满分5 > 初中英语试题 >

Jack is an active boy. He likes doing sp...

Jack is an active boy. He likes doing sports very much. Soccer is his favorite. He often plays soccer with his friends and watches soccer games on TV. Jack has a sister. Her name is Anna. She likes watching TV plays. One evening there was an important game. And there was also a good TV play. Anna liked it very much. But Jack was sitting before the TV set the whole night. He didn’t want Anna to watch the TV play. Anna was angry, so she went to her mother’s room. When she came into the room, she was surprised to see that her father was watching the soccer game, too.

“Where is my mother, Dad?” asked Anna.

She goes to your grandma’s home,” said her father.

“Why?”

“I want to watch the soccer game, but she likes to watch a TV play.”

按要求完成下列各题。

1. How many people are there in Jack’s family? (根据短文内容回答问题)

 

2.Why was Anna angry that evening?(根据短文内容回答问题)

 

3.Was Anna’s mother at home that evening?(根据短文内容回答问题)

 

4. 从短文中找出与下面句子画线部分意思相近的单词。

And there was also a good TV play.     _______________________

5.In the passage, the underlined word “she” refers to (指) _____________.

 

1.There are four. 2.Because she couldn’t watch the TV play. 3.No, she wasn’t. 4.too 5.Jack and Anna’s mother 【解析】 试题分析:这篇短文主要介绍了Jack喜欢看足球比赛但是他的妹妹喜欢看电视剧,有一天Jack看球赛不让妹妹看,所以妹妹很生气去找父母,发现爸爸在看电视剧,没有妈妈因为爸爸要看球赛妈妈要看电视剧。 1.作者家有几口人可知是四口。故答案是There are four. 2.文中He didn’t want Anna to watch the TV play. Anna was angry可知是因为不让她看电视她才生气,可知答案是Because she couldn’t watch the TV play.. 3.文中She goes to your grandma’s home故答案为No, she wasn’t. 4.同义词。根据句意:也有一个好的电视节目,also相当于too故答案too 5.句意她喜欢看电视是指Jack and Anna’s mother。故答案是Jack and Anna’s mother 考点:故事类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

 

1.The man is b____________. He can’t see anything.

2.Finally, a__________ some salt to the fried rice.

3.Michael is one of the m_____________ in the school soccer team.

4.I ______________(想像) the guests will like our food very much.

5.Nobody knows the _______________(原因) why he left.

 

查看答案

选用方框内所给词的适当形式填空。

cut     south       lady       pick      you

1.Ann, help __________ to some chicken soup.

2. In China, ___________ people eat rice a lot.

3.They were busy __________ oranges on the farm when we saw them.

4.If you are not careful, you ____________ your fingers.

5.Here are some new dresses for __________, madam.

 

查看答案

 

A: Hello! May I speak to Jane, please?

B:    1.   She is out at the moment.

A: Is that Mr. Smith?

inxing Middle School will h

B: Yes.    2.

A: This is Tom. Jane invited me to the concert

tomorrow. I’d like to come, but I can’t.

B:    3.

A: My mother is ill.

B:    4.   Don’t worry. I think she’ll be all right soon.

A: I hope so.    5.

B: No problem. I’ll leave her the message.

A: Thanks a lot. Bye!

满分5 manfen5.com

 

查看答案

Dear Abby,

I’m a helpless mother. My son is 15 years old. I find out that the older he grows, the less we talk. I feel very worried and I really need help.

My first problem is about his hobbies. He seems to spend too much time on computer games. As soon as he gets home, he always turns on the computer games. As soon as he turns on the computer, he always shuts the door and locks others out. I’m getting worried about him, especially when his English teacher told me he always failed in the English exam.

Secondly, it seems that he is crazy about the new technology (技术). However, in fact, I don’t have enough money and I can’t afford all the things he wants.

These days, I’ve found that he seems to be always alone. I seldom see him talk to his friends on the phone or going out with anyone on weekends. That is the last problem I have.

Do all the boys behave (表现) this way? What should I do to help him?

Sincerely,

Mrs. Green

1.Mrs. Green needs help because __________.

A. her son gets old

B. her son has some problems

C. her son feels worried

2.The woman’s son always __________ at home.

A. plays computer games

B. watches TV

C. learns English

3.The underlined word “shuts” means “_________” in Chinese.

A. 敲打    B. 打开    C. 关闭

4.We can infer (推断) that the son is interested in _________.

A. an old watch

B. a common bag

C. a new-style bike

5.Which of the following is TRUE?

A. The son is fourteen years old.

B. The son likes to stay alone.

C. The son often talks with his mother.

 

查看答案

阅读下列两篇语言材料,根据语言材料的内容,从每小题所给的A、B、C三个选项中,选出能回答所提问题或完成所给句子的最佳选项。

 

满分5 manfen5.com

1. X

A. in the classroom

B. on the playground

C. in the dining

2. The food festival will last _________ hours.

A.twoB. threeC. four

3.They are going to _________ at the food festival.

A. sing and dance

B. read and write

C. cook and sell foods

4.They wanted to raise money to _________.

A. help poor children go back to school         B. visit poor children

C. buy food for poor children

5.The reading above may be a _________.

A. posterB. taskC. story

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.