满分5 > 初中英语试题 >

Liu Yingying is a student at No. 17 Midd...

Liu Yingying is a student at No. 17 Middle School in Shanghai. She is 14 years old. She likes English and she often (经常) reads English books at home. She can speak English well and write many English words. She likes speaking English with her classmates and teachers at school. Her teachers like her. Liu Yingying likes music and she can play the piano. She often practises (练习) it at home in the morning.

Liu Yingying has got a happy family. Her father is a worker in a car factory and her mother is a hotel manager. Her father likes sports. His favourite sport is table tennis. Her mother likes sports, too. But she likes swimming. What about Liu Yingying? She likes playing tennis.

1. How old is Liu Yingying?

A. She is ten.  B. She is twelve.

C. She is thirteen.  D. She is fourteen.

2.The word “classmates” means (意思是)”______” in Chinese.

A. 家人 B. 流浪儿   

C. 同学 D. 陌生人

3.What can’t Liu Yingying do?

A. Play the piano.  B. Speak English.

C. Write English.      D. Play table tennis.

4.What’s Liu Yingying’s father’s job?

A. He is a factory worker.  B. He is a teacher.

C. He is a hotel manager.      D. He is a doctor.

5.What sport does Liu Yingying’s mother like?

A. Basketball.  B. Tennis. 

C. Table tennis.      D. Swimming.

 

1.D 2.C 3.D 4.A 5.D 【解析】 试题分析:这篇文章介绍了上海17中的一名学生刘莹莹和她的一些爱好及她的学校生活。文章还简单介绍了刘莹莹的父母的工作情况及他们的爱好。 1.She is 14 years old可知,Liu Yingying今年14岁。故选D。 2.词义猜测题。Classmate的汉语意思是“同学”。故选C。 3.推理判断题。结合文章上下文可知,刘莹莹会 Play the piano 、Speak English和Write English,而Play table tennis则是他父亲喜欢的运动。故选D。 4.Her father is a worker in a car factory可知,她的父亲是一名工人。故选A。 5.由文章信息Her mother likes sports, too. But she likes swimming.可知,她的妈妈喜欢游泳。故选D。 考点:人物传记类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

 

Menu

Meat

Mutton             ¥34

Beijing duck        ¥45

Beef with potatoes    ¥18

Rabbit             ¥16

Fried chicken        ¥22

Fried fish           ¥20

 

Tofu                   ¥6

Cabbage                ¥6

Potatoes                ¥4

Eggs and tomatoes        ¥8

Vegetable salad           ¥5

Egg and tomato soup      ¥3

Rice                 ¥5/bowl

Dumplings            ¥4/plate

Noodles                ¥4/bowl

Pie                  ¥8/plate

Drink

Cola               ¥9/bottle

Green tea         ¥5/cup

Coffee           ¥8/cup

Milk             ¥2/bottle

Orange          ¥10/glass

Yogurt          ¥12/glass

1. Which is the  cheapest (最便宜)?

A. Vegetable salad. B. Egg and tomato soup.

C. Tofu.             D. Cabbage

2. What drink is the most expensive(最贵) ?

A. Milk.         B. Coffee.

C. Orange juice. D.Yogurt

3. How many kinds of drinks are there?

A. Six. B. Seven.

C. Eight. D. Nine

4. How much will you spend(花费)for a plate of dumplings and Beijing duck?

A. ¥35.     B. ¥49.

C. ¥57. D. ¥60

5. Which of the following will cost(花费) you ¥42?

A. Beef with potatoes, a bowl of rice, eggs and tomatoes.

B. Mutton, cabbage and a bottle of milk.

C. Fried chicken, vegetable salad and a bowl of noodles.

D. Beijing duck, Tofu and a cup of green tea.

 

查看答案

This is Daming. He is  _______   good friend. I like playing with him. He is      the city,        now he is in the countryside (乡村)         his parents. His house is   a river. It’s not a tall        . There are three          in his house. In front of the house,         are some flowers. There are some trees behind his house. This is his room. In it there          a bed and a desk. He can     his homework on the desk. He likes his new house.

1.A. yourB. my         C. his      D. her

2.A. to  B. behind       C. from      D. front

3.A. but  B. and         C. or       D. then

4.A. in  B. on           C. at      D. with

5.A. of  B. in           C. under      D. next to

6.A. building  B. classroom    C. office      D. hospital

7.A. schools  B. rooms       C. hotels      D. doctors

8.A. here  B. there         C. these      D. those

9.A. am  B. are           C. is      D. be

10.A. play  B. ride          C. do      D. speak

 

查看答案

What a nice picture!

Thanks. It’s a photo ________ my family.

A. ofB. for

C. in       D. with

 

查看答案

Welcome you _____ our school. They are my students.

A. on      B. in 

C. to   D. at

 

查看答案

A bus station is between the school ____ the farm.

A. but            B. and             

C. near          D. behind

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.