina’s ___________subject is history.

A. like    B. favorite    C. best

 

查看答案

--- Why do you like playing ping-pong?

---- _____________it’s interesting.

A. Because   B. favorite     C. but

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.