满分5 > 初中英语试题 >

Dear Abby, I’m a helpless mother. My son...

Dear Abby,

I’m a helpless mother. My son is 15 years old. I find out that the older he grows, the less we talk. I feel very worried and I really need help.

My first problem is about his hobbies. He seems to spend too much time on computer games. As soon as he gets home, he always turns on the computer games. As soon as he turns on the computer, he always shuts the door and locks others out. I’m getting worried about him, especially when his English teacher told me he always failed in the English exam.

Secondly, it seems that he is crazy about the new technology (技术). However, in fact, I don’t have enough money and I can’t afford all the things he wants.

These days, I’ve found that he seems to be always alone. I seldom see him talk to his friends on the phone or going out with anyone on weekends. That is the last problem I have.

Do all the boys behave (表现) this way? What should I do to help him?

Sincerely,

Mrs. Green

1.Mrs. Green needs help because __________.

A. her son gets old

B. her son has some problems

C. her son feels worried

2.The woman’s son always __________ at home.

A. plays computer games

B. watches TV

C. learns English

3.The underlined word “shuts” means “_________” in Chinese.

A. 敲打    B. 打开    C. 关闭

4.We can infer (推断) that the son is interested in _________.

A. an old watch

B. a common bag

C. a new-style bike

5.Which of the following is TRUE?

A. The son is fourteen years old.

B. The son likes to stay alone.

C. The son often talks with his mother.

 

1.B 2.A 3.C 4.C 5.B 【解析】 试题分析:这篇文章主要是一个母亲的求助信,关于他的儿子的问题,儿子不爱学习总是玩电脑游戏而且成绩没有通过,并且也不和她沟通,母亲希望得到帮助。 1.细节理解题。通读全文可知格林夫人需要帮助是因为他的儿子的问题。可知选B。 2.细节理解题。根据短文He seems to spend too much time on computer games可知他的儿子总是玩电脑游戏故选A。 3.词义猜测题。联系上下文描述,可知她总是关上门。故选C。 4.细节理解题。根据文中it seems that he is crazy about the new technology (技术)可知儿子应该对新型自行车感兴趣,故选C。 5.细节理解题。通过文章可知只有儿子喜欢独处是正确的,故选B。 考点:日常生活类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

阅读下列两篇语言材料,根据语言材料的内容,从每小题所给的A、B、C三个选项中,选出能回答所提问题或完成所给句子的最佳选项。

 

满分5 manfen5.com

1. X

A. in the classroom

B. on the playground

C. in the dining

2. The food festival will last _________ hours.

A.twoB. threeC. four

3.They are going to _________ at the food festival.

A. sing and dance

B. read and write

C. cook and sell foods

4.They wanted to raise money to _________.

A. help poor children go back to school         B. visit poor children

C. buy food for poor children

5.The reading above may be a _________.

A. posterB. taskC. story

 

查看答案

Mr. Zhou is a Chinese teacher of Grade 1 in a school. One day when he    into the classroom, he heard a low     , “Here is the teacher. I don’t like him because he is an       fellow (家伙) . I’m sure the unfair fellow is going to    putting in commas (逗号) today.” It was Bill’s voice. He was talking with a boy next to him.

The teacher didn’t get angry. He said    about it, but began to talk about putting commas, and then he     down on the blackboard the sentence, “Bill says his    is an unfair fellow.” The class laughed and Bill’s face     red.

“Now,” said the teacher. “I’ll show you    important commas are.”

He put     commas into the sentence and then read, “Bill, says his teacher, is an unfair fellow.”

1.A. walksB. will walkC. was walking

2.A. voiceB. noiseC. sound

3.A. activeB. unfairC. interesting

4.A. talk aboutB. think aboutC. know about

5.A. somethingB. nothingC. anything

6.A. wroteB. putC. turned

7.A. friendB. brotherC. teacher

8.A. feltB. turnedC. became

9.A. howB. whatC. what an

10.A. oneB. twoC. three

 

查看答案

What did Jane ask?

—She asked __________?

A. why are you late

B. why you were late

C. why did you come late

 

查看答案

Remember ________ too much. It’s bad for your health.

A. don’t smoke

B. not smoke

C. not to smoke

 

查看答案

Do you know _______ he is from Hainan or not?

A. thatB. whether       C. if

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.