满分5 > 初中英语试题 >

Look at this. It's a blue bag. It is my ...

Look at this. It's a blue bag. It is my bag. What's in it? Look, this is my English book. It's blue, too. My Chinese book is also in my bag. It is yellow. This is my pencil case. It's big and nice. I like English and Chinese. My bag is my good friend.

1. My bag is       .

A. yellow  B. blue

C. nice    D. big

2.——What's in my bag?

A.My Eng.lish book      B. My Chinese book

C.My pencil case       D. A、B and C

3.My Chinese book is also in my bag. "Also" means(意思是)       .

A. 也       B. 颜色

C. 不在   D. 放进

4. My      is my good friend.

A. Chinese book    B. English book

C. pencil case    D. bag

5. My pencil case is      .

A. yellow         B. blue

C. nice          D. my friend

 

1.B 2.C 3.A 4.D 5.C 【解析】 试题分析:这篇短文中作者介绍了自己的书包,他的书包是蓝色的,里面有他的英语书、语文书和铅笔盒。作者觉得他的书包是他的好朋友。 1.细节理解题。根据短文的开头Look at this. It's a blue bag. It is my bag.可知,看这个,这是一个蓝色的书包,是我的书包。由此可知,我的书包是蓝色的。故选B。 2.细节理解题。根据短文中What's in it? Look, this is my English book. It's blue, too. My Chinese book is also in my bag. It is yellow. This is my pencil case.可知,作者的书包里有他的英语书、他的语文书和铅笔盒。故应该选D。 3.词义猜测题。根据文意和划线单词所在的句子可知,前一句话作者说了他的英语书在他的书包里,这里应该是说他的语文书也在书包里。also是“也”的意思。故选A。 4.细节理解题。根据短文的最后一句话My bag is my good friend可知,作者觉得他的书包是他的好朋友。故选D。 5.细节理解题。根据短文中This is my pencil case. It's big and nice.可知,作者在介绍自己的铅笔盒的时候说,它又大又漂亮。由此可知选C。 考点:日常生活类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Lost and Found

Found: Is this your English book?

My name is Alan.

Please call  855-2163.

Found: Is that your notebook?

Please call Gina.

Phone number is 753-6920

Lost:

My jacket is white and red.

My name is Jim.

Call Jim at 637-8219.

 

1.If(如果)you find a jacket ,you can call    .

A.  855-2163

B. 637-8219

C. 753-6920

2.     found. an English book.

A.  Gina    B. Jim.  C.Alan

3.Gina found      .

A. an English book.

B. a jacket.

C. a notebook

4.Alan's phone number is

A.  637-8219

B. 753-6920

C. 855-2163

5. There are.(有)     posts(海报)in the Lost and Found.

A.four   B.three  C.five

 

查看答案

This is my bedroom. You can see         pictures on the wall.(墙) A nice light(台灯 )is         the desk. A football is      the chair.        is the bed? It’s near the window.(窗户)

My father and mother     their  bedroom.     flowers and a nice big bed    in their room. Some windows are     the wall. A yellow door is in the w.all,       .

Do you      my bedroom ?

1.A. a              B. an        C.  some

2.A. in             B. on        C. under

3.A. to             B. in         C. under

4.A. Who           B. How       C. Where

5.A. has            B. have       C.  do

6.A. one            B. a          C. six

7.A. am            B. is          C. are

8.A. under          B. in          C. on

9.A. of             B. too         C. here

10.A. like           B. likes         C. to like

 

查看答案

——         do you spell computer?

—— C-O-M-P-U-T-E-R.

A. What    B. How  C. What color

 

查看答案

——Are these buses?

——          .

A. Yes, they’re.

B. Yes, they are.

C. Yes, they aren’t.

 

查看答案

This is my           room.          room is tidy.

A. parent’s; Their

B. parent’s ; Our

C. parents’; Their

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.