满分5 > 初中英语试题 >

Billy and Sam were twins. They were in t...

Billy and Sam were twins. They were in the same class. They were both very happy. One day their teacher asked the class to write a composition(作文)"My Mother". Sam wrote one, but Billy was lazy. He just copied his brother's.  The next day, the teacher asked Billy why his composition was the same as Sam's. "We have the same mother, don't we?" answered Billy.

根据短文内容判断句子正误,正确的填T,错误的填F。

1.Sam was older than Billy.

2.Sam and Billy were in different classes

3.The name of the composition was "My Mother"21·cn·jy·com

4.Billy's composition was the same as Sam's

5.Billy was not lazy. He was very clever

 

1.F 2.F 3.T 4.T 5.F 【解析】 试题分析:短文讲述双胞胎Billy 和Sam在一次以"My Mother"为题的作文中所发生的故事。 1.细节理解题。从文中这句话“Billy and Sam were twins.”可知,二人是双胞胎,所以“Sam was older than Billy.”是错的。故为F。 2.2】 细节理解题。从文中这句话“They were in the same class.”可知,他们在同一个班级,所以“Sam and Billy were in different classes”是错的。故为F。 3.3】 细节理解题。从文中这句话“One day their teacher asked the class to write a composition(作文)"My Mother". ”可知,他们的作文题目是"My Mother",所以“The name of the composition was "My Mother"2”是正确的,故为T。 4.4】细节理解题。从文中这句话“The next day, the teacher asked Billy why his composition was the same as Sam's.”可知,Billy抄袭的Sam的作文,所以“Billy's composition was the same as Sam's”是正确的,故为T。 5.5】细节理解题。从文中这句话“Sam wrote one, but Billy was lazy. He just copied his brother's. ”可知,Billy是懒惰的,所以“Billy was not lazy. He was very clever”是错的。故为F。 考点:故事类阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

It    Sunday yesterday . We had      classes. I got up at 6:30      morning. Then my mother and I went to the shop. We wanted to do some      .My mother wanted to buy some food 35     supper and I wanted to buy some school things: some books and a pen. The shop          early in the morning        a lot of people in the shop. They were       , old and young. Some things in the shop were cheap ,some were not. We bought some food and school things. The people in the shop         friendly            .

1.A.is            B.was            C.it's

2.A.no            B.not             C.not any

3.A.in            B.in the           C.at

4.A.shops         B.shoping         C.shopping

5.A.for           B.to              C.with

6.A.open          B.opening         C. opened

7.A. There is        B.There has        C.There were

8.A.man and woman  B.mans and womans  C.men and women

9. A.was            B.were           C.did

10.A.for we         B.to us           C.for our

 

查看答案

--- Is your teacher friendly ______you? --- Yes, he is very good ______us.

A. to, to        B. with , with         C. to, with

 

查看答案

__the morning they usually do sports. But___ yesterday morning they cleaned their

A. In, on        B. In, /        C. On, on

 

查看答案

--- _______ does your cousin like koalas? --- Because they are very cute.

A. How    B. Why  

C. What   D. Where

 

查看答案

---Don’t run in the hallways.  ---___________________.

A. Yes,I do.      

B. No, I don’t          

C. Sorry, Mr. Lin  .

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.