满分5 > 初中英语试题 >

Do you like drinking Coke? As a symbol o...

Do you like drinking Coke? As a symbol of American culture, Coca-Cola is liked by many people, especially young people all around the world. But from now on, perhaps it will be hard for students in the US to get it on campus. A new agreement will end almost all sales of high-sugar fizzy drinks in US schools. The agreement allow only unsweetened juice, low-fat milk and water in primary and middle school vending machines(自动销售机) and cafeterias. Former American president Bill Clinton helped the American Heart Association and the beverage industry(饮料业) to come up with the agreement. He suffered from a weight problem and has had a heart operation since leaving the White House. He takes the agreement as “a bold step forward in the struggle to help 35 million young people lead healthier lives”.

Rising childhood obesity(肥胖) has become a big problem in America. A federal report noted that obesity has tripled among teenagers in the past 25 years. It called for new limits on the marketing of junk food to children. Soda is a particular target because of its caloric content and popularity among children.

Britain has already taken similar steps to fight obesity. A recent study shows that people in the UK are much healthier than the people in the US. However, it’s better late than never. Now American schools are trying to make new rules to guide the students to choose healthy drinks. American schools say goodbye to Coca-Cola.

1.What kind of beverage is NOT allowed to sell on campus?

A. High-sugar fizzy drinks.  B. Unsweetened juice.

C. Low-fat milk.           C. Water.

2.What dose the underlined word “tripled” in the second paragraph mean?

A. Became as much.   

B. Became twice as much.

C. Became three times as much.

D. Became four times as much.

3.What is the writer’s attitude (态度) towards limits on junk food?

A. Positive   B. Neutral    C. Negative    D. Unclear

4.Which of the following statements is WRONG?

A. Coca-Cola causes students’ obesity.

B. Coca-Cola makes people unhealthier.

C. Coca-Cola isn’t very popular in the world.

D. Coca-Cola is bad for our body.

5.Which is the best title of the passage?

A. Say “Goodbye” to Coca-Cola

B. The Junk Coca-Cola

C. Coca-Cola in China

D. Coca-Cola in the World

 

1.A 2.C 3.A 4.C 5.A 【解析】 试题分析:这篇短文主要讲述了作为美国文化象征的Coca-Cola,被许多人喜欢,尤其是来自世界各地的年轻人,Coca-Cola的危害及我们要杜绝Coca-Cola。 1.根据文中语句“A new agreement will end almost all sales of high-sugar fizzy drinks in US schools.”理解可知。高含糖碳酸饮料在校园是不允许出售的,故选A。 2.词义猜测题。根据文中语句“Rising childhood obesity(肥胖)has become a big problem in America. A federal report noted that obesity has tripled among teenagers in the past 25 years.”理解可知。此词的含义是三倍的意思,故选C。 3.细节理解题。根据文中语句“It called for new limits on the marketing of junk food to children.”理解可知。作者对junk food是持肯定态度的,故选A。 4.细节理解题。根据文中语句理解可知,coca在世界非常受欢迎,故选C。 5.标题归纳题。根据文中语句“American schools say goodbye to Coca-Cola.”理解可知,整篇文章就说明coca的危害,要求全社会杜绝coca,故选A。 考点:社会现象类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Hello, everyone! I’m Kathy. I live in Washington, D.C. I’m in Grade 8. I spend about half an hour on my homework every day. My homework this week is to find out how much homework students have now. Please tell me about your homework on the website.

Ben

I’m in Grade 7 in Macross City. I have too much homework. I usually spend more than two hours on homework every day. I don’t use the Internet to help with my homework

Linda

Hi! I live in New York. I’m in Grade 6. I guess I’m lucky, because I don’t have too much homework. I usually finish my homework in an hour. I don’t use the Internet for homework. My brother will come to help me if I have problems with my homework.

Jack

I’m in Grade 8. I usually spend less than an hour on my homework. I sometimes use the Internet to find information about homework. I don’t think my homework is too much.

1.Why does Kathy want others to tell her about their homework?

A. Because she wants to know about her classmates.

B. Because she wants to make friends on the Internet.

C. Because she wants to finish her homework.

D. Because she wants to find someone to do her homework.

2.What will Linda do if she has problems with her homework?

A. Ask her brother for help.

B. Ask her teacher for help.

C. Use the Internet for help.

D. Discuss them with her friends.

3.__ spends the most time on homework .

A. Kathy    B. Ben    C. Linda   D. Jack

4.Which two students are in the same grade?

A. Kathy and Linda.

B. Linda and Jack.

C. Ben and Jack.

D. Kathy and Jack.

5.How many of the four students use the Internet for homework?

A. One     B. Two       C. Three        D. Four

 

查看答案

Sam Kaye is only 12 years old. But he is a famous photographer (摄影师) not only in the UK, but also in_countries. He is even the youngest member of the Royal Photographic Society (RPS,皇家摄影协会) of the UK. It was_in 1853 and it has a long history. It was the_photographic society in the world. About one third of its members are famous photographers all over the world.

Sam Kays started taking photos_the age of six. Last year, the UK schoolboy went on a trip to Africa with his parents. He took lots of photos of African _such as lions, elephants, foxes and birds. He_these photos to the Royal Photographic Society of the UK. People at the RPS were_to see Sam’s photos. They said the photos were so great.

     Sam likes photography and his dream is to be a_in the future. Sam’s parents are_of their son. They encourage him to_his dream. They say his dream can come true one day.

1.A. another       B. the other            C. other          D. others

2.A. picked up     B. set up           C. put on  D. got on

3.A. youngest      B. newest             C. oldest         D. fewest

4.A. for           B. in             C. on              D. at

5.A. plants     B. animals        C. history          D. buildings

6.A. received      B. got               C. sent      D. took

7.A. surprising     B. glad            C. boring          D. bored

8.A. doctor        B. photographer        C. teacher      D. painter

9.A. sad         B. pleased             C. proud           D. strict

10.A. keep       B. lose                C. miss    D. choose

 

查看答案

--- _______?

   --- I have a cold and I don’t want to eat anything.

A. How are you               B. What can I do for you

C. What’s the matter with you  D. How do you like it

 

查看答案

---Could you please _____ so much noise?

   ---Sorry, I won’t do that.

A. not to make  B. not make  C. not making  D. don’t make

 

查看答案

______ day it is! Let’s go out and enjoy the clear air and the sunshine.

A. How a sunny                 B. What sunny

C. How sunny                   D. What a sunny

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.