满分5 > 初中英语试题 >

Dear Eric: Linda and I have been best f...

 

Dear Eric:

Linda and I have been best friends since we were six years old. We often study and play together. It’s great! But she often gets unhappy when I get better grades than her –she really gets jealous. Should I keep taking her as my friend?

Yours,

Alice

Hi Alice,

I think friendship is important in our lives. You should talk to your friend. Tell her you’re both studying and it’s common that sometimes you get a better grade and sometimes she does better. Tell her you’re going to compete(比赛) with her and try to beat her in every test . maybe you can tell her that if she beats you, you’ll buy her some chocolate or something like that. If you can make your schoolwork into a game, you’ll both win in the long run (从长远看), and you will both start to get better grades in your subjects. If it’s a game, you’ll both enjoy school a lot more, and you’ll still be best friends.

Your,

Eric

1. The word “jealous” means “   ” in Chinese.

A. 崇拜的  B. 嫉妒的    C. 同情的    D. 担心的

2.From Alice’s letter, we know Linda

A. is an unfriendly girl            B. iS Eric’s best friend

C. often has a fight with Alice       D. knew Alice many years ago

3. What’s Alice’s problem?

A. She doesn’t know how to get better grades.

B. She doesn’t know what to do to help Linda with her schoolwork.

C. She doesn’t know whether she would be friends with Linda anymore.

D. She doesn’t know how to get along with her teachers and classmates.

4.Eric asks Alice to talk to her best friend and

A. compete with her         B. say sorry to her

C. lose to her in each test     D. help her with her homework

5.What may happen if Alice and Linda follow Eric’s suggestions?

A. They’ll never speak with each other      

B. Both Alice and Linda will do better at school

C. Linda will get mad at Alice and argue with her

D. Alice will get some chocolate from Linda after each game.

 

1.B 2.D 3.C 4.A 5.B 【解析】 试题分析:这篇文章主要是两封信。第一封信介绍了Alice遇到的问题,她不知道是否应该再和Linda交朋友。而第二封信中Eric给Alice提出了建议,叫Alice和Linda在学习上竞争。 1.词义猜测题。But she often gets unhappy when I get better grades than her –she really gets jealous.句意:但是当我分数考得比她好时,她常常会不高兴。她真的妒忌我。根据前半句可知,jealous意为嫉妒的。故选B 2.推理判断题。根据Linda and I have been best friends since we were six years old.句意:Linda和我从六岁起就一直是最好的朋友。可知我们认识已经有很多年了。可知应选D 3.推理判断题。根据Should I keep taking her as my friend?句意:我应该继续把她当成我的朋友吗?从这个问题可知Alice的问题是她不知道她是否能再和Linda交朋友。故选C 4.细节理解题。根据Tell her you’re going to compete(比赛) with her and try to beat her in every test .句意:告诉她你要和她比赛,并且要试着每次考试都赢她。根据此句,故选A 5.推理判断题。根据If you can make your schoolwork into a game, you’ll both win in the long run (从长远看), and you will both start to get better grades in your subjects.句意:如果你能把你的学习变成游戏,从长远看,你们两个人都能获得好处,你们两人将会在各科考试中取得更好的成绩。从这句话中可知,如果采纳Eric的建议,Alice和Linda在学校会表现得更好。可知应选B 考点:日常生活类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

 

My house is three kilometers away from the Children’s Park. It has three bedrooms, one living room, one bathroom and one kitchen. If you rent it for several months, you need to pay 1,200 yuan each month; if you rent it for longer than one year, you just need to pay 13,500 yuan each year.

If you need to have a look, please contact(联系) Yang Qin.

Tel: 15235190538

E-mail: yangqin2011@hotmail.com

The flat is ten minutes’ walk from the train station. It is on the 15th floor with two bedrooms, one kitchen, one big dining room, one sitting room and one bathroom. There is a 24-hour store, two coffee bars, several restaurants and a laundry shop in thke building.

Contact Li Xing to rent.

Tel: 13933171266

E-mail: lxing29@126.com

I have a two-bedroom flat and I take up the small bedroom myself. Now I am looking for someone who can take up the big one. I am a boy. I want a boy , too. The flat has wooden floor, a kitchen, hot water and the Internet. You need to pay 500 yuan per month, but it will be cheaper for a long stay.

I’m Su Li. Please call me at 13535119715 or e-mail me at 1980@hotmail.com if you want to check out the room.

1.If you rent Yang Qin’s house for a year, how much should you pay?

A. ¥1,200    B. ¥6,000     C. ¥13,500     D. ¥14,400

2.Who should Liu Bin call if he wants to find a house in a tall building with a store in it?

A. Yang Qin   B. Li Xing     C. Su Li    D. Allen

3.What does the underlined phrase “take up” mean?

A. live in     B. buy     C. sell out    D. find

4.Zhang Qi wants to share a flat with a boy. Which of the following is the proper way to find a suitable flat?

A. To call Su Li at 13535119715             

B. To call Yang Qin at 15235190538

C. To e-mail Li Xing at lxing29@126.com   

D. To e-mail Yang Qin at yangqin2011@hotmail.com

5.What are the three ads for?

A. For finding jobs.                  B. For buying houses.

C. For renting houses.                D. For finding roommates.

 

查看答案

Sam waited patiently in the long line at the grocery store(杂货店). He had come to      a few things for his mother. He often did      for his parents after school. He enjoyed helping out at home.      he waited, he daydreamed about the new camera he wanted to buy. He wanted to buy it soon      his family was going on a vacation, and he wanted to take pictures of their trip. There was only one problem. He needed seven      dollars to buy the camera. His lawn-mowing(草坪修剪) job at Mr Smith’s should      the money soon.

Suddenly Sam was shoved aside(挤到一旁). He recognized Mrs Sanders, an unkind and      person who lived in his block. She had shoved in front of him without even smiling. Just as Mrs Sanders received her change(找回的钱) and things she had bought, a ten-dollars bill flew out of her hand and     at Sam’s feet. Mrs Sanders was      busy criticizing the clerk for his slowness to notice it. As Sam bent down to pick up the money, he thought quickly. The money did      Mrs Sanders ,but she deserved(应得)to lose it after the way she had behaved , and, with it, he could buy the camera.

1.A. sell        B. pack      C. make       D. buy

2.A. chores      B. nothing   C. washing     D. homework

3.A. Before      B. Where    C. After       D. When

4.A. if          B. because   C. until        D. though

5.A. another     B. else       C. more       D. the other

6.A. cost        B. receive    C. spend       D. provide

7.A. poor        B. unfriendly  C. pleasant    D. unhealthy

8.A. looked      B. shouted    C. fell        D. laughed

9.A. so          B. such      C. too        D. much

10.A. belong to   B. come in     C. go to      D. pay for

 

查看答案

The policeman asked the child     so that he could take him home.

A. where he will live    B. where he lived   

C. where did he live   D. where does he live

 

查看答案

--    can we get there?

--In five minutes.

A. How often    B. How far      

C. How soon       D. How long

 

查看答案

I don’t know if she     to the movie. If she     ,I’ll tell you.

A. went; goes    B. goes; will go   

C. will go; goes    D. will go; will go

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.