满分5 > 初中英语试题 >

School education(教育) is very important ...

 School education(教育) is very important and useful. Yet, no one can learn everything from school. A teacher, no matter how much he knows, can not teach his students everything they want to know. The teacher’s job is to show his students how to learn. He teaches them how to read and how to think. So, much more is to be learned outside school by the students themselves.

   It is always more important to know how to study by oneself than to memorize some facts or a formula(公式). It is actually quite easy to learn a certain fact in history or a formula in math. But it is very difficult to use a formula in working out a math problem.

Great scientists didn’t get everything from school. For example, Edison didn’t even finish primary school. But they were all so successful. They invented so many things . The reason for their success was that they knew how to study. They read books that were not taught at school. They would ask many questions as they read. They did thousands of experiments. They worked hard all their lives, wasting not a single moment. Above all, they knew how to use their brain.

1. According to the passage, the most important thing a teacher should do is _______.

A. to teach his students everything he knows

B. to teach the students how to think

C. to know everything they want to know

D. to teach the students how to work out a math problem

2. To work out a math problem, you need to know _________.

A. a certain formula         B. a certain fact

C. some facts              D. the way to solve it

3. Which of the following is NOT true?

A. Great scientists read a lot of books and asked many questions while reading.

B. Great scientists did thousands of experiments.

C. Great scientists always worked hard and never wasted time.

D. Great scientists got everything from school.

4. The passage is written mainly to tell us          .

A. how to memorize some facts or a formula(公式

B. who the great scientists are

C. How to study

D. why Edison didn’t finish primary school

 

1.B 2.D 3.D 4.C 【解析】 试题分析:本文叙述了学校教育是非常重要的,但是不是在学校能学到所有的东西,老师应该教会学生们如何去思考问题。 1.根据对文章第一段内容:He teaches them how to read and how to think.可知是应该教学生们怎样去思考,故选择B。 2.细节理解题。根据对文章内容的理解,可知解出数学题,需要知道解决它的方法,故选择D。 3.细节理解题。根据文章最后一段内容:Great scientists didn’t get everything from school.可知选择D是错误的,故选择D。 4.主旨大意题。根据对整篇文章内容的理解,可知这篇文章主语告诉我们怎样去学习。 考点:教育类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

When you are ill, you should go to see a doctor. After the doctor looks you over, he will give you a note to take to the chemist for some medicine. Chemists are usually good at reading doctors’ notes. But sometimes doctors write too badly and even the chemist can not read them.

One day a woman wrote to a doctor to invite him to have dinner with her family . The doctor wrote an answer, but he wrote too badly and the woman could not read it. She asked her husband, “I don’t know whether he is going come or not. I don’t want to call and say that I don’t understand him. ”

Her husband thought for a few minutes and then he had a good idea. “Take it to the chemist,” he said , “He will be able to read it for us.”

“That’s a good idea.” said the woman. She went to the chemist’s shop and gave the doctor’s note to him. The chemist looked at it for a long time. “Could you wait a moment, Miss?” he said . Then he went to the back of the shop. After a few minutes he came back, carrying a large bottle. He gave the bottle to the woman.

“Take a teaspoon every day.” said the chemist to the woman.

1. The woman couldn’t understand the “note”. Because        .

A. the woman never went to school

B. the doctor wrote badly

C. the doctor didn’t like to go

D. the woman didn’t know much about medicine

2. The husband wanted his wife to         .

A. go to the chemist to get some medicine

B. call the doctor have dinner with them

C. read the note again

D. take the reply to the chemist for help

3. In the story, the word “chemist” means “          ” in Chinese.

A. 护士   B.化验师   C. 药剂师   D. 药房

4. The best title for this passage might be          .

A. A Piece of Good Advice          B. A Clever Chemist

C. An Invitation to the Doctor       D. A Bad Doctor

 

查看答案

 

CHINA FOOTBALL

Shanghai Shenhua

VS

Beijing Xiandai

Time: June 4,3:00p.m.

Place: Shengyang stadium

Ticket Price:

¥30 for adults(成年人)

¥15 for children

NICE PRICE

RECORDS

Hurry! Special offer!

Until the end of July. If you buy two CDs, we’ll give you one CD for free.

Just Clothes Space

For you

If you are looking for design clothes at LOW prices, come to SPACE 42 Regent RD

Dates:

May 1—June 30

1. Tom is eight. If Tom and his patents want to watch the football match, they need to pay   yuan.

A. 125B. 120 C. 75 D. 90

2.From the passage we know that          .

A. you can watch the football match in July

B. the clothes in Space are not very nice

C. you can get six CDs for the price of four at Nice Price

D. the clothes in Space are very expensive

3.We can probably read them in a ___________.

A. history magazine   B. newspaper  

C. story book       D. science magazine

 

查看答案

On a cold November afternoon, my mother and I were walking back home from a pizza store. We had bought many things. I was feeling a little     as I was carrying our shopping bag, so I decided to throw something away. I noticed a poor man walking out of the restaurant in front of us    I was walking towards a dustbin(垃圾箱). He headed over to the nearby dustbin and started looking through it.

I suddenly felt very     because I was about to throw away a new drink just because it was too heavy. I walked up to him and handed the     and some bread over to him. The man looked up     and took what I gave him. A huge smile    on his face. I felt I couldn’t be happier with    . But then he said, “Wow, this is my son’s lucky day!”

With that, he       me happily and started off on his bike. I     heard him singing as he rode away. I got a warm     inside. I now understand what it means by the saying “Giving is getting”.

1. A. worriedB. interestedC. surprisedD. tired

2. A. soB. whileC. andD. but

3. A. nervousB. happyC. sorryD. proud

4.A. money B. toysC. drink    D. clothes

5.A. in silence B. in surpriseC. in anger       D. in excitement

6.A. turnedB. appearedC. went    D. ran

7.A. myselfB. ourselves    C. yourself    D. himself

8.A. helped B. thanked C. returned          D. hurt

9.A. stillB. onceC. evenD. ever

10.A. ideaB. welcomeC. wordD. feeling

 

查看答案

---Could you please not keep the water running?

---_   __. I’m turning off the shower.

A. OK, I will  B. Sorry, I will 

C. That’s all right  D. Sorry, I won’t

 

查看答案

--- How do you like Li Yundi?

---A cool guy!  His music _______ really beautiful.

A. tastes  B. sounds  C. smells  D. looks

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.