满分5 > 初中英语试题 >

Experts(专家) say that students usually ne...

Experts(专家) say that students usually need eight to ten hours' sleep at night, but most Chinese students do not get enough sleep. Some Chinese parents usually feel happy to see their children studying late. They will think their children work very hard.

But not all parents think about this. Once a mother told us that every morning her l0-year-old boy puts up one finger with his eyes still closed, begging(乞求)one more minute to sleep. Like thousands of student "Early Birds " in China, he has to get up before six every morning.

A report shows that if(如果) they don't have a good night's sleep, students will be tired(疲倦)next day. Many students have fallen asleep (入睡) during classes. Too much homework is not the only reason(原因) why students stay up late. Some watch TV or play games late in the night.

Experts ever say that students should develop (养成)good study habits. So some smart students never study late, and they can also work well in class.

1.The l0-year-old boy begs for one more minute to sleep because _______________.    

A. he doesn't have enough sleep.          

B. it isn't the time for him to get up.  

C. he doesn't want to go to school.        

D. he wants his mother to wake him up.

2.Why are some parents happy to see their children stay up late?

A. They like to see their children sleep little.      

B. They don’t like sleeping.

C. They want their children to have a good sleep. 

D. They like to see their children study hard.

3.In Paragraph 2 the underlined phrase "Early Birds" means persons who _____________.

A. get up early.                     B. get up late.   

C. sleep less.                        D. don't want to sleep.

4.From the passage we know if students don't get enough sleep, they may(可能) _______________.

A. not sleep because they are too tired.  

B. not learn well in class.    

C. go to bed early.   

D. not be good at English.

5.From the passage we can know that___________.        .

A. if you want to study better, you must work hard.   

B. sleeping less means working hard.   

C. some smart students can also work well in class because they have good study habits.   

D. students don't have enough sleep only because they have a lot of homework to do.

 

1.A 2.D 3.A 4.B 5.C 【解析】 试题分析:本文叙述了在中国有些孩子因为作业多晚上睡觉晚,导致睡眠不足,影响了课堂的听课效果,专家建议:要养成良好的习惯,才能保证课堂上是高效率的学习。 1.细节理解题。根据当10岁的孩子要再睡1分钟的时候,表示他没有睡够觉,故选A。 2.细节理解题。根据They will think their children work very hard.因为父母认为孩子熬夜学习是刻苦的表现,所以他们很高兴,故选D。 3.词义猜测题。根据he has to get up before six every morning 可推出指的是早起的人们,故选A。 4.细节理解题。根据So some smart students never study late, and they can also work well in class.睡觉不足的学生,上课的效率不是很好,故选B。 5.推理判断题。根据Experts ever say that students should develop (养成)good study habits.可知聪明的孩子会养成好的习惯,每天保证有足够的睡眠,才能在课堂上学的更好,故选C。 考点:社会类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Girls in Japan love the month of March. March the third is Japanese Girls' Day, or people also call it the Doll(洋娃娃) Festival.

On this day, girls wear beautiful kimonos (和服). Their parents put lovely dolls on a shelf. They hope that the dolls can bring health and happiness to their girls. There are seven tiers (层) of dolls. Dolls of the king and queen are always at the top of the shelf.

Girls usually invite good friends to their homes on this day to celebrate(庆祝)it. They sit around the dolls, singing, dancing and talking. The next day parents have to put the dolls away quickly. According to Japanese tradition, if they don't do that, they may find it hard to marry off (嫁出) their daughters later in life.

1.When is the Doll Festival?

A. February 3rd.                  B. March 3rd.        

C. March 2nd.             D. May 3rd.

2.What do girls wear on that day?

A. They wear short skirts.           

B. They wear new T-shirts.

C. They wear school clothes. 

D. They wear traditional (传统) Japanese clothes.

3.What is on the top of the shelf?

A. Dolls of the king and queen.        B. Dolls of the parents.

C. Dolls of their daughters.           D. Dolls of the girls' friends.

4.Why do parents put dolls on the shelf?

A. Because the dolls are very lovely.   

B. Because their daughters ask them to do it.

C. Because the king and the queen want them to do it.

D. Because dolls can bring health and happiness to their daughters.

5.Which of the sentences is NOT true?

A. The girls sing and dance around the dolls on that day.  

B. The girls invite their friends to celebrate the festival together.

C. The shelf has seven tiers of dolls on it.

D. On March 3rd, parents should put the dolls away quickly.

 

查看答案

Come and see the Indian elephants and the new tigers from America. The bears() are waiting to meet you, and the monkeys from China are waiting to throw things at you. The lovely dogs from Australia are waiting to laugh at you, and the giraffes from Zambia are waiting to look down on you.

Tickets

Grown-ups(成人):$2.00

Children:Over 12$1.00   Under 12 free(免费)

Opening time: 9:00 a.m.— 4:00 :m.

Except(除了) Friday 10:00 a.m. — 3 :00 p.m.

Keep the zoo clean!

Do not touch,give food or go near the animals.

1.How many kinds of animals are talked about in the passage?

A.Four B.Five. C.Six. D.Seven.

2.Now Mr. Smith is in the zoo with his two sons, one is 14 and the other is 10, how much are the tickets together?

A.$4.00 B.$2.00 C.$3.00 D.$1.00

3.Which of the following is the visiting time?

A.8:30 a.m. Monday    B.9:30 a.m. Friday

C.3:00 p.m. Sunday    D.5:00 p.m. Tuesday

4.From the passage we can guess the animal “giraffe” must be very _______.

A.fatB.longC.strong D.tall

5.Which of the following can we do in the zoo?

A.To give some food to the dogs. B.To touch the monkey on the head.

C.To throw things everywhere. D.To take a few nice photos.

 

查看答案

A well-dressed(穿得好的) man goes into a restaurant one day. He sits _______at a table near the window.

A waiter comes up to him and says,“_____I help you, sir? ” The man says, “Can I see the menu?” “Certainly.” the man wants a good meal. He orders(点餐) a lot of delicious_____ . The waiter brings them to him. The man is having his _____ happily. At this time, a boy comes in and sits down beside the man. He asks the _____ to give him an ice cream. The man does so. Now the boy is eating his ice cream.

“I will go out _____ a newspaper.” the man says and leaves. After the boy eats his ice cream up, he _______ and goes to the door.

“______, your father has not given the money for the meal and your ice cream.” the waiter stops him and says.

“Father? You’re _____. He is not my father. I don’t _____ him. I meet him in the street. He says he will(会) give me an ice cream if I come here at twelve o’clock.” says the boy.

1.A.in       B.on         C.down       D.up

2.A.Can      B.Must      C.Should     D.Would

3.A.chicken   B.dishes       C.salad      D.vegetables

4.A.cakes     B.drink     C.supper      D.meal

5.A.man      B.father     C.waiter       D.boy

6.A.with       B.for      C.to       D.at

7.A.sits down  B.gets up  C.stands up  D.comes down

8.A.Excuse me B.Sorry     C.Hello         D.Hi

9.A.good      B.right     C.well        D.wrong

10.A.like       B.know    C.help        D.ask

 

查看答案

—The most beautiful teacher Zhanglili ________ a mother to her students.

—Yes, she is really a good teacher.

A. is like         B. likes              C. like          D. is liking

 

查看答案

—_________ do you want to join the music club?

Because I want to learn from others about music.

A. When B. How              C. Why    D. Where

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.