满分5 > 初中英语试题 >

Jack is my new classmate. He lived in a ...

Jack is my new classmate. He lived in a small village for fifteen years. His father, Mr. Brown, was a rich farmer. Last year his father opened a shop in our town and last month he bought a big house and Jack began to study in our class. But Jack had few friends here. At first he often played by himself. Jack’s neighbor Daisy is a kind girl. She found Jack never talked with anybody and decided to help him. Jack likes to stay with Daisy and talks to her a lot. Now they’re good friends. This morning, Daisy said to Jack, “It’ll be my sixteenth birthday tomorrow. I’ll have a birthday party. Will 学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!you please come?”“ Certainly!” Jack said happily. Jack got home and thought of a prese学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!nt for Daisy. But he forgot to ask Daisy what she liked. He couldn’t call her because he didn’t kno学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!w her telephone number. At that moment Mrs. Brown came and asked, “What’s the matter, dear?” “What would you like if it was your sixteenth birthday, Mommy?” “Nothing,” Mrs. Brown said. 学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!“I just wish I was 16.”

1.Jack’s father is a              now.

A. shopkeeper           B. doctor                 C. farmer  

2.Jack lives in a              now.

A. city                  B. town                  C. small village  

3.Jack will go to his              birthday party.

A. mother’s             B. father’s                C. friend’s  

4.Jack didn’t know              .

A. what Daisy looked like            B. Daisy’s telephone number

C. the way to Daisy’s house      学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!

5.Jack’s mother wanted              .

A. some学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯! flowers          B. a friend               C. to be young   

 

1.A 2.B 3.C 4.B 5.C 【解析】 试题分析:这篇短文讲述的是Jack从农村搬到了镇里上学,开始他没有朋友,后来他跟Daisy成为了朋友。Daisy要过生日了,Jack不知道该送给她什么礼物,就问他妈妈,如果你16岁了,你想要什么礼物。他妈妈回答说我只希望我真的16岁了。 1.细节理解题。根据短文中Last year his father opened a shop in our town可知,Jack的父亲在我们镇里开了一个商店,所以Jack的父亲现在应该是一个店主。故选A,shopkeeper 店主。 2.细节理解题。根据短文中Last year his father opened a shop in our town and last month he bought a big house and Jack began to study in our class可知,Jack 的父亲在镇里开了一个商店,还买了一个大房子,Jack也来到我们班里学习,故由此我们可以推测,Jack现在是住在镇里面。故选B。 3.细节理解题。根据短文中Daisy said to Jack, “It’ll be my sixteenth birthday tomorrow. I’ll have a birthday party. Will you please come?”“ Certainly!” Jack said happily.可知,是Jack的好朋友Daisy要过生日了,她邀请Jack来参加她的生日晚会。故应选C。 4.细节理解题。根据短文中He couldn’t call her because he didn’t know her telephone number.可知,Jack想去参加Daisy的生日晚会,但是他不知道该买什么礼物,不知道Daisy喜欢什么,一也不知道她的电话号码。故B选项是正确的。A选项意为:她看起来什么样子。这里的like 不是喜欢,是介词,意思是像。 5.细节理解题。根据短文的最后Mrs. Brown said. “I just wish I was 16,Mrs. Brown 说,我只是希望我16岁了。由此我们可以知道,Jack的妈妈希望自己16岁了,想要变得年轻。故选C。 考点:故事类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Happiness is for everyone. Some people live in beautiful houses with large gardens and swimming pools ;Some may own nice cars 学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!and a lot of money and so on . You don’t need to envy(羡慕)them. Why? Because those with big houses may often feel lonely In fact , happiness is always around you if you put your heart into it . When you are in trouble at school , your friend will help you. When you study hard at your lessons, your parents will always take good care o学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!f your life and your health .When you do well in your study ,your friends will say congratulations . When you do something wrong ,people around you will help you get it better, and when you do something good to others, you will feel happy ,too. All these学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯! are your happiness. If you pay attention to these things , you can find that happiness is always around you.

根据短文内容,判断正(T)误(F)。

1.Happiness is always around rich people.

2.When you are good at your study ,your friends will say congratulation学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!s.

3.When you do something wrong , everyone will help you get it better.

4.We can say “You are happy.” if your friends will bring you out of the trouble.

5.You can find your happiness everywhere if you pay attention to these things. 

 

查看答案

Everyone needs friends. We all like to feel close to someone. It is nice     a friend to talk, laugh and do things with. Certainly , sometimes we need to be alone. We don’t always want people  

But we would feel        if we never had a friend. No two people are      . Friends sometimes don’t get on well. That doesn’t mean that they     like each other. Most of the time they will make up (言归于好), and become       again.

Sometimes friends move away. Then we feel very     . We miss them very much, but we can     them and write to them. It could be possible that we could even see them again. And we can also       new friends. There’s more good news for people who have friends. They live longer than people who don’t have. Why? It could be that they are       . Being happy helps you stay well and it could be good just knowing that 学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!someone cares about you.

1.A. have              B. to have                C. having  

2.A. around            B. away                  C. all over  

3.A. happy             B. lonely                 C. badly

4.A. different           B. kind                  C. the same 

5.A. no longer          B. not any longer          C. not  

6.A. friends            B. good                  C. pleased 

7.A. angry             B. sad                   C. happy    

8.A. call               B. ask                   C. tell     

9.A. know             B. find                   C. make   

10.A. happier           B. stronger               C. kinder  

 

查看答案

情景交际,根据对话情景选择恰当的选项。(每题2分,共10分)

A. You are right.

B. I did badly in the exam.

C. That’s very nice of you.

D. Why are you crying?

E. You’re welcome!

G. What’s wrong?

A: Hello, Maria!   1. What’s wrong with you?

B:   2.   I’m worried about how to tell my parents the result, for they must be disappointed and unhappy.

A: Don’t worry! Even if your parents are strict with you, they love you very much.

B:    3.  But what shall I do?

A: First, please dry your tears. Then our classmates and I can help you with your subjects.

B: Thank you!   4.  

A:    5.

 

查看答案

             — Not bad , thanks.

A. How do you do?        B. How are you doing?    C. How is the weather?

 

查看答案

—What beautiful clothes you are wearing! They must be expensive.

—No. They only            me fifty yuan.

A. costB. spentC. paid for

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.